2024 Yol Filmleri | Son Yılların En İyi 30 Yolculuk Filmleri

Seyahat etmek ne kadar muhteşem bir hisse, maceralı dolu yol filmi izlemek de bir o kadar keyifli bir aktivitedir.
2024 Yol Filmleri | Son Yılların En İyi 30 Yolculuk Filmleri

Gelmiş Geçmiş En İyi Yol Filmleri

Seyahat filmleri şüphesiz izleyebileceğiniz en ilham verici filmler arasındadır. Bizler de bu içeriğimizde yolculuk üzerine kurulu macera ve aşk dozu yüksek en iyi 30 yol filmini listeledik. İşte, mutlaka izlenmesi gereken yol konulu unutulmaz filmler...

Seyahat Filmleri;

1. Kaçamak

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Yakın arkadaş olan Kate ve Orla, her yıl bir hafta sonu tatile çıkarak yıl boyunca yaşadıkları şeyleri gözden geçirirlerdi. Bu yılda yapacak oldukları tatili heyecanla bekleyen iki arkadaş sonunda Lisbon’a tatile giderler. Başlarda her şey çok iyiyken Orla bir sabah uyandığında Kate’in kayıp olduğunu fark eder. Kusursuz yolculukları ve kusursuz olacağını planladıkları tatilleri artık Orla’nın arkadaşının cinayeti üzerine suçlanır hale gelir.

TürPolisiyeSuçGizem
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Farrant
OyuncularLeighton
Meester
Luke
Norris
Christina
Wolfe

2. Uncharted

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Hazine avcısı olan Nathan, efsanevi Güney Amerika altın şehri El Dorado’nun yerini bulabileceğine dair büyük bir inanca sahiptir. Kıvrak zekalı ortağı Victor ile yola koyulduklarında ise Nathan’ın planı hırslı bir rakibi tarafından da keşfedilir. Altın şehri arama olayı bir maceradan yarışa dönüşürken Nathan, baş düşmanının aç gözlü entrikalarını ve planlarını engelleyerek El Dorado’yu herkesten önce bulmayı hedefler.

TürAksiyonMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Holland
Mark
Wahlberg
Sophia
Ali

3. Nil’de Ölüm

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Linnet ve yeni kocası ile birlikte balayı tatili için Nil Nehri’ne birbirinden lüks bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk her şeyden iyiye giderken Linnet’in acımasız bir şekilde öldürülmesi ile tüm herkesin tatili berbat hale gelir. Korkunç ölümle birlikte gemide bulunan dedektif Hercule’nin de tatili sona erer. Geminin kaptanı da dahil herkesi tek tek soruşturan Hercule cinayetin ardında var olan gizemi çözebilmek için elinden geleni yapmaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

4. Kuzeyli

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e devretmekte kararlıdır. Lakin kardeşinin hain planları gün yüzüne çıktığında ve Aurvandil öldürüldüğünde, Amleth zor bir şekilde bu durumdan kaçar. Yıllar peş peşe geçerken Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir savaşçı haline gelir. Bir kahinin yardımı ile almak istediği intikam adına derin ve uzun bir yolculuk onu beklemeye başlar. 

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAlexander
Skarsgard
Nicole
Kidman
Claes
Bang

5. Yolun Bittiği Yer

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Eşini yeni kaybetmiş olan Brenda, iki çocuğu ve kardeşi Reggie ile birlikte beklenilmez bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk boyunca acımasız bir cinayete tanık olan aile, kendilerini gizemli bir katilin hedefi olarak bulmaya başlar. New Mexico’nun ıssız çölünde tek başına kalan aile her türlü yardıma ihtiyaç duyarlarken bir yandan da hayatta kalmak için savaşmaları gerekmektedir.

TürAksiyonSuçDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMillicent
Shelton
OyuncularQueen
Latifah
LudacrisMychala
Lee

6. Yolun Açık Olsun

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Yüzbaşı Salih ve Asteğmen Kerem Dalyan’a doğru büyük bir yolculuğa çıkarlar. Salih’in tek istediği Kerim’in tek ve büyük aşkı Elif ile kavuşmasını sağlamaktır. Bu istek üzerine çıktıkları yolculukta ise geçmişlerinde yaşadıkları şeyler gün yüzüne çıkmaya başlar. İkili kendi geçmişleriyle yüzleşirken bir yandan da Kerim Elif’e kavuşmak için hareket etmesi gerekmektedir.

TürDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMehmet
Ada Öztekin
OyuncularEngin
Akyürek
Tolga
Sarıtaş
İlker
Kızmaz

7. Yol Arkadaşım

yol filmleri, en iyi yol filmleri
Ebeveynlerinin boşanmasının ardından Auden, babası ve yeni ailesi ile küçük şirin bir sahil kasabasına taşınırlar. Bu kasabada uykusuzluk hastası olan gizemli Eli ile tanıştığında ise Auden bilmediği bir maceraya atılır. Auden ve Eli herkes uyurken asla düşünemeyeceği eğlenceli, kaygısız bir gençlik hayatı yaşamaya başlarlar.

TürDramRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSofia
Alvarez
OyuncularEmma
Pasarow
Andie
MacDowell
Dermot
Mulroney

8. Mad Max: Fury Road

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Distopik bir gelecekte geçen filmde Immortan Joe isimli bir lider güç ile insanları yönetmeye çalışırken Mad Max gördüğü işkencelerden kurtuluşu kaçmakta bulur. Tek başına kaçış operasyonuna başlayan Mad Max bu yolculukta yalnız olmadığını gördüğünde yanındakileri de hayatta tutmaya çalışacaktır. Aksiyon ve heyecan dolu bu yol filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularTom
Hardy
Zoë
Kravitz
Charlize
Theron

9. Nebraska

yol filmleri, en iyi yol filmleri

En iyi yol filmleri arasında yer alan Nebraska filminde yaşlı bir adam kazandığı piyango ödülünü almak için ülkenin bir ucundan diğer ucuna doğru yola çıkmaya hazırlanır. Etrafındaki hiç kimsenin inanmadığı ve yanında durmadığı yaşlı adama bu yolculukta 20 yaşındaki oğlu eşlik edecektir. Boş zamanlarınızı değerlendirmek için güzel bir hikayeye sahip olan Nebraska filmini izlemenizi öneriyoruz.

TürKomediDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAlexander
Payne
OyuncularBruce
Dern
Will
Forte
 June
Squibb

10. Holy Motors

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Şimdiye kadar hiç görmediğiniz değişik bir senaryoya sahip olan Kutsal Motorlar filminde Cesar isimli ana karakterimiz her zaman olduğu gibi limuzinine binip işine gitmektedir. Çıktığı yolculuk sırasıdna gün içerisinde görüşeceği isimler hakkında bilgiler alan Cesar her görüşme için farklı bir kılığa bürünerek yolculuğuna devam eder. Cannes film festivalinde boy gösteren yapım en iyi yol filmleri arasında gösteriliyor.

TürDramFantastik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenLeos
Carax
OyuncularDenis
Lavant
Edith
Scob
Eva
Mendes

11. Moonrise Kingdom 

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Ünlü yönetmen Wes Anderson imzalı bu filmde küçük bir kasabada yaşayan aşıkların kaçış hikayesi anlatılıyor. İçten ve samimi bir havası olan filmde köylüler kaçan çiftin bulunması için peşlerine düşerler. Uzun bir yolculuk süreci sunan filmde Hollywood’un en iyi aktörleri de yer alıyor.

TürKomediDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenWes
Anderson
OyuncularBruce
Willis
Bill
Murray
Edward
Norton

12. Due Date

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Peter Highman isimli bir adam 5 gün sonra doğacak çocuğunu görmek amacıyla ülkenin bir ucundan diğer ucuna gitmek zorundadır. Hazırlanıp yola çıkan Peter yanına küçük köpeğini de alır. Genç adam uçağını kaçırdığında ise yollara düşer ve kendisini Ethan isimli bir adamın arabasında bulur. İkilinin yolculuğu bir takım komedi dolu felaketleri de beraberinde getirecektir.

TürKomedi
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2010
Yönetmen Todd
Phillips
OyuncularRobert
Downey Jr.
Zach
Galifianakis
Michelle
Monaghan

13. On The Road / Yolda 

yol filmleri, en iyi yol filmleri

Jack Kerouac’ın aynı adı taşıyan 1957 ikon romanından uyarlanan The Road, Walter Salles’in yönettiği bir 2012 macera drama filmidir. Hikaye, 1940'ların sonlarında Kerouac'ın ABD’de arkadaşı Neal Cassady ile birlikte seyahat etmek için harcadığı yıllara dayanıyor.

TürDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenWalter
Salles
OyuncularGarrett
Hedlund
Sam
Riley
Kristen
Stewart

14. The Art Of Travel

en iyi yol filmleri

Yönetmenliğini Thomas Whelan’ın üstlendiği film, evlenmek üzere olan bir adamın düğünü terk edip uzak ülkelere seyahate çıkmasını konu alıyor. Dram türünün ağır bastığı filmde hayata dair birçok hissi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenThomas
Whelan
OyuncularChristopher
Masterson
Brooke
Burns
Johnny
Messner

15. Into The Cold: A Journey Of The Soul 

en iyi yol filmleri

Sebastian Copeland'ın 2009 yılında Kuzey Kutbu'na yaptığı iki adamın yolculuğunu anlatan bir belgesel ve aksiyon filmleri türünde bir yapım. Film, Copeland ve partneri Keith Heger'in iki ay süren keşiflerini ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda yürüyerek 400 milden fazla mesafe yapışlarını konu alıyor. 

TürBelgeselAksiyonMacera
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSebastian
Copeland
OyuncularSebastian
Copeland
Keith
Heger

16. Cairo Time 

en iyi yol filmleri

Juliette, kocasını ziyaret etmek amacıyla Kahire'ye gelir. Ancak kocasının beklenmedik işleri dolayısıyla, bir süre tek başına şehirde zaman geçirmek zorunda kalır. Kocasının arkadaşı Tareq, kocası tarafından Juliette ile ilgilenmesi için görevlendirilmiştir. Hemen hemen tüm zamanını Tareq ile geçiren Juliette, elinde olmadan Tareq'dan hoşlanmaya başlar. Romantik aşk filmleri türünde kesinlikle izlemenizi önerdiğimiz bu yapım ile hayata bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

TürDramRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRuba
Nadda
OyuncularPatricia
Clarkson
Alexander
Siddig
Elena
Anaya

17. Hector and The Search For Happiness 

en iyi yol filmleri

Başrolünde Simon Pegg'i izleyeceğimiz filmde, mutluluğun peşinden koştururken dünyayı köşe bucak arşınlayan bir psikiyatrın öyküsünü izleyeceğiz. Nitekim Hactor'un bu sırra vakıf olabilmesi pek de kolay olmayacaktır.

TürKomediDramMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPeter
Chelsom
OyuncularSimon
Pegg
Rosamund
Pike
Toni
Collette

18. Everest 

en iyi yol filmleri

1996 Yılında Everest dağına tırmanan 16 kişinin yaşanmış hikâyesinin anlatıldığı film İngiltere, ABD ve İzlanda ortak yapımıdır. Özellikle Jake Gyllenhaal'ın oyunculuğunun ön plana çıktığı filmde Macera ve gerilimi son ana kadar derinden hissedeceksiniz

TürMacera
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBaltasar
Kormákur
OyuncularJason
Clarke
Jake
Gyllenhaal
Josh
Brolin

19. Colonia

en iyi yol filmleri

Colony olarak da bilinen Colonia, Florian Gallenberger'in yönettiği 2015 tarihi romantik bir gerilim filmidir. Kaçırılan erkek arkadaşını (Daniel Bruhl) arayan genç bir kadının (Emma Watson) hikayesini anlatıyor. Film, 1973 Şili askeri darbesi ve Şili'nin güneyindeki ünlü bir kült olan "Colonia Dignidad" sırasında kuruldu.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenFlorian
Gallenberger
OyuncularEmma
Watson
Daniel
Brühl
Michael
Nyqvist

20. Wild / Yaban

en iyi yol filmleri

Cheryl Strayed çok sevdiği annesinin ölümüyle sarsılmış, uyuşturucu batağına saplanmış ve evliliğin sona ermesiyle kendini adeta kendi kendini yok etmeye adamış bir kadındır. Cheryl annesi Bobbi'nin hatıraları başta olmak üzere geçmişin kabuslarıyla boğuşurken bir anda radikal bir karar alır. Çantasını alıp yollara düşecek ve Amerika'nın en uzun, zorlu ve tehlikeli bölgelerinden biri olan Pasifik Crest Yolu'nda tek başına yürüyecektir. 

TürDramBiyografi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJean-Marc
Vallée
OyuncularReese
Witherspoon
Gaby
Hoffmann
Laura
Dern

21. One Week

en iyi yol filmleri

Vaktiniz tükenmekte olduğunda kendinizi belkide bir yol hikayesi içinde bulurdunuz. Siz yenilikler ve güzellikler görmek istiyorken karşılaşacağınız manzaralar gerçeklerle yüzleşmenize neden olur bazen de. Bir yolun ya da yolcunun hikayesi.

TürDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenMichael
McGowan
OyuncularJoshua
Jackson
Campbell
Scott
Liane
Balaban

22. Tracks / Çöldeki İzler

en iyi yol filmleri

Aynı adı taşıyan Robyn Davidson’un ünlü anılarının bir uyarlamasıdır. Tracks, sadece dört deve ve köpeğinin eşlik ettiği, Avustralya'nın çaresiz Avustralya çölüne doğru giden, genç bir kadın hakkında çekilmiş bir 2013 Avustralya dramasıdır.

TürBiyografiMacera
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJohn
Curran
OyuncularMia
Wasikowska
Adam
Driver
Rainer
Bock

23. The Secret Life of Walter Mitty / Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

en iyi yol filmleri

Bu 2013 Amerikan macera komedi-draması, Life dergisinin hayalperest ve çalışanı Walter Mitty (Ben Stiller), son basılı dergi kapağının kayıp fotoğrafını bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkıyor.

TürMaceraDramKomedi
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBen
Stiller
OyuncularBen
Stiller
Kristen
Wiig
Shirley
MacLaine

24. The Way / Yol 

en iyi yol filmleri

The Way, aile dostlar ve bu sürekli değişen karmaşık dünyada karşılaştığımız zorlukları anlatan güçlü ve ilham verici bir filmdir. Tom’un planlamadığı şey ise bu yolculuğun üzerinde bırakacağı etkidir. 

TürKomediDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenEmilio
Estevez
OyuncularMartin
Sheen
Emilio
Estevez
Deborah
Kara Unger

25. The Bucket List / Şimdi Yada Asla 

en iyi yol filmleri

Rob Reiner'ın yönettiği 2007 Amerikan komedi-dramadır. Bu film, kanser koğuşundan kaçan ve ölmeden önce yapılacak bir dilek listesiyle bir yolculuğa çıkan iki ölümcül hasta (Jack Nicholson ve Morgan Freeman) hikayesini anlatıyor.

TürDramMaceraKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenRob
Reiner
OyuncularJack
Nicholson
Morgan
Freeman
Sean
Hayes

26. Up In The Air / Aklı Havada

en iyi yol filmleri

Walter Kirn tarafından yazılan aynı romanın 2001 romanına uyarlanması, Up of the Air, Jason Reitman'ın yönettiği 2009 Amerikan komedi dramasıdır. Hikaye, Ryan Bingham (George Clooney) ve seyahatleri üzerine yoğunlaşmıştır. Film Bingham’ın izole yaşamını ve felsefelerini ve yol boyunca tanıştığı insanları izler.

TürKomediDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJason
Reitman
OyuncularGeorge
Clooney
Vera
Farmiga
Anna
Kendrick

27. Encounters At The End Of The World

en iyi yol filmleri

Film yapımcısı Werner Herzog'un Antartika seyahatinde objektifine yansıyan özel görüntüler ve değerlendirmelerinden oluşan sürükleyici bir belgeseldir.

TürBelgesel
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenWerner
Herzog
OyuncularWerner
Herzog
Scott
Rowland
Stefan
Pashov

28. The Motorcycle Diaries / Motosiklet Günlüğü

en iyi yol filmleri

The Motorcycle Diaries, daha sonra ikonik Marksist gerilla komutanı ve devrimci Che Guevara olarak uluslararası olarak tanınan genç Ernesto Guevara'nın yolculuğuna ve yazılı anılarına dair 2004 filmidir. Film, gençliğinde kendisine hayatının işaretini gösteren bir motosiklet yolculuğunu anlatıyor. 

TürTarihDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenWalter
Salles
OyuncularGael
García Bernal
Rodrigo
de la Serna
Mercedes
Morán

29. Life Of Pi / Pi'nin Yaşamı

en iyi yol filmleri

Hint filmleri arasında son yılların en güzel yapımlarından bir tanesi Life of Pi... Denizde bir felaketten kurtulan Pi adında genç bir adam macera ve keşif yolculuğunu deneyimliyor. Yolda geçmişinden uzaklaşırken korkunç bir Bengal kaplanıyla beklenmedik bir bağlantı kuruyor. 

TürMaceraDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAng
Lee
OyuncularSuraj
Sharma
Irrfan
Khan
Adil
Hussain

30. Into The Wild 

en iyi yol filmleri

Into the Wild filmi, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar.

TürMaceraDramBiyografi
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenSean
Penn
OyuncularEmile
Hirsch
Marcia
Gay Harden
William
Hurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum