Kısa Sürede Zayıflatan En İyi 25 Bitki Çayı Tavsiyesi

Zayıflamak adına uyguladığınız diyet ve egzersizleri çeşitli bitkilerle destekleyebilirsiniz. İşte zayıflatmayı kolaylaştıran bitki çaylarının isimleri.
Kısa Sürede Zayıflatan En İyi 25 Bitki Çayı Tavsiyesi

Zayıflatan Bitki Çayları

Ülkemizde yaygın olarak görülen obezite sorunu her geçen gün giderek artmaktadır. Aşırı kilolar fiziksel görünümü olumsuz yönde etkilediği gibi kişinin sağlığını da tehdit etmektedir. Birçok hastalığı tetikleyen obezite, hemen hemen her yaş grubunda görülen bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bu yazımızda yağ yaktıran, ödem attıran, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olacak bitki çaylarını listeledik.

En İyi Zayıflatan Bitki Çayı Listesi

SıraBitki ÇayıFaydasıGünlük Tüketim
1Yeşil ÇayMetabolizmayı Hızlandırır2 Bardak
2Yeşil Kahve ÇayıKolesterolü Düşürür2 Bardak
3Yaban Mersini ÇayıKan Şekerini Dengeler1 Bardak
4Maydanoz ÇayıSindirimi Kolaylaştırır1 Bardak
5Yerba Mate ÇayıMetabolizmayı Hızlandırır1 Bardak
6Tarçın ÇayıMetabolizmayı Hızlandırır1 Bardak
7Zencefil ÇayıMideyi Sakinleştirir2 Bardak
8Biberiye ÇayıSindirim Sistemini Düzenler1 Bardak
9Nane ÇayıMetabolizmayı Hızlandırır2 Bardak
10Karahindiba ÇayıMüshil Etkisi Yaratır2 Bardak
11Rezene Çayıİştah Kapatır2 Bardak
12Mate ÇayıSindirim Sistemini Rahatlatır1 Bardak
13Limon ÇayıVitamin ve Mineral İçerir1 Bardak
14Beyaz ÇayYağ Emilimini Azaltır2 Bardak
15Kuş Otu ÇayıBağırsakları Temizler3 Bardak
16Pu-Erh ÇayıYağ Oranını Azaltır4 Bardak
17Karnıyarık Otu ÇayıTuvalete Çıkmayı Kolaylaştırır30 gr
18Çemen Otu Çayıİştah Kapatır100 gr
19Funda Yaprağı ÇayıYağ Yakar2 Bardak
20Oolong ÇayıMetabolizmayı Hızlandırır2 Bardak
21Alıç Yaprağı ÇayıYağ Yakar2 Bardak
22Gotu Kola ÇayıYağ Yakımını Hızlandırır2 Bardak
23Acı Çehre ÇayıYağ Yakar2 Bardak
24Meyan Kökü ÇayıYağ Yakımını Hızlandırır2 Bardak
25Dulavrat ÇayıTokluk Hissiyatı Oluşturur2 Bardak
Amazon
Fiyatlarını Gör
Zayıflatan Bitki
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Zayıflatmayı Kolaylaştıran 25 Bitki Çayı Tavsiyesi

Hangi bitki çayları zayıflatır? Kilo verdiren bitki çayları ve faydaları;

1. Yeşil Çay

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Yeşil Çay
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflamaya yardımcı bitki çayları denilince akla ilk gelen bitki çayı şüphesiz ki yeşil çaydır. Zayıflamaya yardımcı çaylar arasında ilk sırada yer alan yeşil çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan yeşil çay, bu sayede yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Pek çok araştırmaya konu olan yeşil çayın düzenli tüketilmesi halinde kilo vermeyi hızlandırdığı gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalarda yeşil çayın özellikle aşırı kilolular üzerinde etkisinin daha fazla olduğu belirtilmiştir. Yeşil çay, zayıflamaya yardımcı etkisinin yanı sıra vücut sağlığına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi yeşil çay tüketiminde de çok dikkatli olunmalıdır. Yeşil çay, bir bardak kahvenin yarısı kadar kafein içermektedir. Bu nedenle çarpıntı sorunu olanların yeşil çay tüketiminde çok dikkatli olmaları önerilmektedir. Hamilelerin ve emziren annelerin yeşil çay tüketiminden kaçınmaları tavsiye edilir. Ayrıca kan inceltici ilaç kullananların, kalp, tansiyon ve depresyon ilacı kullananların yeşil çay tüketmemeleri önerilir.

İlginizi Çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları

2. Yeşil Kahve Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Yeşil Hahve
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeşil kahve çayı, özellikle zayıflamak isteyen bireylerin tercih ettiği cilde iyi gelen ve kolesterolü düşüren bir çeşit zayıflama çayıdır. Normal kavrulmuş kahveden 9 kat daha güçlü olan yeşil kahve, düzenli kullanımlarda doğal detoks etkisi, iştah kapatma, kan dolaşımını düzenleme ve diyabete iyi geldiği bilinmektedir. 

İlginizi Çekebilir: Yeşil Kahvenin Faydaları

3. Yaban Mersini Çayı

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Yaban Mersini
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflamaya yardımcı bitki çaylarından bir diğeri yaban mersini çayıdır. Yaban mersini çayı diğer çaylardan farklı olarak iştahınızı kontrol altına alır. Kan şekerini dengeleyen yaban mersini çayı, bu özelliği sayesinde açlık hissinizin azalmasını sağlar. Akşam yemeğinden önce 1 bardak yaban mersini çayı içerek iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz. Yaban mersini çayını hazırlamak için; 1 bardak kaynamış suya 1 yemek kaşığı dolusu taze yaban mersini meyvesi ve yaprağı ekleyin. Yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. Ancak demlenme süresini uzatmamaya dikkat edin. Aksi halde demlenme süresi uzadıkça çayın tadında acılık meydana gelecektir. Ayrıca kurutulmuş yaban mersini meyvesi ve yaprağı kullanacaksanız 1 bardak kaynatılmış suya 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Yaban Mersinin Faydaları

4. Maydanoz Çayı

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Maydanoz
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Maydanozun zayıflatıcı özelliği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Sindirimi kolaylaştıran maydanoz çayı, vücuttaki ödem atılmasına yardımcı olur. Oldukça güçlü bir içeriğe sahip olan maydanoz çayı, vücudun su tutmasını önler. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin maydanoz çayı tüketimden kaçınmaları önerilir. 1 bardak suyu kaynatın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaynamış suya 2 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz ekleyin. 3-4 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı süzdükten sonra tüketebilirsiniz. Ancak demlenme süresinin uzamamasına dikkat edin. Aksi halde çayınızın tadı acılaşabilir. Çayın tadı sizin için acı geliyorsa birkaç damla limon veya yarım çay kaşığı bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Maydanoz Çayının Faydaları

5. Yerba Mate Çayı

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Yerba Mate
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek çaylardan bir tanesi de yerba mate çayıdır. İçeriğindeki “mateine” bileşeni sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve vücut ısısını yükselterek normalden daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Bu sayede yağ yakımını hızlandıran yerba mate çayı, kilo kaybını hızlandırır. Ayrıca yerba mate çayı, tokluk hissini uzatarak iştahı kontrol altına alır. Yapılan bir araştırma düzenli olarak yerba mate çayı tüketen kişilerin tüketmeyenlere kıyasla daha fazla kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin yerba mate çayı tüketmeleri önerilmez. Ayrıca yerba meta çayının bazı kişilerde mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı gibi yan etkilere neden olabileceği ifade edilmektedir. Yerba mate çayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta suyu yapraklarla birlikte kaynatmamaktır. Mate yapraklarını kaynamış ve 3-4 dakika oda sıcaklığında dinlenmiş olan suya atın. Daha sonra 2-3 dakika çayın demlenmesini bekleyin. Çayın tadı acı gelirse bir miktar bal veya süt ilave edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Mate Çayının Faydaları

6. Tarçın Çayı

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Tarçın
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Herkes tarafından bilinen ve sevilen bir kokuya sahip olan tarçın çayı, termojenik etkisine sahiptir. Pek çok şifaya sahip olan Tarçın çayı aynı zamanda vücut sıcaklığını yükseltir ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Metabolizmanın hızlanmasıyla birlikte kişi yediklerini çabuk yakar ve böylelikle kilo alma derdi ortadan kalkar. Tarçın çayının bir diğer özelliği ise vücudun kan şekerini dengeleyerek iştahı bastırır ve kolesterolü dengeler. Tarçın çayını, sade bir şekilde tüketebilir veya hazırladığınız bitki çaylarına tarçını toz şekilde ekleyip tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Tarçın Mucizevi Faydaları

7. Zencefil Çayı

zayıflama Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Zencefil
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zencefil çayı, kişilerin zayıflamak için kullandıkları bitki çayları arasında yer almaktadır. Zencefil çayının en önemli özelliklerinden bir tanesi de mide sakinleştirici ve sindirim kolaylaştırmasıdır. Mide bulantısına da iyi gelen zencefil çayı, metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kişinin psikolojisinin daima iyi olmasını sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir: Zencefilin Mucizevi Faydaları

8. Biberiye Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Biberiye
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kuş dili otu olarak da bilinen biberiye, zayıflamak isteyen kişiler için mükemmel bir etkiye sahiptir. Yüksek miktarda A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini, B9 vitamini, magnezyum, kalsiyum, bakır ve demir minerallerine sahip biberiye, hazımsızlık ve sindirim problemi gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Tüm bunların yanında migren, ağız ve boğaz yaralarını iyileştirir. Güçlü adet söktürücü özelliği sayesinde kadınların regli döneminde tüketebileceği biberiye çayı, kilo problemi olan kişilerin düzenli kullanımda zayıflayabileceği doğal bitki çaylarındandır.

İlginizi Çekebilir: Biberiyenin Faydaları

9. Nane Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Nane
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Alternatif tıbbın vazgeçilmez bitkileri arasında yer alan nane, günümüzde zayıflamak isteyenlerin sıklıkla kullandığı popüler doğal çaylar arasında yer alıyor. Düşük kalorisiyle dikkat çeken nana çayı, sindirimi arttırma, iştahı bastırma ve stresi azaltma özelliğine sahiptir. Hiçbir yan etkiye sahip olmayan bu eşsiz bitki keskin kokusu sayesinde tokluk hissi vermektedir. Aynı zamanda içeriğinde ki kafein ve kateşin sayesinde kimyasal sıcaklığı arttıran nane çayı, metabolizmayı hızlandırır.

İlginizi Çekebilir: Nanenin İnsan Sağlığına Faydaları

10. Karahindiba Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Karahindiba
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Karahindiba yüksek oranda potasyum ile A ve C vitamini içeren eşsiz bir bitkidir. Zayıflama konusunda son derece etkili bir güce sahip olan karahindiba, müshil etkisi yaratan bir yapıya sahiptir. Güçlü bir idrar söktürücü etkiye sahip olan bu bitki, aynı zamanda kalp hastalıkları, kolesterol, egzama, sedef, sivilce, sarılık, gut, romatoid artrit gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. 

İlginizi Çekebilir: Karahindiba Bitkisinin Faydaları

11. Rezene Çayı

zayıflatan bitki çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Rezene
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kilo verdirici özelliği ile ön plana çıkan rezene çayı, doğal bir iştah kapatıcı olarak biliniyor. Kilo problemi olan kişilerin düzenli tüketmesi durumunda tok hissetmesine yardımcı olacak rezene çayı, kilo alımını engelleyerek yağ yakımını hızlandırmaktadır. Metabolizmayı hızlandırdığı bilinen rezene çayı, spazm çözücü özelliği sayesinde daha az açlık hissi vermektedir. 

İlginizi Çekebilir: Rezene Çayının Faydaları

12. Mate Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Mate
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Mate çayı, içeriğinde yüksek miktarda vitamin ve mineral içerek eşsiz bir zayıflatma etkisine sahiptir. Metabolizmanın çalışmasını kolaylaştıran mate çayı, iştahınızı keserek sindirim sisteminizi rahatlatır. Tüm bunların yanında kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatma, diyabetli bireylerde kan şekerini düşürme, kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkiye sahiptir. 

İlginizi Çekebilir: Mate Çayının Faydaları

13. Limon Çayı 

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Limon
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Limon, içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral içeren eşsiz bir zayıflama yöntemidir. Hazımsızlığı önleme, ateşi azaltma, cilt sağlığını koruma, yanıkları iyileştirme ve kanamaları durdurma özelliği ile de bilinen limon, düzenli kullanımlarda iyi bir idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Zayıflama terapilerinin olmazsa olmazları arasında yer alan limon çayı herhangi bir yan etkiye sahip olmayan eşsiz bir yağ yakıcıdır.

İlginizi Çekebilir: Limon Yağının Faydaları

14. Beyaz Çay

Zayıflama Çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Beyaz
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kilo vermeye yardımcı bitki çaylarından biri olan beyaz çay, Dr. Mehmet Öz tarafından önerilen çaylardan biridir. Gıdalar yoluyla alınan yağların vücut tarafından emilimini azaltan beyaz çay, bu sayede yağların vücutta depolanmasını engeller. “Uluslararası Obezite” dergisinde yayımlanan bir araştırmada beyaz çayın içindeki polifenoller ve kafeinin kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. “Beslenme ve Metabolizma” isimli dergide yayımlanan bir başka araştırmaya göre ise beyaz çayın içinde bulunan ve “epigallocatechin-3-gallat” adı verilen polifenollerin yağ hücresi oluşumunu baskılayarak vücuttaki yağ birikimini engellediği ifade edilmektedir. Birçok bitki çayında olduğu gibi beyaz çay da çeşitli yan etkilere yol açabilir. Hamilelerin ve emziren annelerin beyaz çay içmesi önerilmez. Ayrıca beyaz çay tüketimi çarpıntı, tansiyon, mide bulantısı, kusma ve uykusuzluk gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle beyaz çay kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

15. Kuş Otu Çayı

zayıflama çayı

Amazon
Fiyatını Gör
Kuş Otu
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflatan bitki çayları arasında kendisine yer bulan kuş otu çayı, içerisinde bulundurduğu potasyum ve magnezyum sayesinde bağırsakların temizlenmesine yarayan çaylar arasında yer alır. Kuş otu çayı, vücutta bulunan fazla suyun dışarı atılması, şişliği önlemesi ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlamaktadır.

16. Pu-Erh Çayı

zayıflama çayı

 

Amazon
Fiyatını Gör
Pu-Erh
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin son sırasına yaklaşırken karşımıza Pu-Erh bitki çayı çıkmaktadır. Pu-Erh çayı aslından bilindiğinden çok daha yararlıdır. Sabahları kahvaltıdan önce tüketildiğinde vücutta bulunan yağ hücrelerinin küçülmesine ve vücutta bulunan yağ oranının azalmasına yardımcı olmaktadır.

17. Karnıyarık Otu Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Karnıyarık Otu
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kabızlık ve sindirim şikayeti olan diyabetik kişilerin sıklıkla tercih ettiği karnıyarık otu, içeriğindeki müsilaj ve lipidler sayesinde bağırsak duvarını yumuşataral tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Tüm bunların yanında kabızlık sorunu yaşayanlarda bağırsak mukozasını bozmadan detoks etkisi yaratmaktadır. Karnıyarık otu çayı düzenli kullanımlarda bağırsak hastalıklarını azaltır, kolesterolü düşürür, şekerle yağ emilimini gerçekleştirerek iştahı düzenler.

18. Çemen Otu Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Çemen Otu
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Hint yemeklerinin vazgeçilmez bitkileri arasında yer alana çemen otu, zayıflamak isteyen kişilerin düzenli olarak içmesi gereken doğal bitki çaylarındandır. Gastrointestinal enflamasyonu yatıştıran ve mide yanması (reflü) engelleyen çemen otu, kolesterol seviyesini düzenlenerek kan basıncının iyileşmesine yardımcı olur. En büyük etkisi iştahı kapatarak tokluk hissi vermesidir. Bu da aşırı yemeye bağlı kilo alımının önüne geçerek vücutta yağ yakımını hızlandırmaktadır.

19. Funda Yaprağı Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Funda Yaprağı
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflamak isteyenlerin olmazsa olmaz bitki çayları arasında yer alan funda yaprağı, terletici, idrar söktürücü ve yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Funda yaprağı mate, yeşil kahve, biberiye, acı çehre gibi bitkilerle birlikte kullanılması durumunda ciddi bir kilo verme özelliğine sahiptir. Zayıflatma etkisinin yanında idrar yolu hastalıklarının önüne geçen funda yaprağı çayı, böbrekleri temizler, romatizmaya iyi gelir, uykusuzluğu ortadan kaldırır, gut tedavisine yardımcı olur ve sindirim sistemini korur.

20. Oolong Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Oolong
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Oolong Çayı, Çin'in Fujian bölgesine özgü eşsiz bir zayıflama çayıdır. Kilo vermeye yardımcı olan Oolong çayı, aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı korumada, kan şekerini dengelemede, toksinlerin atılmasında, cildin iyileşmesine ve kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. Metabolizmayı hızlandırdığı kesin olarak kanıtlanan Oolong çayı, yakılan kalori miktarını arttırarak kilo vermenize yardımcı olmaktadır. 

21. Alıç Yaprağı Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Alıç Yaprağı
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen alıç yaprağı çayı, aynı zamanda kilo problemi olan bireylerin zayıflamasına yardımcı olmaktadır. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde hastalıklara karşı koruyan alıç yaprağı çayı, vücutta ki yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. 

22. Gotu Kola Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Gotu Kola
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Çin geleneksel ayurveda tubbında kullanılan Gotu kola bitkisi, özellikle hemoroid, burkulma, dermatit ve selülit gibi durumların tedavisinde kullanılmasıyla biliniyor. Kilo problemi olan bireylerde zayıflatıcı etkiye sahip olan gotu kola çayı, yağ yakımını hızlandırarak sağlıklı kilo verme imkanı sunar. Tüm bunların yanında ülser, kansızlık, bronşit, yüksek tansiyon ve dizanteri gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bu bitki, yüksek antioksidan özelliği sayesinde iyileştirici etkiye sahiptir. 

23. Acı Çehre Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Acı Çehre
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zayıflama çaylarının olmazsa olmaz bitkileri arasında yer alan acı çehre, kilo problemi olan bireylerin düzenli kullanımlarda zayıflamasına yardımcı oluyor. İyi bir yağ yakıcı ve idrar söktürücü etkiye sahip olan acı çehre çayı, iştah kapatıcı ve tatlı ihtiyacını giderici özelliği sahiptir. Tüm bunların yanı sıra prostat hastalıkları, su ve şişkinliğin atılması, kabızlık ve ishal gibi sindirim problemlerini giderici etkiye sahiptir. 

24. Meyan Kökü Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Meyan Kökü
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen meyan kökü çayı, düzenli kullanımlarda yağ yakımını hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanında idrar rahatsızlıkları, regli öncesi ağrı giderici, ses kısıklığı giderici, kadınlarda hormon seviyesi normalleştirici, yorgunluk giderici, balgam söktürücü, göğüs yumuşatıcı, cilt temizleyici, yorgunluk giderici ve menapoz semptomlarının tedavisinde kullanılmaktadır. 

25. Dulavrat Çayı

zayıflatan bitki çayları

 

Amazon
Fiyatını Gör
Dulavrat
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Dulavrat Çayı, içeriğindeki inülin sayesinde kolondaki faydalı bifidobakterilerin gelişimine yardımcı olmaktadır. İnülin insanlarda tokluk hissi oluşmasına ve sindirim sisteminin düzelmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede kilo problemi olan kişilerin zayıflamasına yardımcı olan dulavrat çayı, iyi bir terletici ve idrar söktürücüdür.


Editör Yorumu

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için öncelikle bir diyetisyene başvurmanızı öneririz. Bir uzman kontrolünde uyguladığınız diyetin yanı sıra günün bir bölümünü mutlaka spora ayırmalısınız. Aksi halde hareketsiz kalarak sağlıklı kilo vermeniz pek mümkün olmayabilir. Bu süreçte bazı bitki çayları da zayıflamanıza yardımcı olabilir. Ancak bu bitki çaylarını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz. Doktorunuz sağlık durumunuzu göz önünde bulundurarak hangi bitki çaylarının sizin için daha uygun olduğunu belirleyecektir. Bu içeriğimizde sizler için zayıflatan bitki çaylarını veya zayıflamaya yarayan bitki çayı çeşitlerini araştırdık ve derledik.


UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. 

Önerilen İçerik: Pozitif Olmanızı Sağlayacak 7 Alışkanlık!

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum