HTC Desire 828 Dual İncelemesi

HTC' nin çift hatlı yeni telefonu Desire 828 Dual' in özellikleri nedir? Telefonun işlemcisi ve kamera performansı nasıl? Tüm merak edilen detayları ve Türkiye satış fiyatıyla HTC Desire 828 Dual incelemesi...
HTC Desire 828 Dual İncelemesi

HTC DESIRE 828 DUAL NASIL?

HTC' nin alt-orta segment diyebileceğimiz özelliklere sahip yeni telefonu Desire 828 Dual, ülkemizde satışa sunuldu. Telefonun detaylarına geçmeden önce büyük ekranı, ortalama performans üreten işlemcisi ve çift stereo hoparlörleri olduğunu belirtelim. Ses ve kamera konusunda iddialı olan model bu konuda segmentindeki rakiplerine gözdağı veriyor. Tasarım anlamında başarılı bulduğumuz telefonun fiyatı ise biraz şaşırttı. İşte telefonun detayları...

 

HTC DESIRE 828 DUAL TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD

- Çizilmeye dayanıklı cam ve %67.02 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Meditek MT6753T İşlemci

- 2 GB Ram ve MAli-T720 MP3 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 200 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.800 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve Boom Sound hoparlör

 

HTC DESIRE 828 DUAL EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

desire-828-ekran.jpg

HTC, tasarım konusunda başarılı işler ortaya koyan firmalar arasında yer alıyor. Telefonun ön tasarımına bakınca 5.5 inçlik geniş ekran dikkat çekiyor. 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip bu ekran 401ppi yoğunluğa sahip ve keskin netlikte görüntüler üretebiliyor. Ekranın çevresindeki boşluklar biraz geniş tutulmuş. Çerçeveden önceki alan, siyah renk yapılarak küçük bir tasarım hilesine başvurulmuş. Böylece ekran olduğundan daha geniş gibi görünüyor. Bu tasarım oyununa rağmen ekran/gövde oranı %67.02 ile düşük olduğunu ve elde tutmayı zorlaştırdığını belirtelim.

desire-828-arka.jpg

Yan tarafına baktığımızda telefonun sağ tarafında alt güç tuşu üstünde ses tuşları yer alıyor. Bu tuşların haricinde telefonda başka fiziksel tuş bulunmuyor. Telefonun arkasını çevirdiğiniz zaman oldukça sade fakat şık tasarım dikkat çekiyor. Sol üst köşeye konumlandırılan kamera ve altındaki flaştan başka tam orta kısımda HTC logosu yer alıyor. Kameranın etrafındaki renkli halka, arka tasarımı hareketlendiren diğer detay oluyor.

 

HTC DESIRE 828 DUAL KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

desire-828-kamera.jpg

Telefonun ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Telefonun kamerası bulunduğu segmente göre iddialı özelliklere sahip. BSI sensörlü bu kamera optik görüntü sabitleyici(OIS) barındırıyor. Fotoğraf ve videolarınızda titreşimin ve sallantının önüne geçen bu sistem üst segment, modellerde gördüğümüz gelişmiş bir sistem olarak bu segmentte fark yaratıyor. Ayrıca HDR, manuel mod, otomatik odaklama, panorama gibi özellikleri olan kamera 1080p Full HD video kaydı ve ağır çekim video kaydı yapabiliyor. Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğe 80 derece geniş açılı lense sahip. F/2.0 diyafram ve Ultrapiksel teknolojisi kullanılan kamera, 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

desire-828-islemci.png

Telefonun kalbinde MediaTek üretimi 1.5 GHz 8 çekirdekli MT6753T işlemci görev yapıyor. Mali-T720 MP3 grafik birimi ve 2 GB ram bellek ona eşlik diyor. Performans anlamında telefon HTC Sense 7.0 arayüzü ile birleşince akıcı deneyim sunuyor. Oyun performansına bakıldığı zaman yeterli grafikleri üretebildiğini fakat üst düzey grafik içeren oyunlarda ara takılmalar yaşandığını belirtelim. Normal kullanıcılar için sorun çıkarmayacak telefon, yüksek grafikli oyunları sevenler için yetersiz kalabilir.

desire-828-batarya.jpg

2.800 mAh batarya gövdeye yapışık tasarlanmış ve çıkarılamıyor. Normal kullanımda 1 gün yeterli kullanım sunan batarya, yoğun kullanımda 1 günü çıkaramayabiliyor. 16 GB dahili depolama hafızası bulunan telefonun hafızası istenirse 200 GB' ye kadar microSD kart ile arttırılabiliyor. LG telefonlarda görülen çift tıklama ile açılan ve kapanan ekran eklentisi eklenerek pratik kullanım sağlanmış. Ayrıca model adından da anlaşılacağı üzere telefonda çift sim kart aynı anda kullanılabiliyor.

desire-828-boomsound.jpg

Telefonun dikkat çeken diğer özelliği ise Boom Sound hoparlörleri oluyor. Ekranın üstünde ve altında Dolby Audio lisansına sahip çift stereo hoparlör kullanılıyor. Ses işlemcisinin de desteği ile yüksek ve net ses üretebilen telefonda müzik dinlemek, film veya dizi izlemek ayrı keyif veriyor. 

 

HTC DESIRE 828 DUAL FİYAT VE YORUM

desire-828-fiyat.jpg

HTC Desire 828 Dual fiyatı 1.500 TL. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği ile alınabiliyor.

 

Editör Yorumu: Telefon tasarım anlamında gayet şık görüntü sunuyor. Performansı ortalama diyebileceğimiz Desire 828 Dual, çift sim kart desteği, optik görüntü sabitleyici özellikli kamerası ve Boom Sound hoparlörleriyle öne çıkıyor. Telefonun dezavantajı, HTC' nin diğer telefonları gibi rakiplerine göre yüksek olan fiyatı... Segmentinin üstünde olan bu fiyata daha iyi performansa sahip telefonlar alınabilir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.