Sony Xperia C5 Ultra İnceleme

Sony' nin dev ekrana ve üstün yetenekli ön kameraya sahip telefonu Xperia C5 Ultra incelemesiyle karşınızdayız. Telefonun teknik detaylarını, performans özelliklerini ve satış fiyatını sizler için inceledik. Bakalım telefon neler sunuyor?
Sony Xperia C5 Ultra İnceleme

SONY XPERIA C5 ULTRA NASIL?

Giderek büyüyen akıllı telefon ekranları onların cep telefonu adından çıkarak akıllı telefon adını almasını sağladı. Kullanıcıların bilgisayara ihtiyaç duymadan her işini halledebildiği bir telefon fikri ilk Samsung Note serisi ile başladıysa da diğer üreticiler hemen cevap vermekte gecikmediler. Böylece ortaya Phablet sınıfı çıkmış oldu. Sony' nin phablet sınıfında yer alan telefonu Xperia C5 Ultra, günümüzün popüler akımlarından olan özçekim furyasını bir arada sunarak farklı bir deneyim imkanı sağlıyor. Telefonun büyük cüssesi, kaliteli kamerası ve batarya performansı rakiplerini geride bırakmaya yetiyor. 

 

XPERIA C5 ULTRA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6 inç 1800p Full HD çözünürlüğe sahip Super IPS LCD ekran

- BRAVIA Engine 2 ve %76 ekran/gövde oranı

- 1.7 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6753 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 13 MP geniş açılı led flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.930 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo ve Sony ses uygulamaları

 

XPERIA C5 ULTRA EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

c5-ultra-ekran.jpg

Telefonun 6 inç ebatında 1920x1080p çözünürlük sunan ekranı 367ppi yoğunluk sunuyor. IPS LCD panele sahip ekran kaliteli görseller üretebiliyor. BRAVIA Engine 2 görüntü işleme motoru ile derin kontrast ve canlı renkler üreterek görüntülerin çok daha iyi hale gelmesini sağlıyor. Ekranın çevresinde bırakılan boşluklar olabilecek en ince seviyede tutulmaya çalışılmış. Kenarların dirseksiz tasarımı elde tutulmasını bir nebze de olsa kolaylaştırıyor. Üstte kameradan ve flaştan kaynaklı daha geniş boşluk olsa da alt taraftaki boşluk gerçekten ince tasarıma sahip. Başarılı tasarım sayesinde ekran/gövde oranı %76 gibi oldukça yüksek rakama ulaşmış. 

c5-ultra-arka-tasarim.jpg

8.2 mm kalınlığı olan telefonun sağ tarafında deklanşör tuşu, güç tuşu ve ses tuşları yer alıyor. Üstte 3.5 mm kulaklık girişi, alt tarafta güç girişi ve sol tarafta kart girişleri bulunuyor. Telefonun hoparlörünün ön tarafta olması hem tasarım hem de işlevsellik bakımından başarılı denebilir. Arka tasarıma geçildiği zaman üst tarafta ortada yer alan ve gövdeye göre küçük görünen ana kamera dikkat çekiyor. Kameranın altında led flaş, onun altında NFC logosu, tam ortada Sony logosu ve en altta da Xperia ailesinin logosu mevcut. Telefonun arka tasarımında başka bir detay yer almıyor.

 

XPERIA C5 ULTRA KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

c5-ultra-kamera.jpg

Telefonun özçekim telefonu olduğunu ön taraftaki devasa kameradan anlayabiliyorsunuz. Öndeki kamera arkadaki kameradan daha büyük. 13 MP çözünürlüğe sahip ön kamera 88 derece açılı lensiyle 22mm geniş açılı fotoğraflar yakalayabiliyor. Sony Exmor RS sensöre sahip ön kamerada ayrıca dijital görüntü sabitleme, HDR, kırımızı göz düzeltme, gülümseme yakalama, yüz tanıma ve led flaş yer alıyor. Arka kameraya baktığımızda aynı şekilde 13 MP çözünürlüğe sahip bir kamera görüyoruz. Arka kamera ön kamerayla benzer özelliklere sahip. Ön kamera kadar geniş açılı lensi olmayan ana kamerada seri çekim, odak takibi ve panorama gibi özellikler bulunuyor. Telefonda iki adet ana kamera kullanılmış denebilir. Her iki kameranın da 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini ekleyelim.

c5-ultra-islemci.jpg

İşlemci tarafında 1.7 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT-6752 görev yapıyor. Mali-T720 MP2 grafik işlemci ve 2 GB ram bellek ile birlikte performans konusunda tatmin edici sonuçlar elde ediyor. İşlemcinin gücünü merak edenler için Sony Xperia C5 Ultra Antutu testinden 46.000 puan alıyor. Bu puanı Android 5 Lollipop işletim sistemiyle aldığını belirtelim. Sony tarafından açıklanan resmi bilgeye göre Android 6 Marshmallow güncellemesi alacak telefonun performansının az da olsa artacağını şimdiden söyleyebiliriz. Sony' nin akıcı arayüzü sayesinde telefonun uygulamalar arası geçişlerde takılma ya da kasılma gibi olumsuzluklar yaşatmadığını belirtelim.

c5-ultra-batarya.jpg

16 GB dahili hafızası bulunan telefonun yaklaşık 10 GB' lik kısmı kullanıcıya sunuluyor. Diğer kısım işletim sistemi tarafından kullanılıyor. Telefonun genişletilebilir hafızası bu olumsuz durumu toparlıyor. Hafızayı arttırmak isteyenler için telefon 128 GB' ye kadar microSD kart desteği sunuyor. 2.930 mAh batarya kapasitesiyle normal kullanımda 2 gün kullanım süresi vaat ediliyor. Yoğun kullanımda dahi telefon 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Pil kapasitesi ve dev ekrana rağmen bu kullanım süresinin elde edilmesinde Sony STAMINA uygulamasının etkisi olduğunu belirtelim.

 

SONY XPERIA C5 ULTRA FİYAT VE YORUM

c5-ultra-fiyat.jpg

Xperia C5 Ultra fiyatı 1.250 TL. Kampanyalar dahilinde ya da internet ortamında bir miktar aşağı ya da yukarı fiyatlardan satılıyor. Siyah, beyaz ve yeşil olmak üzere 3 renkte satılan telefonda Sony ses geliştirme uygulamalarının olduğunu ve müzik konusunda iddialı olduğunu ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Telefon tam anlamıyla büyük ekran severlere hitap ediyor. Diğer büyük ekranlı telefonlardan ayrılan yanı gelişmiş ön kamerası oluyor. Arka kamera kadar kaliteli ön kamera ile yüksek kaliteli özçekimler yapılabiliyor. 2 gün kullanım süresiyle ve donanım öğeleriyle güzel sonuçlar ortaya koyan telefon, fiyat konusunda rakipleriyle benzer rakamlar sunuyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.