Elephone P9000 İncelemesi

Çinli üretici Elephone, son dönemde yaptığı başarılı telefonlar ile adını duyurmayı başardı. Ülkemizdeki tüketicilerin de dikkatini çeken firmanın son modeli ise P9000 oldu. Bakalım Elephone P9000 hangi özelliklere sahip...
Elephone P9000 İncelemesi

ELEPHONE P9000 TANITILDI

Çinli üreticilerin akıllı telefon sektöründeki atılımları tam gaz devam ediyor. Huawei, Xiaomi, Meizu gibi firmaların dünyaya açılmalarının ardından diğer Çin firmalar da onların peşinden gidiyor. Bu alanda yatırım yapan ve çıkardığı modellerle dünya pazarına açılan firmalardan olan Elephone da tanıttığı yeni telefonlarıyla pazardan pay kapmaya çalışıyor.

Elephone' nin tanıttığı son modellerden olan P9000 sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Buna ek olarak Çinli firmaların adı geçtiğinde akla gelen ilk şeylerden biri olan uygun fiyat politikası Elephone için de geçerli... Bakalım Elephone P9000 özellikleriyle ve fiyatıyla kimlere hitap ediyor...

 

ELEPHONE P9000 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401ppi yoğunluk ve %76 ekran/gövde oranı

- 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755(Helio P10) İşlemci

- 4 GB Ram ve Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 256 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu, çif hat ve USB Type-C

 

ELEPHONE P9000 TASARIM VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

elephone-p9000-ekran.png

Telefonun ön tasarımından başlamak gerekirse gövdeye göre devasa ekran ilk dikkat çeken konu oluyor. 5.5 inçlik bu ekran 1920x1080p FHD çözünürlük değerine sahip yapısıyla 401ppi keskinlik değeri sunuyor. Ekran panelinin LTPS IPS tabanlı olması hem renk doğruluğu hem görüş açısı hem de enerji sarfiyatını iyileştiriyor. LTPS ekranlar, ince yapılarıyla dikkat çekiyor ve az ısınıyor. Bu açıdan telefonda kullanılan ekran kaliteli ve pahalı bir panele sahip diyebiliriz.

Ön tasarımda ekranın altında ve üstünde bırakılan boşlukların küçük tutulduğunu belirtmiştik. Elephone P9000 sahip olduğu %76 ekran/gövde oranı ile bu konuda üst sınırları zorluyor. Bu sayede telefonun ekranı 5.5 inç olmasına rağmen 148mm x 73mm boyutlarıyla elde tutulması kolay bir telefon olacağa benziyor. Telefonun alt tarafında altı delikli çift hoparlör tasarımı estetik bakımdan ona artı katıyor.

elephone-p9000-siyah.jpg

Telefonun şık metal kasası ve inceliği diğer dikkati çeken tasarım özellikleri oluyor. Telefonun kalınlığı sadece 7.3mm değere sahip. Arka tarafına bakıldığında ise mat arka kapak dikkat çekiyor. Üstte tam ortada bulunan kameranın bir tarafında çift led flaş, diğer tarafında lazer odaklama sensörleri bulunuyor. Tam altında ise yuvarlak tasarıma sahip parmak izi okuyucu mevcut. Telefonun alt tarafında ise markanın logosuna yer verilmiş.

 

ELEPHONE P9000 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

elephone-p9000-kamera.png

Telefon kamera konusunda iddialı özellikler ile donatılmış. Arka kamerada Sony üretimi Exmor RS(IMX258) sönsöre sahip 13 MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor. Bu kamera lazer destekli hızlı odaklama, panorama, HDR, sesli komut, coğrafi konum ekleme, çift led flaş ve manuel mod gibi özelliklere sahip yapısıyla göz dolduruyor. Arka kameranın 1080p FHD video kaydı ve yavaş çekim(slow motion) videolar kaydedebildiğini belirtelim.

Önceki kameraya baktığımızda bizi 8 MP çözünürlüğünde bir kamera karşılıyor. Ön kameranın sahip olduğu 84 derece geniş açılı lens sayesinde özçekimlerde geniş açı sunacağını görüyoruz. Ayrıca ön kameradaki OmniVision sensör ile özçekim konusunda iddialı işler ortaya koyacağını şimdiden söyleyebiliriz.

mediatek-mt6755.PNG

Elephone P9000' e hayat veren işlemciye sıra geldi. Telefonda 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755 işlemci görev yapıyor. Grafik tarafında Mali-T860 MP2 görev yaparken 4 GB ram bellek ona destek veriyor. Telefonun sahip olduğu donanım özelliklerine bakınca, uygulamalar arası geçişlerde ya da oyunlarda meydana gelebilecek takılma ya da kasılma gibi durumların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Elephone IU arayüzü ile gelen telefonda Android 6 Marshmallow işletim sistemi yüklü olacağını belirtelim.

Batarya tarafında 3.000 mAh kapasiteye sahip, çıkarılamayan bir batarya görev alıyor. Bu batarya ile yoğun kullanımda dahi 1 günlük kullanım süresi yakalayabileceğinizi tahmin etmek güç değil. Bunu söylerken kullanılan işlemcinin teknolojisi ve LTPS IPS panelin etkisi olacağını göz önünde bulundurduğumuzu ekleyelim.

elephone-p9000-batarya.png

32 GB dahili hafızası olan telefon 256 GB kapasiteye kadar MicroSD kart desteği sunuyor. Kullanıcılarına hafıza konusunda sıkıntı yaşatmayacak telefonun diğer dikkat çeken özelliği ise 0.3 saniye okuma hızına sahip parmak izi sensörü oluyor. Elephone P9000' in rakiplerine göre biraz daha hızlı parmak izi okuyacak diyebiliriz. Ayrıca çift hat özelliği, 4.5G bağlantı hızı desteği ve USB Type-C hızlı veri bağlantısı telefonun sunduğu diğer özellikler olarak karşımıza çıkıyor.

 

ELEPHONE P9000 FİYAT VE YORUM

elephone-p9000-fiyat.png

Elephone P9000 Türkiye fiyatı resmi olarak açıklanmadı. İnternet üzerinden ön sipariş ile alınabilen telefon yaklaşık 1.500 TL civarında bir rakama alınabiliyor. 

 

Editör Yorumu: Telefonun başarılı tasarıma sahip olduğunu ve donanım tarafında iyi işler ortaya koyabileceğini söyleyebiliriz. Ancak satış fiyatına bakınca beklenenin biraz üzerinde etiketlendirildiğini düşündürüyor. Rakiplerinin fiyatıyla benzer fiyattan satışa sunulması, dezavantaja dönüşecektir. Ülkemizdeki kullanıcıların tercihlerini, daha bilinen ve birkaç yıldır ülkemizde olan yerli ve diğer Çinli firmalardan yana kullanmalarına neden olacağını tahmin etmek çok da zor değil.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.