Sony Xperia C4 İnceleme

Sony' nin özçekim sevenler için ürettiği modeli olan C4 hangi özelliklere sahip? Hedef kitlesi gençler olan telefonun teknik özelliklerini ve fiyatını sizler için araştırdık. İşte Sony Xperia C4 incelemesi...
Sony Xperia C4 İnceleme

SONY XPERİA C4 DETAYLAR

Özçekim modası çok hızlı yayıldı ve birden hayatımızın bir parçası haline geldi. Bunu gören akıllı telefon üreticileri duruma kayıtsız kalmadı. Önem verilmeyen ön kameraların kalitesi giderek arttırıldı. Kamera konusunda iddialı olan ve piyasada kullanılan başarılı sensörlerde imzası bulunan Sony Xperia, ailesine ön kamerasıyla devrim yaratacak olan C4 modelini ekledi. Telefon teknik özellikleriyle ve fiyatıyla da dikkat çekiyor. İşte Xperia C4 teknik detayları...

 

SONY XPERİA C4 TEKNİK ÖZELLİKLER

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Çizilmeye dayanıklı cam,Bravia 2 teknolojisi ve %71.68 ekran/gövde oranı

- 1.7 GHz 8 çekirdekli Meditek MT6752 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP 80 derece geniş açılı, flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.600 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği, dahili radyo alıcı, SteadyShot, NFS ve Sony ses teknolojileri

 

XPERİA C4 EKRAN VE TASARIM

xperia-c4-ekran.jpg

Telefonun ön tasarımında ilk dikkat çeken kamera oluyor. Arkada görmeye alıştığımız kamera ve led flaşın ön tarafta da olduğunu görüyorsunuz. Onların altında 5.5 inç 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip büyük ekran yer alıyor. Ekranın çizilmeye karşı dayanıklı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca Sony üretimi panelde BRAVIA Engine 2 görüntü işlemcisi bulunuyor. Bu sayede renkler ve görüntülere kontrast arttırılıyor, yazılar ve çizgiler düzeltilerek daha düzgün görüntülenmesi sağlanıyor. Ekranın etrafındaki boşluklar ince tutulmuş. Hem estetik görüntü hem de %71.68 ekran/gövde oranı elde edilmiş.

xperia-c4-arka.jpg

Arka tasarımda ailenin diğer üyelerine benzer yönler görülse C4 de bazı farklılıklar taşıyor. Kamera, Xperia ailesi genelinde sol üst köşede bulunurken bu telefonda biraz daha ortaya doğru konumlandırılmış. Led flaş kameranın altında yer alıyor. Tam ortada Sony ve NFC logosu bulunuyor. Alt ortada üyesi olduğu Xperia logosu mevcut. Hoparlör sol altta Xperia logosunun yanında yer alıyor. Telefonun çerçevesi plastik. Dahil olduğu orta segment ve fiyatı düşünüldüğünde normal gelse de metalin verdiği kalite hissini yaratmayı başaramıyor.

 

KAMERALAR VE PERFORMANS

xperia-c4-kamera.jpg

Telefonun en iddialı olduğu alana geldik. Xperia C4' ün üretiliş amacı olan özçekim kamerasında başlamak gerekirse, cihazda 5 MP çözünürlükte gelişmiş ön kamera kullanılmış. Sony Exmor R görüntü sensörü bulunan ön kamera, 25 mm 80 derecelik geniş açılı fotoğraf çekebiliyor. 720p HD video kayıt yeteneği olan telefon ayrıca Steady Shot video sabitleyicisi özelliğine sahip. Yüz tanıma ve HDR fonksiyonlarına ek olarak karanlık ortamda yapacağınız özçekimler için led flaşa yer verilmiş. Arka kameraya baktığımızda 13 MP çözünürlük sunan led flaşa sahip kamera Exmor RS sensör kullanıyor. Ayrıca HDR, dijital görüntü sabitleme, kırmızı göz düzeltme, yüz tanıma ve gülümseme yakalama, panorama ve Sony kamera modlarıyla kullanıcılarına üst düzey kamera performansı sunuyor. Ayrıca arka kamera ile HDRli ve görüntü sabitlemeli 1080p Full HD video kaydı yapılıyor. 

mediatek-mt6752.png

Sony, telefon modellerindeki işlemci seçimi konusunda Qualcomm firmasını tercih ederken, orta segmentteki sıkı fiyat/performans kapışmalarına uzak kalmamak için Mediatek üretimi 1.7 GHz 8 çekirdekli MT6752 işlemciyi tercih etmiş. Bu işlemciyi çoğu orta sınıf telefonda görmek mümkün. İşlemcinin genel duruma bakınca yeterli performansı üretebildiğini ve Snapdragon' a göre uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Ana işlemciye Mali-T760 MP2 grafik işlemci ve 2 GB ram bellek eşlik ediyor. Böylece oyun ve uygulamalarda akıcı ve yeterli kullanım kalitesi sunabiliyor.

xperia-c4-beyaz.png

Sadece 16 GB dahili depolama seçeneği ile sunulan Xperia C4, ayrıca 128 GB microSD kart desteği sunuyor. Kullanıcıların olmazsa olmazlarından birisi olan hafıza kartı desteği, telefona artı katan özellikler arasında yerini alıyor. 2.600 mAh kapasiteli pil, gövdeye sabit tasarlanmış ve çıkarılamıyor. Sony STAMINA mod ile 1 günü aşan kullanım süresi mümkün kılınmış. Telefon yoğun kullanımda dahi 1 günü çıkarabilecek verimlilik sunuyor.

Ses konusunda kendi geliştirdiği teknolojileri telefonlarında kullanan Sony; Clear Bass, Clear Stereo, Clear Audio+, xLOUD ve Surround ses özelliklerine Xperia C4 modelinde de yer vermiş. 4.5G desteği olan telefonun ayrıca dahili radyosu bulunuyor. Kullanıcılar radyo programına ihtiyaç duymadan karasal yayınları dinleyebiliyorlar.

 

XPERİA C4 FİYAT VE YORUM

xperia-c4-fiyat.png

Yukarıda bahsettiğimiz özelliklere sahip Sony Xperia C4 fiyatı 950-1.100 TL arasında değişen fiyatlara satın alınabiliyor. Telefonun Android 6 Marshmallow güncellemesi alacağını da ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Sony Xperia C4 gençlere ve özçekim sevenlere hitap ediyor. Başarılı kameraları ve büyük ekranıyla oldukça keyifli kullanım sunuyor. Sahip olduğu fiyat ve Android 6 güncellemesi alacak olması rakiplerine karşı elini güçlendiriyor. 1.000 TL limiti olan, büyük ekran seven, bol bol özçekim yapan ve güncel işletim sistemine sahip olmak isteyenlerin alması mantıklı olacaktır.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.