Sağlıklı ve Pratik Bir Yaşam İçin Yapılması Gereken 10 Bilgi!

Beslenmenizi ve hareket miktarınızı değiştirerek hayatınızı değiştirebilirsiniz. Kimi zaman hayatımızı kolaylaştıran, kimi zaman da sağlıklı bir yaşam sürmemiz için gerekli olan 10 tane püf noktasını sizler için derledik.
Sağlıklı ve Pratik Bir Yaşam İçin Yapılması Gereken 10 Bilgi!

Sağlıklı ve Pratik Bir Yaşam İçin Yapılması Gerekenler

Beslenmenizi ve hareket miktarınızı değiştirerek hayatınızı değiştirebilirsiniz ve bu sayede hem daha mutlu hem de daha sağlıklı olabilirsiniz. Beslenme uzmanları, nasıl iyi beslenilmesi gerektiğine dair birçok tavsiyede bulunurlar ve en önemlisi de bu tavsiyeler sayesinde farklı beslenme türleri arasında kaybolmanızı önlerler. Ancak uzmanlar da insan olduğu için onların da takip ettiği, zamanla değişmeyen bazı öneriler mevcuttur. İşte uzmanların tercih ettiği, sizin de yeme tarzınızı değiştirebilecek 10 alışkanlık.


1. Mucizevi Ananas

Özellikle baş ağrıları ve regl döneminde oluşan ağrılarını geçirmede etkili olan ananas çok iyi bir ağrı kesicidir. C vitamini açısından son derece zengin meyvelerden olan ananas, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır.

ananas-010.jpg


2. Dost Yeşil Elma

Yeşil elma daha erken doyma hissi uyandıracağı için kilo vermenizde faydalı olacaktır. Elmayı kabuğu ile yemeniz bağırsak hareketlerine faydalı olacaktır. Kan oksiyen seviyelerini yükseltir ve metabolizma hızını artırır.

yesil-elma-013.jpg


3. Dinlendirici Mavi

Mavi renk stresi azaltır. Bu yüzden iş yeriniz gibi sürekli vakit geçirdiğiniz ortamlara mavi eşyalar koyabilirsiniz.

mavi-esyalar-001.jpg


4. Her Şeyimiz Su

Uyandığımız zaman içilen iki bardak su organları çalıştırırken gece uyumadan önce içtiğimiz bir bardak su kalp krizi ve felç riskini azaltır. Gün içerisinde de 8-10 bardak su içmeliyiz.

su-002.png


5. Nane Yağı Sağ Olsun

Eğer uyandığınız zaman kendinizi yorgun hissediyorsanız yapmanız gereken, parmak uçlarınıza birer damla nane yağı damlatıp şakaklarınızı ovmaktır. Bu sizi canlandıracaktır.

nane-yagi-009.jpg


6. Bitter Çikolata Sayesinde

Stresli anlarınızda bitter çikolata yerseniz içindeki yoğun kakao stresinizi düşürecektir.

bitter-cikolata.jpg


7. Havuç ile Hatırla

Eğer unutkanlığınızın en az seviyede olması gereken bir işte çalışıyorsanız veya sınav haftanız yaklaştıysa size çok iyi haberlerimiz var. Bir bardak havuç suyu içerek hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

havuc--002.jpg


8. Nişasta İşbirlikçiniz

Yaşadığımız ortamın temiz kalması sağlığımız için çok önemlidir. Temizlik yaparken en kolayı gibi görünse de aslında en detaylı olan toz almaktır. Toz alırken kullandığınız bezin tüy bırakmaması için durulama bezine bir tutam nişasta ekleyin.

nisasta-001.jpg


9. Soğana Karşı Zafer

Neredeyse her yemekte kullandığımız kuru soğanı doğrarken gözlerimiz yaşarır ve acır. İşte bunu engelleyebilmek için bir çözüm yolumuz var. Soğanları buzdolabında saklarsanız veya doğrama işlemi esnasında sadece ağzınızdan nefes alırsanız gözleriniz daha az yaşaracaktır.

sogan-012.jpg


10. Ayak Kokusuna Son

Gün boyunca giydiğimiz ayakkabılar kimi zaman ayaklarımızı terletir ve kötü koku oluşmasına sebebiyet verir. Bunu engellemek için ayakkabılarınızın içine ince bir tülbente konulmuş kabartma tozu koyun. Böylece bakterileri de yok etmiş olursunuz.

kadin-ayagi.jpg

Önerilen İçerik: Açık Hava Egzersiz Önerileri

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.