Doğal Yollarla Hızlıca Kilo Vermenin En Etkili 15 Yolu

Doğal yollarla kilo vermek yani zayıflamak isteyenler için harika bir içerikle karşınızdayız. İşte doğal yollar ile hızlı kilo verme yöntemleri.
Doğal Yollarla Hızlıca Kilo Vermenin En Etkili 15 Yolu

Doğal yollarla zayıflama yöntemlerini kullanarak sizlerde sağlıklı bir vücuda ve güzel bir görüntüye sahip olmak istemez misiniz? Eğer cevabınız “Evet” ise sizler için hazırladığımız bu içeriği dikkatle okumanızı öneririz. Bizler, tıbbi yöntemlerden ziyade doğal yöntemlerin insan vücudu açısında daha yararlı olduğunu düşünüyoruz.

En Etkili Zayıflama Yöntemleri Listesi

SıraYöntemÖzellikEtki
1Doğal Bitki Çayı İçinYağ YakıcıVücut Fonksiyonlarını Düzenler
2Sebze YiyinÇok Az Yağ İçerirYağ Oranını Düşürür
3Şeker Tüketimini AzaltınYeni Kilo Alımını DurdururYağ Oranını Düşürür
4Tam Tahıl Ürünleri Tercih EdinÇok Az Yağ İçerirDengeli Beslenmenizi Sağlar
5Hızlı Yemekten KaçınınSindirim Sistemini ÇalıştırırTokluk Hissi Verir
6Düşük Kalorili Yiyecekler TüketinTokluk Hissi VerirYağ Alımını Azaltır
7Alkol Tüketiminden Uzak Durunİştahı KapatırYeme İsteğini Durdurur
8Dışarıda Yemek YemeyinYeni Kilo Alımını DurdururEkstra Yağ Alımını Durdurur
9Yemeklerde Küçük Tabak KullanınPsikolojik Olarak EtkilerTokluk Hissi Verir
10Küçük Porsiyonlar Halinde TüketinYeni Kilo Alımını DurdururSindirim Sistemine Destek Olur
11Karnınızı Tam DoyurmayınYeni Kilo Alımını DurdururYağ Alımını Azaltır
12Uyku Düzeninizi OturtunSindirim Sistemini ÇalıştırırYeme İsteğini Durdurur
13Az Et TüketinYeni Kilo Alımını DurdururYağ Alımını Azaltır
14Hareketli Yaşamı Tercih EdinYağ YakıcıVücut Fonksiyonlarını Düzenler
15Bol Su TüketinSindirim Sistemini ÇalıştırırYeme İsteğini Durdurur

Hızlıca Kilo Verme Yöntemleri

İşte fazla kilolardan kurtulmanın hızlı ve kolay yöntemleri.

1. Doğal Bitki Çayı İçin

zayıflama yöntemleri

Tarih boyunca alternatif tıbbın ilacı olan bitki çayları, içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde sayısız fayda sağlamaktadır. Bunların yanında vücut fonksiyonlarının düzenlenmesine ve onarılmasına yardımcı olan bitki çayları aynı zamanda kilo problemi olan bireylerde yağ yakıcı özelliğiyle bilinmektedir. Günlük olarak tüketeceğiniz doğal bitki çayları sayesinde sağlıklı bir şekilde zayıflayabilir, fit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Zayıflamaya yarayan doğal bitki çayları hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

2. Sebze Yiyin

zayıflama yöntemleri

Doğal yollarla zayıflamak için yiyeceklerinizi sebzelerden seçmelisiniz. Çünkü, organik gıda tüketimi sağlıklı bir zayıflama için oldukça önemlidir. Çok az yağlı veya yağsız olarak hazırlanan sebzeli yiyecekleri bol bol tüketmelisiniz. Sebze çeşitliliğini artırmanız doğal olarak zayıflamanızı kolaylaştıracaktır. Sebzeleri mümkün olduğu kadar buğulama yöntemi olarak pişirmeyi denemelisiniz. Kontrollü ve sağlıklı zayıflamak istiyorsanız, sebze tüketiminin çok önemli olduğunu unutmayın.

3. Şeker Tüketimini Azaltın

zayıflama yöntemleri

Kilo alımına sebep olan etkenlerin başında şeker ve şekerli gıdalar yer almaktadır. Gün içerisinde kaç bardak içtiğinizi hatırlamadığınız çay veya kahvelerinizi şekersiz içmeyi denemelisiniz. Doğal yollarla zayıflamak isteyen kişilerin bu yöntemi kesinlikle kullanması gerekmektedir. Özellikle meşrubat çeşitlerinden uzak durmalısınız. Tatlı olduğunu düşündüğünüz meyveler yerine, limon veya az tatlı meyveleri tercih edin.

4. Tam Tahıl Ürünleri Tercih Edin

zayıflama yöntemleri

Evlerimizde genellikle beyaz ekmek tüketilmektedir. Dengeli şekilde zayıflayabilmek için beyaz ekmek yerine tahıl ekmeği tüketmelisiniz. Tahıl ekmeklerini de miktarını azaltarak kullanmalısınız. Aynı zamanda unlu mamullerinin de kepekli olanlarını tercih etmelisiniz. Zayıflamak isteyenler için tahıl ürünleri kullanımı olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.

5. Hızlı Yemekten Kaçının

zayıflama yöntemleri

Zayıflamak istiyorsanız ağzınıza aldığınız lokmaları uzun süre ağzınızda çiğnemeli ve yemeği yavaş yemelisiniz. Yavaş yemek yemeniz fazla yemenizi önleyecektir. Her yemeğiniz en az 20 veya 30 dakika sürmelidir. Ne kadar yemek yerseniz yiyin, tokluk hissi ilk 20 dakika sonrasında oluşmaya başlayacaktır. Yavaş yiyerek tokluk hissini yakalayabilirsiniz.

6. Düşük Kalorili Yiyecekler Tüketin

zayıflama yöntemleri

Tüm yemeklerimize renk katan çorba çeşitleri bu durumda en iyi tercih olarak görülmektedir. Çorba içerisine, krema, şehriye, pirinç, fasulye veya yağ eklediğinizde çorbalar daha çabuk doymanızı sağlayacak ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.

7. Alkol Tüketiminden Uzak Durun

zayıflama yöntemleri

Alkollü içeceklerde yüksek oranda kalori bulunduğu için, sizleri daha fazla yemek tüketmeye sevk edecektir. Bu yüzden de daha fazla yemek yiyerek kilo olmaya devam edeceksiniz. Birçok insan alkol tüketiminin artmasından sonra kilo almaya başlamaktadır. Aynı zamanda alkolün sadece kilo alımına değil beden sağlığına da etkisi bulunmaktadır. Alkolün etkileri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için "Alkol Beyni Nasıl Etkiliyor? Alkolün Faydaları ve Zararları" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

8. Dışarıda Yemek Yemeyin

zayıflama yöntemleri

Dışarıda yiyeceğiniz ve size lezzetli gibi gelen ürünlerde kalori oranı yüksek olabilmektedir. Evlerinizde yapılan yemekler daha doğal, sağlıklı ve kalorisi düşük olmaktadır. Ayrıca dışarıda insanlar daha fazla yemek tüketmektedir. Ayrıca, evde yemek yemek sadece sağlık açısından değil maddi açıdan da oldukça önemlidir.

9. Yemeklerde Küçük Tabak Kullanın

zayıflama yöntemleri

İnsanlar psikolojik olarak önlerine konulan tüm yemeği yemek isterler. Yemek tabağı küçük olursa, bu hissinizi daha az yemekle bastırmış olursunuz. Büyük porsiyonlarda yemek az gibi görünse de yine de size fazla gelecektir. Ana yemekleri bile küçük tabaklarda tüketmeye çalışın.

10. Küçük Porsiyonlar Halinde Tüketin

zayıflama yöntemleri

Kilo sorunu olan insanlar genellikle farkına varmadan büyük porsiyonlu yiyecekleri seçerler ve tüketirler. Az yediğinizi düşünseniz de büyük porsiyonlar ile fazla yemiş olursunuz. Bu yüzden mümkün mertebe porsiyonlarınızı küçültün.

11. Karnınızı Tam Doyurmayın

zayıflama yöntemleri

Sofraya oturduğunuzda doymak için değil, beslenmek için oturun. Tıka basa doymak yerine sofradan aç kalkmayı deneyin.

12. Uyku Düzeninizi Oturtun

zayıflama yöntemleri

Uyku düzeni bozuklukları insanlarda kilo almaya neden olduğu bilinmektedir. İnsanlar uyku düzeni bozuklukları yaşadığında düzensiz gıda tüketimine başvurmaktalar ve bu kilo almalarına neden olmaktadır. Güzel bir uyku çekmek için "İyi Bir Uyku İçin Yapılması Gerekenler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

13. Az Et Tüketin

zayıflama yöntemleri

Fazla et tüketimi kilo almayı hızlandırabilecektir. Bu nedenle et yerine sebze ürünlerini tüketmeniz istenmektedir.

14. Hareketli Yaşamı Tercih Edin

zayıflama yöntemleri

Hareketsiz yaşam, kilo almayı kolaylaştıracaktır. Günlük hayatınızda hareketli olmaya ve spor yapmaya özen gösterin. Az yemek yemek istiyorum diye ara öğünlerde, şekerli ve bisküvi türü ürünlerden uzak durmalısınız. Ayrıca unlu mamulleri de tüketmemelisiniz.

15. Bol Su Tüketin

zayıflama yöntemleri

Suyun faydalarından bahsedecek olsak, upuzun bir makale hazırlamamız gerekir. Şunu çok iyi bilin ki, su sağlıklı kilo vermek için bütün listede yer alan yöntemler arasında en etkili olanıdır. Bol su tüketimi kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Çünkü fazla sıvı tüketimi hem midenizi dolu hale getirir hem de sindirim sisteminizi hızlandırır.


Yağ Yakımını Hızlandıran Ürünler

Bazı takviye edici gıdalar yardımıyla yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bu sayede de hızlıca kilo verebilirsiniz. Yazımızın devamında bu ürünlerden bahsettik.

En İyi Yağ Yakıcı Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Proteinocean L-carnitine60 Servis10/9.9
2Solgar Acetyl L-carnitine30 Kapsül10/9.7
3Shiffa Home L-karnitin Cla Aspir Yağı100 Kapsül10/9.8
4Nutrinew Vitamins Karabiber Ekstreli L-carnitine30 Kapsül10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yağ Yakan
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Hızlı Kilo Verdiren Ürünler

Kilo vermenizde büyük etki yaratacak ve kısa sürede zayıflamanızı sağlayacak yöntemleri yukarıda detaylıca inceledik. İçeriğimizin bu kısmında ise hızlıca kilo vermenizi sağlayacak ürünlerin detaylarını açıklayacağız. İşte en etkili kilo verme ürünleri.

1. Proteinocean L-carnitine

hızlı kilo verdiren ürünler

Listemize Proteinocean markasının L-carnitine ürünüyle başlıyoruz. Toz formda olması sayesinde kolaylıkla tüketilebilen ürün, eşsiz lezzeti ile kullananları tarafından çok tavsiye ediliyor. Taurine içermesi sayesinde bağışıklık ve sinir sistemine büyük faydalar sunan Proteinocean L-carnitine, bu sayede vücudun daha sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca vücudun L-carnitine ihtiyacının %30'unu tek başına karşılayabilen ürünün enerjinizi arttıracağını söyleyelim.

Amazon
Fiyatını Gör
Proteinocean
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

2. Solgar Acetyl L-carnitine

hızlı kilo verdiren ürünler

Solgar markasının ne kadar kaliteli bir takviye edici gıda üreticisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlığa zararlı şeker, tuz, gluten ve soya gibi maddeleri içermeyen ürün, bu sayede çok beğeniliyor. Vegan ve vejeteryanlar için uygun bir şekilde üretilen takviye edici gıda günde 1 kapsül tüketildiğinde kısa süre içerisinde zayıflamanıza yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün tamamen bitkisel içeriğe sahip olduğunu söyleyelim.

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

3. Shiffa Home L-karnitin Cla Aspir Yağı

hızlı kilo verdiren ürünler

Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Yetişkinler için günde iki ile dört adet arasında kullanılması önerilen takviye edici gıda, ilk kullanımdan itibaren sindirim sistemini hızlandırarak kilo vermenizi hızlandırıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda sizin için ideal olan kiloya ulaşabilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Siffa Home
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

4. Nutrinew Vitamins Karabiber Ekstreli L-carnitine

hızlı kilo verdiren ürünler

Listemizi Nutrinew markasının karabiber özü içeren L-carnitine ürünüyle bitiriyoruz. Karabiber ekstresi ile iştahımızı azaltan Nutrinew Vitamins L-carnitine, içeriğinde bulunan kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırıyor. Karbonhidrat yerine yağların yakımını sağlayan ürün, bu sayede kilo vermemizi destekliyor. Ayrıca uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken ürünün yetişkinler için günde en fazla 2 adet kullanılması gerektiğini söyleyelim.

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrinew
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflama ve Kilo Verme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Hızlıca kilo vermenizi sağlayacak yöntemlerden ve bunun için kullanabileceğiniz ürünlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise kilo verme hakkında merak edilenleri cevaplayacağız. İşte zayıflama hakkında sıkça sorulan sorular.

❓ Evde En Hızlı Kilo Nasıl Verilir?

Sağlıklı beslenme ve spor, kilo vermek için en doğal yöntemlerdir. Evde doğal yollarla kilo vermek için yapmanız gerekenler iyi bir kahvaltı, bol su tüketimi, iyi uyku, şekerli besinlerden uzak durmak ve sakince yemek yemektir. Bu yöntemler dışında yukarıda yer alan evde doğal yöntemlerle kilo verme yöntemlerini de uygulayabilirsiniz.

❓ En Çabuk Kilo Verme Yolları Nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bu süreci kısa tutmak için yapmanız gereken şey hayatınızdan şeker ve hamur işi yiyecekleri çıkarmaktır. Bununla beraber limonlu su tüketerek kısa sürede vücutta biriken ödemleri atabilir ve hızlıca kilo verebilirsiniz.

❓ Limonla Kilo Verilir Mi?

Limonlu su doğal bir ödem attırıcı olup kısa sürede kilo vermenizi sağlar ancak bu kilo yağ gruplarından değil vücutta biriken ödemlerden atılır. Limon suyunun metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanarak beraberinde spor ve diyet uygularsanız kilo vermeniz devam edebilir.

❓ Diyetsiz Kilo Nasıl Verilir?

Diyet yapmadan kilo vermek pek mümkün görünmese de sağlıklı beslenme ile bu sorun aşılabilmektedir. Yapmanız gereken şey hayatınızdan şeker ve hamur işi ürünleri çıkarıp bol su tüketmektir. Bununla beraber yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve gün içerisinde beslenmenize özen göstermek son derece faydalı olacaktır.

❓ Aç Kalmadan Nasıl Kilo Verilir?

Aç kalmadan kilo vermek oldukça basit bir yöntemdir. Bu süreçte açlığınızı ağır yiyecekler yerine daha hafif ve sağlıklı gıdalarla gidermelisiniz. Meyve, su ve süt ürünlerinin tüketimini arttırarak aç kalmadan kilo vermeniz mümkündür.

❓ Spor Yaparak Kilo Vermek İsteyenler Nasıl Beslenmelidir?

Spor yaparken ihtiyacınız olan protein ve ihtiyacı doğal besinlerden almak oldukça önemlidir. Bu sebeple yemek yeme alışkanlığınızdan vazgeçmemeniz gerekmektedir. Ancak yediğiniz ürünleri değiştirmeniz gereklidir. Sporcuların daha az yağlı olan yiyecekleri tüketmesi, proteinli gıdalara yönelmesi ve su tüketimini arttırmaları son derce önemlidir.

❓ Doğal Yollarla Zayıflama Yöntemleri Zararlı Mıdır?

Doğal yollarla zayıflama yöntemlerinin hiçbir zararı yoktur çünkü kullanılan ürünler ve yöntemler insan sağlığını tehdit edecek seviyede değildir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise bir an önce zayıflamak için doğal yolların abartılı şekilde uygulanmasıdır. İnsan metabolizmasına bağlı olarak kilo verme bazen hızlı bazen de zahmetli bir süreç olabilmektedir.

NOT: Sağlıklı bir yaşam için öncelikle beslenme alışkanlığına dikkat edilmesi gerektiğini unutmayın. Beslenme alışkanlığınızın üzerine bir de sağlıklı bir spor yaparsanız, fazla kilolarınızdan kurtulmanız emin olun ki çok kolay olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.