TP-LINK Neffos C5 İncelemesi

Modem ve kablosuz bağlantı çözümleriyle isim yapmış TP-LINK, akıllı telefon sektörüne giriş yaptı. Giriş seviyede yer alan ve uygun fiyat politikasıyla satışa sunulan Neffos C5 modelinin teknik özelliklerine ve diğer detaylarına göz atıyoruz.
TP-LINK Neffos C5 İncelemesi

TP-LINK NEFFOS C5

TP-LINK denince akla ilk olarak modem gelir. Firmanın satışa sunduğu kablosuz modemler gerek değişik tasarımlarıyla, gerekse uygun fiyatlarıyla dikkat çekmesini ve kısa sürede pazarda bilinen markalar arasında olmasını sağladı.

Akıllı telefon pazarının giderek büyümesi ve gün geçtikçe buraya harcanan paraların artmasını değerlendirmek isteyen firmalardan olan TP-LINK, çok geç olmadan Neffos C5 modelini tanıtarak bu pazarda ben de varım dedi. Düşük fiyatıyla dikkat çeken telefon, sunduğu diğer özellikleriyle de müşterilerin beğenilerini toplamaya çalışacak. İşte telefonun teknik özellikleri ve fiyatı...

 

TP-LINK NEFFOS C5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 294 ppi netlik ve %66 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı led flaşlı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.200 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve çift hat

 

TP-LINK NEFFOS C5 TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

neffos-c5-ekran.png

Telefonun genel tasarımına bakınca metalik malzemeden imal edilmiş görüntüsü ona şıklık veriyor. Metalik çerçeve gibi görünüyor olsa da kasanın plastik olduğunu baştan söyleyelim. Ön tasarımda dikkat çeken sadelik telefonun genel tasarım dilini oluşturuyor. 

Yan tasarıma bakınca sağ tarafta kilit tuşu ve ses tuşları bulunuyor. Sol tarafında ve telefonun diğer taraflarında fiziksel tuş bulunmuyor. Arka tasarımı oluşturan öğelere bakınca telefonun üst orta kısmında kamera, hemen yanında çift led flaşı, onların altında Neffos logosu ve alt sağ tarafta telefonun hoparlörü yer alıyor.

5 inç ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük sunan telefonun bu ekranı IPS LCD paneliyle renk üretmede ve görüntülemede başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. 294 ppi netlik değerine sahip bu ekranın ürettiği görüntüler yeterli keskinliğe sahip. Ekran çevresindeki boşluklar biraz fazla tutularak %66 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Bu değer biraz düşük gibi görünse de giriş seviye için uygun olduğunu belirtelim.

 

TP-LINK NEFFOS C5 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

neffos-c5-kameralar.png

Neffos C5' in ana kamerası, 8 MP çözünürlüğe sahip ve 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Bu kamera çift led flaşı sayesinde gece çekimlerinde ya da yeterli ışık olmayan ortamlarda iyi aydınlatma sağlayabiliyor. Çift led flaş olmasına rağmen flaşın çift tonlu değil tek tonlu flaş olduğunu görüyoruz. Kameranın; HDR, sesli komut, yüz tanıma, zamanlayıcı, panorama, gülümseme yakalama ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikleri fotoğraf konusunda iyi işler ortaya çıkarmasını sağlıyor.

Önde kullanılan kamera 5 MP çözünürlük sunuyor. 85 derece geniş açılı lense sahip ön kamera Gesture Shot özelliğini ile geliyor. Ön kameraya el hareketiniz ile komut verdiğiniz bu yöntem sayesinde daha net özçekimler yapabiliyorsunuz.

neffos-c5-islemci.png

İşlemci tarafında 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 işlemci görev alıyor. Bu işlemcinin Mali-T720 MP2 grafik birimi ve 2 GB ram belleği birlikte telefona güç veriyor. Donanım öğelerine bakıldığı zaman, bazı ufak tefek takılmalar yaşandığını lakin telefonun kendi segmentine uygun seviyede bir güç sunduğunu ve üst düzey performans beklememek gerektiğini hatırlatalım.

16 GB dahili depolama seçeneği ile satılan telefonda 32 GB MicroSD kart desteği bulunuyor. 4.5G hızlı veri bağlantısı destekleyen modemi sayesinde internet bağlantı hızı yüksek olan telefonda çift hat özelliği de bulunuyor. Aynı anda çift hat kullanabileceğiniz telefonun bataryasına baktığımız zaman 2.200 mAh kapasitede olduğunu görüyoruz. Bu kapasite ile normal kullanımda dahi telefonun 1 günü çıkaramayacağı ve gün içinde şarj etme ihtiyacı ortaya çıkaracağını belirtelim.

 

TP-LINK NEFFOS C5 FİYAT ve YORUM

neffos-c5-tasarim.png

TP-LINK Neffos C5 fiyatı 700 TL. Telefonun uygun fiyat etiketiyle satıldığını, fiyat ve performans anlamında kullanıcısını memnun edeceğini söyleyebiliriz.

 

Editör Yorumu: Giriş seviye donanımı ve uygun fiyatıyla ilk kez akıllı telefon kullanacak kimseleri memnun edecek telefon, çocuklara iyi bir karne hediyesi de olabilir. Telefonun kamera donanımı ve sunduğu özellikler artısı olurken düşük bataryası ve parmak izi okuyucusu olmaması, rakiplerine karşı onu geri düşüren dezavantajları diyebiliriz.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.