HTC Desire 820 İnceleme

HTC Desire ailesinin son üyelerinden olan ve geniş ekranıyla dikkat çeken 820 başka hangi özelliklere sahip? Desire 820 fiyatı nedir? Tüm bu sorularınızın cevabını inceleme haberimizde bulabilirsiniz.
HTC Desire 820 İnceleme

HTC DESIRE 820 DETAYLAR

Son zamanların gerilemekte olan Tayvanlı teknoloji devi HTC Desire serisine yaptığı takviyeler ile kötü gidişatına bir nebze de olsa dur demek istiyor. Amiral gemisi modelleri ile üst segmentte rakiplerine karşı mücadele veren firma, orta segment modelleriyle de adından söz ettiriyor. Desire serisine konumlandırdığı 820 modeli büyük ekran sevenlere hitap ediyor. Telefonun büyük ekranı ve ses kalitesi segmentine göre üst seviye performans sunuyor. Çok eleştirildiği fiyat konusunda bu kez dersine çalışan HTC, bakalım Desire 820 ile neler sunuyor...

 

HTC DESIRE 820 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p Full HD çözünürlüğe sahip Super LCD 3 ekran

- Çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass 3 cam ve %67.16 ekran/gövde oranı

- 1.7 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.600 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo ve çift stereo hoparlör

 

DESİRE 820 EKRAN VE TASARIM

desire-820-tasarim.jpg

Telefonun 5.5 inç lik ekranı 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. Ebatına göre 720p çözünürlük düşük gibi görünse de 267ppi keskinlik değeri ve Super LCD 3 paneliyle birlikte yeterli görüntüler oluşturabiliyor. Ekranın Gorilla Glass 3 teknolojisiyle kaplı olması onu çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklı yapıyor. Ön tasarımda ekranın etrafındaki boşlukların yine fazla tutulduğunu görüyoruz. Bu yüzden telefonun ekran/gövde oranı %67.16 civarında kalmış. Özellikle ekranın altındaki ve üstündeki boşluklar kullanıcılar tarafında çok eleştiriliyorsa da HTC bundan vazgeçmiyor. Ekranın üstünde siyah boşluktan sonra kamera ve hoparlör bulunuyor. Altta ise HTC logosu ve onun altında diğer hoparlör yer alıyor. Menü tuşları ekran içinde konumlandırılmasına rağmen altta bırakılan büyük mesafe, telefonu gereksiz büyütüyor.

desire-820-arka.jpg

Desire 820 plastik kasaya sahip. Sağ tarafında açma/kapatma ve ses tuşları bulunurken sol tarafta herhangi bir tuşa yer verilmemiş. Burada sim kart ve hafıza kartı girişleri için yer bırakılmış. Üst tarafında kulaklık girişi ve ikinci mikrofon yer alan telefonun altında ise sadece güç girişi bulunuyor. telefonun arkasını çevirdiğiniz zaman kameranın etrafındaki renkli halka dikkat çekiyor. Sol üst köşede duran kamera geniş lense ve hemen altında led flaşa sahip. Tam ortada markanın logosu mevcut. Bunların haricinde telefonun arka tasarımı diğer Desire ailesinde olduğu gibi sade ancak şık tasarlanmış.

 

DESİRE 820 KAMERALAR VE PERFORMANS

desire-820-kamera.jpg

HTC' nin Ultrapiksel kamera diye tanıttığı ve bir süre inatla kullandığı kamera bu telefonda yok. 13 MP çözünürlüğe sahip tek led flaşlı kamera tercih edilmiş. Ultrapiksel kameranın yeterli kaliteyi sunmadığı ve bu yüzden markanın çok eleştirildiğini hatırlatalım. HTC bunu dikkate alarak tekrar Megapiksel kameralara döndü ve kamera kalitesini yükseltti. BSI sensörlü bu kamera f/2.2 diyafram değeri sunuyor. 1080p Full HD video kaydı yapabilen kamerada ayrıca HDR, yüz tanıma, otomatik odaklanma, video kayıttayken fotoğraf çekme gibi özellikler yer alıyor. Ön kameraya baktığımız zaman 8 MP çözünürlüğe sahip BSI sensörlü ve geniş açılı kamera bizi karşılıyor. Özçekim severlerin ilgisini çekecek bu kamera ile de 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

snapdragon-615-islemci.jpg

İşlemci seçiminde Qualcomm' dan vazgeçmeyen firma telefonda 1.7 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemci kullanmış. 64 Bit desteği sunan bu işlemciye Adreno 405 grafik birimi eşlik ediyor. 2 GB ram belleğin birleşimiyle ortalama performansa sahip bir kombinasyon meydana geliyor. Telefonda kullanılan işlemcinin orta segmente hitap ettiğini ve oyunlarda performans bekleyen kimseleri tatmin etmeyeceğini belirtelim. Normal kullanıcılar için uygulama kullanımında ya da uygulamalar arası geçişlerde akıcı kullanım sağlayacağını hatırlatalım.

desire-820-hafiza.png

16 GB dahili depolama hafızasına sahip telefonda sistem dosyalarının kullandığı alan çıkarılınca kullanıcıya 11.2 GB boş hafıza sunuluyor. Çoğu kullanıcı için sıkıntı yaratacak bu durum arttırılabilir hafıza özelliği sunularak çözüme kavuşmuş. HTC Desire 820, 128 GB microSD kart desteğine sahip. Batarya tarafında 2.600 mAh kapasiteli batarya kullanılıyor. Bu batarya gövdeyle bitişik yani çıkarılamıyor. Bataryanın kapasitesi yeterli gibi görünse de büyük ekranlı telefon alıp dizi ya da film izlemek isteyen kişilere 1 tam gün yetmeyecektir. Yoğun kullanımda gün içinde mutlaka şarj isteyecektir.

desire-820-boomsound.jpg

Telefonun çift stereo hoparlör özelliği belki de kullanıcıların en seveceği özellikler arasında yer alıyor. HTC BoomSound ile desteklenen hoparlörler net ve yüksek ses üretebiliyor. 4.5G hızlı internet bağlantısına sahip telefonda en çok merak edilen konulardan birisi 3G üzerinden görüntülü görüşme yapılıp yapılmadığı konusu... HTC Desire 820 ile 3G üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyor. Son olarak dahili radyosu ile karasal yayınları uygulamaya ihtiyaç duymadan dinleyebileceğinizi ekleyelim.

 

HTC DESIRE 820 FİYAT VE YORUM

desire-820-fiyat.jpg

Htc Desire 820 fiyatı 999 TL. Böylece 1.000 TL barajının altında yer alarak uygun fiyatlı iyi telefonlar arasında bulunuyor. 

 

Editör Yorumu: Desire 820 büyük ekranda video izlemeyi ve sosyal medyada takılmayı sevenlere hitap ediyor. Donanım tarafında akıcı kullanım sağlayan telefonun fiyatının uygun olması onu cazip hale getiriyor. Çift stereo hoparlör ve kameralarıyla sınıfındaki rakiplerinin önüne geçiyor. 

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.