Huawei GR5 İncelemesi

Huawei' nin giriş-orta segment için duyurduğu modeli GR5, ülkemizde satışa başladı.
Huawei GR5 İncelemesi

HUAWEI GR5 NASIL?

Huawei' nin en yeni modelleri arasında yerini alan GR5 ülkemizde satışa başlanmasıyla birlikte dikkat çeken modeller arasında yer almayı bildi. Telefonun yekpare alüminyum tasarımı, 8 çekirdekli işlemcisi ve geniş ekranı onu öne çıkarıyor. Bu özellikleri uygun fiyatla kullanıcıya sunması ise rakiplerini zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Giriş-orta segment diyebileceğimiz bu segmentte kıyasıya rekabet yaşandığını görüyoruz. Bakalım Huawei GR5, özellikleriyle kullanıcıya neler sunuyor? Tüm detaylarıyla incelememize başlıyoruz.


HUAWEI GR5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401ppi yoğunluk ve %72.24 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 616 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve parmak izi okuyucu


HUAWEI GR5 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

huawei-gr5-ekran.jpg

Telefonu elinize aldığınız zaman yekpare alüminyum kasası kalite algısını yükseltiyor. Ön tasarıma göz attığınız zaman alışkın olduğumuz Huawei tasarım anlayışını görüyorsunuz. Köşeli hatlara sahip telefonun 5.5 inç geniş ekranı 1920x1080p Full HD çözünürlük sunuyor. 401ppi keskinlik sunan ekran, yüksek netliğe sahip görüntüler oluşturabiliyor. Ekranın üstünde ve altında bırakılan boşluklar makul seviyede tutularak %72.24 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Üst tarafta ön kamera ve ışık sensörü mevcut. Işık sensörü ile telefon ışık değişimlerini hızlı algılayabiliyor ve ekran parlaklığını hızlıca değiştirebiliyor.

huawei-gr5-arka-kapak.jpg

İnce metal çerçeve, sağlamlığı ve estetik görüntüyü artırıyor. Telefonun sağ tarafında güç ve ses tuşları yer alırken sol tarafta kart girişlerine yer verilmiş. Üst tarafında 3.5mm kulaklık girişi, alt tarafta ise 6 delikli çift hoparlör tasarımı ve ortasında güç girişi bulunuyor. Telefonun arkasını çevirdiğiniz zaman Honor 7 modeline çok benzediği ilk dikkat çeken nokta oluyor. Arka taraf tek parça metalden imal edilmiş. Üst tarafta kamera ve flaş, hemen altında parmak izi okuyucu ve en alt tarafta da şirket logosuna yer verilmiş.


HUAWEI GR5 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

huawei-gr5-kamera.jpg

Telefonun arka tarafında 13 MP çözünürlüğe sahip kamera kullanılıyor. Bu kamera f/2.0 diyaframa ve 5 elementli lense sahip. Çift led flaşıyla karanlık ortamlarda kolaylık sağlayan telefonda ayrıca HDR, otomatik odak, odak takibi, panorama ve zamanlayıcı gibi özellikler mevcut. Ana kameranın 1080p Full HD video kaydı yaptığını ve buna ek olarak Time-Lapse video ve ağır çekim videolar çekebildiğini belirtelim. Ön kameranın 5 MP çözünürlüğü ve geniş açılı lensi özçekimleri kolaylaştırıyor. Ön kameranın el hareketleriyle kontrol edilebildiğini, 4 elementli lense sahip olduğunu, panorama özçekim yapabildiğini ve 1080p Full HD videolar kaydedebildiğini ekleyelim.

snapdragon-616.jpg

Huawei GR5' e performansını veren işlemciye baktığımız zaman 1.5 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 616 işlemci görüyoruz. Adreno 405 grafik işlemcisi ve 2 GB ram belleği ile birlikte performans tarafında iyi işler ortaya koyabiliyor. Snapdragon 616 güncel bir işlemci olduğu için normal kullanımda uygulamalar arası geçişlerde ya da çoklu uygulama açılması durumunda takılmadan görevini yerine getirebiliyor. Adreno 405' in oyun performansına baktığımızda çoğu giriş segment telefonda kullanıldığını ve üst düzey olmasa da iyi sonuçlar ortaya koyabildiğini belirtelim. 

huawei-gr5-batarya.jpg

3.000 mAh bataryası çıkarılamayan yapıdaki telefon normal kullanımda 1 günden fazla kullanım süresi sunuyor. Yoğun kullanımda dahi büyük batarya 1 günü çıkarmanızı yetecek kullanım süresi sunabiliyor. Bataryanın performansı kullanıcısını memnun edecektir diye düşünüyoruz. 16 GB dahili depolama hafızası olan telefon arttırılabilir hafıza desteğine sahip. 128 GB microSD kart desteği olan Huawei GR5 hafıza konusunda sorun yaşatmıyor. 

huawei-gr5-parmak-izi-okuyucu.jpg

Parmak izi okuyucusu arka tarafta konumlandırılan telefonda yeni nesil okuyucuya yer verilmiş. 0.5 saniye okuma hızına sahip olması parmağınızı koyduğunuz anda okumasını sağlıyor. 4.5G desteğine sahip modemiyle hızlı bağlantı sağlayabiliyor.


HUAWEI GR5 FİYAT VE YORUM

huawei-gr5-fiyat.jpg

Huawei GR5 fiyatı 1.000 TL ile 1.100 TL arasında değişiyor. Piyasada ilk operatörler aracılığı ile satılan telefon artık diğer satıcılardan da alınabiliyor. Altın, gri ve gümüş olmak üzere 3 renk seçeneği ile satışa sunuluyor.

Uygun Fiyata Nasıl Alınır? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Telefonun genel özellikleri bu segmentte ortalama değerleri sunuyor. Bataryası ve yekpare metal tasarımı ile öne çıkan telefonun fiyatı da yine rakipleriyle aynı seviyede denebilir. Firmanın bu telefonuna rakip olabilecek daha iyi özellikler sunan modelleri olduğunu, özellikle G8 modeline karşı rekabette geride kalacağını tahmin etmek zor değil. 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.