Samsung Galaxy J5 İncelemesi

Samsung Galaxy J ailesinin ortanca üyesi olan J5 modelini detaylarıyla inceliyoruz. Orta segmentte yer alan Galxy J5' in özelliklerini ve satış fiyatını merak edenler için araştırdık. İşte detaylar...
Samsung Galaxy J5 İncelemesi

SAMSUNG GALAXY J5 DETAYLAR

Samsung yeni serilerle kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Firmanın en son çıkardığı A serisi ve J serisi kullanıcılara ulaştı. Orta ve alt segment için tasarlanan cihazlar tasarımlarıyla ve fiyatlarıyla piyasada sıkı rakip oluşturuyor. Çinli firmaların hakimiyetini kırmaya gelen J serisi uygun fiyatı ve sunduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Galaxy J5 ailenin ortanca üyesi diyebiliriz. Telefonun sunduğu özelliklere ve diğer detaylarını merak edenler için işte Samsung Galaxy J5 incelemesi...

SAMSUNG GALAXY J7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- %67.55 ekran/gövde oranı ve 294ppi keskinlik

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 400 İşlemci

- 1.5 GB Ram ve Adreno 306 Grafik İşlemci

- 8 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı, led flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.600 mAh çıkarılabilir batarya

- 4.5G desteği ve dahili radyo alıcısı

GALAX J5 EKRAN VE TASARIM

galaxy-j7-ekra5.jpg

Telefonun tasarımı geleneksel Samsung tasarım izlerini taşıyor. Samsung Galaxy S5 modeli ile başlayan daha köşeli tasarım anlayışı J serisinin genelinde olduğu gibi J5 için de geçerli. Elinize aldığınız zaman 5 inç 1280x720p çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekranın izleme açısı ve sunduğu kalite dikkat çekiyor. 294 ppi keskinlik değeri sunan ekran ağabeyi Galaxy J7' ye göre daha net görüntüleme sağlıyor. %67.55 ekran/gövde oranı olan telefonun ekran üstünde ve altında bırakılan boşlukların geniş olduğunu söyleyelim. Alt segmente hitap ettiği için durum normal gibi görünse de Çinli firmaların tasarıma önem verdiği gerçeğini unutmamak gerekiyor. Ekran altındaki menü tuşları aynı, ekranın üst tarafında kamera ve flaş yer alıyor.

galaxy-j5-tasarim.png

Yan tasarıma bakınca telefonun sağ tarafında güç tuşu tek başına duruyor. Sol tarafta ise ses tuşları yer alıyor. Güç girişi ve kulaklık girişleri alt tarafa konumlandırılmış. Arka tasarımın sadeliği dikkat çekiyor. Sade ama hoş görünen tasarımda üstte tam ortaya konumlandırılan kamera mevcut. Kameranın çıkıntılı yapısı Samsung' un yeni telefonlarındaki tasarım anlayışını gösteriyor. Sağında hoparlör, solunda led flaş olan kameranın alt tarafında ise şirketin logosu yer alıyor. Samsung' un yeni çerçeve tasarımının telefona estetik kattığını belirtelim.

GALAXY J5 KAMERALAR VE İŞLEMCİ

j5-kamera.jpg

Telefonda 13 MP çözünürlüğe sahip ana kamera yer alıyor. Ana kamera saniyede 30 kare 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Led flaşı ve f/1.9 diyaframıyla düşük ışıkta dahi iyi performans gösterebiliyor. Ön tarafta ise 5 MP çözünürlüğe sahip kamera mevcut. Bu kamera 85 derece geniş açılı lense sahip. Geniş açı ile özçekimlerde ya da grupçekimlerde herkesin kadraja sığdırılması kolaylaşmış oluyor. Ön kameranın da aynı arka kamera gibi led aydınlatmaya sahip olması yeterli ışığın olmadığı zamanlarda kullanıcının yardımına koşuyor. Ön kamera, 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

j5-islemci.jpg

Samsung işlemci seçimini kendi ürettiği Exynos yerine Qualcomm üretimi Snapdragon ile yapmış. 1.2 GHz hıza sahip 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemci telefona güç veriyor. İşlemcinin beraberinde Adreno 306 grafik birimi ve 1.5 GB ram bellek görev yapıyor. İşlemcinin giriş seviye telefonlarda sıkça tercih edildiğini biliyoruz. Tasarruflu yapısıyla dikkat çeken işlemci ortalama performans sunuyor. Çoğu kullanıcıyı tatmin edecek bu işlemcinin oyun performansı da yine vasat diye tabir edilebilir.

galaxy-j7-detaylar.jpg

8 GB dahili depolama hafızasına sahip Galaxy J5' in hafızası istenirse 128 GB'ye kadar microSD kart yardımıyla arttırılabiliyor. Hafıza konusunda kullanıcısına sıkıntı yaratmayacak telefonun bataryası 2.600 mAh kapasiteye sahip. Bu bataryanın değiştirilebilen yapısı, telefona artı kazandırıyor. Normal kullanımda Snapdragon 400 işlemcinin ve 720p çözünürlüğe sahip ekranın tutumlu yapısı dikkate alınırsa rahatlıkla 1 günü çıkarabilen telefon, iş oyun oynamaya ya da dizi-film izlemeye geldiğinde ne yazık ki aynı performansı sergileyemiyor. Samsung Galaxy J5, 4.5G bağlantı hızını destekliyor. Cat.4 modem ile 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına sahip.

GALAXY J5 FİYAT VE YORUM

galaxy-j5-fiyat.png

Samsung Galaxy J5 fiyatı 800 TL. Bu fiyatın Samsung Türkiye fiyatı olduğunu ve internet ortamında ithalatçı garantisiyle 100 TL daha uygun fiyatlara satıldığını belirtelim. Ayrıca siyah, gold ve beyaz olmak üzere 3 renk seçeneği ile satıldığını ekleyelim.

Editör Yorumu: Samsung Galaxy J5 giriş seviye için güzel özellikler sunuyor. 720p Super AMOLED ekranıyla, kameralarıyla ve işlemcisiyle giriş seviye kullanıcıları memnun edecektir lakin fiyat konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bu fiyata daha iyi donanıma sahip orta segment cihazların alınabiliyor olduğunu hatırlarsak rekabette biraz geri kalabilir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.