Huawei G8 İncelemesi

Huawei' nin tasarımı ve işlemcisiyle dikkat çeken modeli G8, fiyatıyla da dikkat çekiyor. Ülkemizdeki raflarda yerini alan telefonu mercek altına alıyoruz.
Huawei G8 İncelemesi

HUAWEI G8 NASIL?

Huawei' nin orta segmente konumlandırdığı ve tasarımıyla dikkat çeken telefonu G8 inceleme haberimize konuk oluyor. Telefonun segment itibarıyla çok güçlü rakipleri bulunuyor. Firma bu konuda dersine iyi çalışmış ve başarılı bir model ortaya çıkmış. Yeni Huawei G8' in detaylı özelliklerine ve Türkiye satış fiyatına sizin için göz atıyoruz.


HUAWEI G8 TEKNİK ÖZELLİKLER

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip Super LCD 3 ekran

- 2.5D ekran, Gorilla Glass 3 cam ve %71.72 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 64 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu, Android 6 işletim sistemi


HUAWEI G8 EKRAN VE TASARIM

huawei-g8-ekran.jpg

Telefonda 5.5 inç ebatında 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekran kullanılıyor. Bu ekran 401ppi keskinlik değeri ile yüksek netlikte görüntüleme sunuyor. Ön tasarımda dikkat çeken ilk konu, ekran çevresinde bırakılan küçük boşluklar ile birlikte gelen estetik tasarım oluyor. Telefonun ekran/gövde oranı %71.72 ile oldukça yüksek değere sahip. Ayrıca 2.5D teknolojisi ile kenarlara ve köşelere doğru eğimli ekran görünüş ve kullanış bakımından artı değer katıyor.

huawei-g8-tasarim.jpg

Telefonun metalik çerçevesi yanlarda incelen yapısıyla elde tutmayı kolaylaştırıyor. Elinize aldığınız andan itibaren telefonun size verdiği kalite ve sağlamlık hissi dikkat çekiyor. Sağ tarafta güç ve ses tuşları yer alırken sol tarafta kart girişlerine yer verilmiş. Altta altı delikli hoparlör tasarımı hoş görünüyor ve ortalarında güç girişi bulunuyor.

huawei-g8-arka.jpg

Arka tasarımda yekpare alüminyum kullanılmış. İlk bakışta üstte ve altta yer alan pürüzlü alanlar dikkat çekiyor. Bu kısımların başta hoparlör gibi göründüğünü belirtelim. Alüminyum kasa olması ve metal çerçevesi itibarıyla anten çizgileri bu biçimde kullanılarak hem farklı hem de şık bir tasarım elde edilmiş. Ortada kamera ve yanında çift led flaş, altında ise parmak izi okuyucu yer alıyor.


HUAWEI G8 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

huawei-g8-kamera.jpg

13 MP çözünürlük sunan çift led flaşlı kamerada Sony Exmor RS sensör kullanılıyor. Kameradaki yüz tanıma, gülümseme yakalama, odak takibi, manuel mod, panorama, zamanlayıcı gibi özellikler dikkat çekiyor. Kameranın ayrıca 4 renk RGBW sensöre ve optik görüntü sabitleyiciye sahip olduğunu ve 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini ekleyelim. Ayrıca dışa doğru kabarık tasarımı olan kamera safir kristal korumasıyla çizilmiyor. Ön tarafta 5 MP çözünürlük sunan özçekim kamerası mevcut. Geniş açılı lense sahip bu kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor.

snapdragon-615-islemci.jpg

Telefona gücünü veren ögelere geldiğimiz zaman 1.5 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemcinin ve Adreno 405 grafik biriminin kullanıldığını görüyoruz. İşlemciye 3 GB ram bellek eşlik ediyor. İşlemcinin genel performansı yeterli seviye sunarken kullanılan ram miktarı performansı olumlu etkileyen belirleyici unsur oluyor. Uygulamalar arası geçişlerde ya da çoklu pencere hareketlerinde kasılma yahut takılma gibi durumlar yaşanmıyor. Telefonun oyun performansının da çoğu kullanıcı için yeterli olacağını belirtelim. Merak edenler için Huawei G8 Antutu testinden 34.000 puan alıyor.

huawei-g8-detaylar.jpg

3.000 mAh bataryası gövdeye bütünleşik yapıda ve çıkarılamıyor. Bataryanın kapasitesi normal kullanımda 1 günü aşan kullanım süresi sunarken, yoğun kullanımda dahi 1 günü sonuna kadar çıkarmayı başarabiliyor. Telefonun pil tüketimi konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca güncellemeler ile birlikte bu sürenin daha da uzayacağını söylemek mümkün. 32 GB dahili hafıza ile tek seçenekle satılan telefonun hafızası 64 GB microSD karta kadar destek sunuyor.

huawei-g8-android-6.jpg

Telefondaki parmak izi okuyucu hızlı ve güvenli okuma teknolojisine sahip. Ayrıca Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle gelen telefonun Android 6 Marshmallow güncellemesine sahip olduğunu ve bu güncelleme ile birlikte performansının artacağını ekleyelim.


HUAWEI G8 FİYAT VE YORUM

g8-fiyat.jpg

Huawei G8 fiyatı 1.150 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. Altın, beyaz ve gümüş olmak üzere 3 renk seçeneği ile alınabiliyor.

Ucuz Fiyata Nasıl Satın Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei G8 için tasarım anlamında çok çalışmış. İlk bakıldığı zaman iPhone 6 tasarımından esinlenildiği düşünülse de aslında çok farklı olduğunu söylemek gerekiyor. Donanım tarafında sıkıntı çıkarmayacak telefonun fiyatı, rakiplerine göre biraz yüksek gibi görünse de malzeme kalitesiyle bunu dengeliyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.