Sony Xperia M4 Aqua İnceleme

Sony' nin orta sınıf için piyasaya sunduğu M4 Aqua modeli özellikleriyle göz dolduruyor. Adından da anlaşıldığı üzere suya dayanıklı telefonun teknik özelliklerine ve detaylarına göz atıyoruz. İşte Xperia M4 Aqua incelemesi ve fiyatı...
Sony Xperia M4 Aqua İnceleme

SONY XPERİA M4 AQUA DETAYLAR

Sony Xperia serisi telefonlarıyla istediği başarıyı bir türlü yakalayamasa da yakaladığı satış rakamları küçümsenecek gibi değil. Üst segmentte amiral gemisi modelleriyle yarışı sürdüren firma, orta segmentte iddialı modeller üretmeye de devam ediyor. M4 Aqua modeli ile orta sınıftaki rakiplerine adeta gözdağı veriyor. Telefon sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Firmanın en çok eleştirildiği durumların başında gelen fiyat konusunda da bu kez dersine iyi çalışmış denebilir. Çinli firmaların atağına cevap veren Sony, M4 Aqua modeliyle bakalım neler sunuyor...

SONY XPERİA M4 AQUA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Çizilmeye dayanıklı cam ve %65.24 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 8-16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP 88 derece geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.400 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği, NFCbağlantısı, suya ve toza dayanıklılık

M4 AQUA EKRAN VE TASARIM

m4-aqua-tasarim.jpg

Telefona ilk baktığınızda Sony' nin Xperia modellerinde vazgeçmediği köşeli tasarım ve kaliteli malzemeler dikkat çekiyor. Genelde amiral gemisi modellerinde görülen cam ve metal tasarım anlayışını Sony orta sınıfa indirmiş. Metal kasanın tasarımı oldukça ince ve estetik görünüyor. Telefonun sağ tarafında deklanşör, güç ve ses tuşları bulunuyor. Farklı tasarıma sahip olan güç tuşu Z2 ve Z3 modelinde kullanılan güç tuşu ile benzer parlak metal tasarıma sahip. Üst tarafta kulaklık girişi ve sol üst tarafta şarj girişi ile microSD kart ve sim kart girişleri mevcut.

xperia-m4-aqua-ekran.jpg

Önde 5 inç 1280x720p çözünürlüğe sahip ekran yer alıyor. Bu kapasitif ekran çizilmeye karşı fabrika çıkışı koruma ile kaplanmış olarak geliyor. İnç başına 294 piksel sunan yapısıyla üstün derecede olmasa da yeterli derecede keskin görüntüler oluşturabiliyor. Ekranın etrafında bırakılan boşluklar biraz fazla bırakılmış. Buna istinaden ekran/gövde oranı %65.24' te kalmış. Ekran üstü boşlukta ön kamera, ahize ve sensör yer alırken, alttaki boşlukta hoparlör konumlandırılmış. Ekranda yer alan dokunmatik menü tuşlarına rağmen ekran altında bırakılan büyük boşluk, eleştiri oklarının hedefi olsa da üst boşluk ile tasarımsal bütünlüğü yakalamak adına aynı genişlikte tutulduğunu ve kötü durmadığını hatırlatalım.

xperia-m4-aqua-arka-tasarim.png

Arka yüzeyin tasarımına bakınca ilk dikkatinizi çeken kullanılan cam malzeme oluyor. Telefonun arkası amiral gemisi modellerinde olduğu kadar şık görüntü sunuyor. Sol üst köşede kamera ve onun altında led flaş yer alıyor. Orta üst tarafta telefonda yer verilen NFC bağlantısına vurgu yapılarak logosu kullanılmış. Arka orta konumda diyebileceğimiz noktada Sony logosu ve alt tarafta da Xperia ailesinin logosu kullanılmış. Arka tasarımdaki sadelik logolar kullanılarak hareketlendirilmiş. 

 

KAMERALAR VE PERFORMANS

m4-aqua-kamera.jpg

Sony' nin en güvendiği konu olan kamera konusuna geldik. Xperia M4 Aqua, 13 MP led flaşlı arka kameraya sahip. Arka kamerada Sony üretimi Exmor RS sensör kullanıyor. Ayrıca HDR, dijital görüntü sabitleme, kırmızı göz düzeltme, yüz tanıma ve gülümseme yakalama, panorama ve Sony kamera modlarıyla kullanıcılarına üst düzey kamera performansı sunuyor. Ayrıca arka kamera ile HDRli ve görüntü sabitlemeli 1080p Full HD video kaydı yapılıyor. Önde 5 MP çözünürlüğe sahip kamera yer alıyor. Ön kamera 88 derece geniş açılı merceği ile özçekimlerde ve grupçekimlerde geniş açı sunuyor. Ön kamera ile de 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor.

snapdragon-615-islemci.jpg

Telefona gücünü veren 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemciye 2 GB ram bellek eşlik ediyor. Oyunlar ve grafik gerektiren uygulamalar için Adreno 405 ekran kartı görev alıyor. İşlemcinin performansı kullanıcısını tatmin edecek sonuçlar üretebiliyor. Grafik işlemci ise takılma ve kasılmalar yaşamadan oyunları oynamanızı sağlayacak güç üretebiliyor.

snapdragon-615-pil.jpg

Dahili hafızanın 8 ve 16 GB seçenekleri düşük gibi görünüyor olsa da 128 GB microSD kart desteği imdada yetişiyor. Arttırılabilir hafızanın dahili hafıza açığını kapattığını söyleyebiliriz. 2.400 mAh kapasiteli batarya gövdeyle bütünleşik ve çıkarılamıyor. mAh cinsinden bakınca düşük gibi görünse de pil kullanım optimizasyonları sayesinde telefon 2 gün kullanım ömrüne sahip. 

xperia-m4-aqua-suya-dayanim.jpg

Telefonu öne çıkaran en önemli özelliklerinden birisi şüphesiz suya ve toza dayanıklı yapısı... Su ve toz dayanımının genelde üst segment telefonlarda sunulduğunu düşününce orta seviyede rakiplerine karşı elini güçlendiriyor. Xperi M4 Aqua IPX8 suya dayanıklılık, IP6X toza dayanıklılık seviyesi sunuyor. Bunlara ek olarak NFC bağlantısı, Sony patentli ses teknolojileri ve Android 6 Marshmallow güncellemesi alıyor olmasıyla öne çıkıyor.

SONY XPERİA M4 AQUA FİYAT VE YORUM

m4-aqua-fiyat.png

M4 Aqua 750-800 TL arasında fiyatlara bulunabiliyor. Telefonun fiyatına ve özelliklerine bakıldığında 1.000 TL fiyatın altında olmasına rağmen sunduğu özellikler ile rakiplerine göz dağı veriyor. Sony' nin uyguladığı fiyat politikasıyla bu sınıfta en çok satacağı modellerden olduğunu söyleyebiliriz.

Editör Yorumu: Sony Xperia M4 Aqua tam anlamıyla fiyat/performans telefonu... 800 TL altı fiyatına göre metalik ve cam malzemeden üretilen kasası kaliteli ve şık görüntü sunuyor. Suya ve toza karşı dayanıklı olması onun öne çıkarıyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.