Moto G4 Plus Tanıtıldı

Motorola' nın G4 modelinin yenilenmiş ve ucuzlamış versiyonu denebilecek G4 Plus tanıtıldı. Orta segmentte yer alan, özellikleri ve fiyatıyla iddialı olacak modelin detaylarına yakından bakıyoruz.
Moto G4 Plus Tanıtıldı

LENOVO MOTOROLA İŞBİRLİĞİNİN YENİ MEYVESİ

Amerikalı Motorola cep telefonu sektörüne ilk giren markalar arasında yer alıyor. Firma cep telefonlarıyla iyi satışlar elde etse de akıllı telefonlar çıktığı zaman istediği satış rakamlarına ulaşamadı ve sonunda Lenovo tarafından satın alındı.

Motorola' yı alan Lenovo, firmanın telefon sektöründeki deneyimini ve tecrübesini kullanarak kendi akıllı telefonlarını geliştirdi. Şimdi tekrardan Motorola' ya istediği can suyunu verecek modellere imza atmaya başladı. Moto G4 Plus adını verdiği model uygun fiyat ve yüksek performans beklentisi olanlar için tasarlandı. Telefonun detayları ve teknik özellikleri şöyle:

 

MOTO G4 PLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401 ppi yoğunluk ve %71 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 MSM8932 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 16GB ve 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve hızlı şarj

 

MOTO G4 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

moto-g4-plus-beyaz.png

Telefonun ön tasarımında kullanılan sade tasarım dili, telefonun geneline hakim denebilir. Önde dikkat çeken ayrıntılardan ilki parmak izi okuyucu oluyor. Ekranın altındaki kare tasarıma sahip ana menüye dönüş tuşu, aynı zamanda parmak izi okuma işlevine sahip.

Ön tasarımda dikkat çeken diğer bir nokta ise ön kameranın led flaşı oluyor. Telefonun hangi kamera özelliklerine sahip olduğunu diğer başlık altında inceleyecek olsak da şimdiden bu konuda donanımlı olduğunu belirtelim. Ön kamera led flaşı ile karanlık ortamlarda daha iyi özçekim yapmanızı sağlıyor.

Arka tasarımda, çıkıntılı kamera dikkat çeken ilk özellik oluyor. Kameranın çıkıntılı yapısı ve kamera öğelerinin etrafındaki metalik renkli eliptik şekil dikine kullanılarak tasarıma hareket getirilmiş. Çerçevelerin metal görüntüsünün sadece görüntüden ibaret olduğunu ve gövde malzemesinde plastik kullanıldığını ekleyelim.

G4 Plus' un 5.5 inç ekranı 1920x1080p FHD çözünürlük sunuyor. 401 ppi netlik sunan ekran IPS LCD paneliyle keskin görüntüler oluşturmada oldukça başarılı ve Gorilla Glass 3 kaplamasıyla çizilmelere ya da darbelere karşı dayanıklı yapıda geliyor. %71 ekran/gövde oranıyla elde kolay taşınabilir bir tasarım sunulduğunu belirtelim.

 

MOTO G4 PLUS KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

moto-g4-plus-siyah.png

1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemcinin kullanıldığı telefon, Adreno 405 grafik birimi ve 3 GB ram belleği ile performans anlamında tatmin edici işler yapabiliyor. Uygulamalar arası geçişlerde kasılma yapmazken, oyun performansı anlamında iyi işler çıkarıyor denebilir.

Kamera tarafında telefonun iddialı olduğunu söyleyelim. Lenovo, orta segment telefonlar arasından kamerasıyla sıyrılan bir telefon ortaya koyarak tüketicinin ilgisini çekmeye çalışmış. Ana kamerası 16 MP çözünürlüğe sahip olan telefon çift led flaşı ve lazer odaklama teknolojisiyle kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Ana kameranın ayrıca HDR, seri çekim, panorama ve hızlı odaklanma gibi özellikleri bulunuyor. 

moto-g4-plsu-kamera.jpg

Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğü ile ve led flaşı ile özçekim sevenlere yeterli kaliteyi sunabiliyor. 84 derece geniş açılı lensi ile grup çekimlerde kolaylık sağlarken özçekimlerde geniş arka planı kadraja sığdırmayı kolaylaştırıyor. Kameraların her ikisi 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Ayrıca ana kamera 540p kalitede saniyede 120 kare çekerek ağır çekim videolar çekebiliyor.

3.000 mAh kapasiteli bataryası bulunan ve normal kullanımda rahatlıkla 1 gün kullanım ömrü sunabilen telefonun dahili hafızası 16 GB ve 32 GB ile satılıyor. Hafıza istenirse 128 GB MicroSD karta kadar hafıza kartı desteği ile yüksek kapasiteli depolama imkanı sağlıyor.

moto-g4-plus-ozellikleri.jpg

Telefonun ayrıca parmak izi okuyucusu güvenliği artırırken, dahili radyosu veri bağlantısı olmadan radyo dinleyebilmenizi mümkün kılıyor. 4.5 G desteği ile yüksek hızda veri bağlantısı sunabilen model, yağmur ve su damlamalarına karşı su geçirmezlik özelliği ile dikkat çekiyor.

 

MOTO G4 PLUS FİYAT VE YORUM

moto-g4-plus-fiyat.png

Motorola G4 Plus Türkiye fiyatı henüz belli değil. Resmi kaynaklardan gelen herhangi bir açıklama olmadığı gibi modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı hakkında henüz net bilgi bulunmuyor.

 

Editör Yorumu: Telefon orta segment donanımlara kamerasıyla fark atıyor. Tasarım konusundaki başarısını diğer detaylarıyla pekiştiren Motorola, modellerini Türkiye pazarına pek getirmiyor. Telefon uygun fiyat ile ülkemize gelirse dikkat çekebilir ve iyi satışlar yapabilir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.