Her Derde Deva Zencefilin 6 Mucizevi Faydası

Zencefilin insan sağlığı açısından ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? İçeriğimizde zencefilin tüm faydalarını bir araya getirdik.
Her Derde Deva Zencefilin 6 Mucizevi Faydası

Zencefil, içerdiği bol miktarda vitamin sayesinde çok fazla terlemenizi, üşümenizi ve yüksek ateşi engelliyor. İnsan sağlığına saymakla bitmeyen faydalarıyla alternatif tıbbın doğal ilacı olarak bilinen zencefilin vücuda olan tüm etkilerini yazımızda bulabilirsiniz.

İşte her derde deva olan zencefilin faydaları.

1. Sindirimi kolaylaştırır

zencefilin faydaları

Zencefil kilo alıp vermede oldukça etkili bir çözüm olarak bilinir. Zencefilin bilinen en eski faydalarından birisi mide yanmasına iyi gelmesidir. Bunun en yaygın kullanımı çay şeklindedir. Ayrıca safra salgısını arttırarak yediklerinizin sindirimini kolaylaştırır. Gaz problemine karşı da etkilidir.

Sindirimi kolaylaştırmada zencefil bir hayli etkili. Fakat yemeklerinizin içine atabileceğiniz bir bitki arıyorsanız kinoa tam size göre. Sindirim sistemini hızlandırarak daha fit bir görünüme sahip olmanızı sağlayan kinoa bitkisinin tüm etkilerine "Kinoa Ne İşe Yarar ve Faydaları Nelerdir?" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

2. Mide Bulantısına İyi Gelir

zencefilin faydaları

Zencefil, kokusuyla mide bulantısını hafifletici etkiye sahiptir. Araç tutması, hamilelik veya kemoterapi kaynaklı mide bulantılarını önler. Taze zencefili ince ince dilimleyerek 5 dakika demledikten sonra için. Mide bulantınızın geçtiğini göreceksiniz.

3. Soğuk Algınlığına Karşı Korur

zencefilin faydaları

Zencefil, vücudunuzun ısısını arttırır ve terletir. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan en etkili besinlerden olan zencefil doğal bir ağrı kesicidir. Tüketeceğiniz ham zencefil ya da zencefil çayı soğuk algılığının belirtilerinin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

4. Ağrıları Hafifletir

zencefilin faydaları

Georgia Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, günlük zencefil kullanımının egzersiz kaynaklı kas ağrılarını %25 azalttığını belirtiyor. Başka bir araştırma ise zencefil tableti alan kadınların %83’ünün adet ağrılarının azaldığını gösteriyor. Ek olarak zencefilin migrene karşı da kullanılabileceğini söyleyelim.

5. Kansere Karışı Korur

zencefilin faydaları

Cancer Prevention Research dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, beslenmede zencefil ilavesi alanların bağırsaklarındaki enflamasyon seviyesinin bir ay içinde düştüğü görülmüş. Araştırmacılar, zencefilin enflamasyon seviyesini düşürmesinin kalın bağırsak kanseri riskini azaltabileceğini söylüyor. Ayrıca yumurtalık kanseri tedavisinde zencefil kullanımının etkili olduğu da biliniyor.

6. Saçı ve Tırnakları Besler

zencefilin faydaları

Zencefil, saç, tırnak ve cilt hücrelerinin onarımında önem taşıyan sülfür açısından zengindir. Düzenli kullanıldığında saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine ve uzamasına yardımcı olur. Fosfor ve çinko içeriği ile kırık saçların canlanmasına yardımcı olan zencefil ile daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Zencefilin insan sağlığına olan faydaları bu kadardı. Zencefil gibi zerdeçal da insan sağlığına birçok olumlu etki bırakıyor. Zerdeçal ile ilgili daha detaylı bilgilere "Zerdeçalın Faydaları" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Zencefil İçeren Ürünler

Zencefilin faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde zencefil bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte zencefil içeren en iyi ürünler.

1. Arifoğlu Öğütülmüş Zencefil

zencefil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Zencefil Tozu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Arifoğlu markasının öğütülmüş zencefiliyle başlıyoruz. %100 organik içeriğe sahip olan bu ürün, toz yapısı sayesinde her yerde kullanılabilirdir. Yemeklerin içinde, karışımlarda ya da yapılabilecek bitki çaylarının içinde kullanılabilen öğütülmüş zencefil, bu özelliği sayesinde çok seviliyor. İçeriğindeki bol miktardaki vitamin sayesinde kan dolaşımını düzenleyen ürün aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıyor. Bu sayede kabızlık gibi sorunları yaşamazsınız.

2. Aksu Vital Propolis Zencefil ve Keçiboynuzu Özü

zencefil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu
Zencefil Özü
Aradığın
Fiyatı Gör

Zencefil ve keçiboynuzu özleri içeren bu ürün, yüksek miktarda besin değeri içermesinin yanı sıra antioksidan bakımından da zengindir. Düşük şeker ve yağ oranına sahip olmasıyla oldukça sağlıklı olan öz aynı zamanda içeriğinde yüksek miktarda lif bulundurmaktadır. Bu sayede saçlarınız ve tırnaklarınız beslenerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşur. Son olarak bu ürünün vücudun ihtiyaç duyduğu neredeyse tüm vitamin ve mineralleri karşıladığını söyleyelim.

3. Arifoğlu Andız Pekmezli Zencefilli Macun

zencefil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Zencefilli Macun
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Arifoğlu markasının bir diğer ürünüyle devam ediyoruz. Andız pekmezli bitki karışımı olan bu ürün üstün lezzetiyle öne çıkıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde vücudun tüm ihtiyacını karşılayan macun aynı zamanda yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Bu sayede sindirim sisteminiz daha hızlı bir şekilde çalışmaya başlar ve kilo alıp vermede sorun yaşamazsınız.

4. Lipton Zencefil ve Limon Bardak Poşet Bitki Çayı

zencefil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Bitki Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Zencefilin bir diğer kullanım alanı da bitkisel çaylardır. Zencefil ve limonun harika karışımından oluşan bu bitki çayı, sakinleştirici etkisi sayesinde tüm sinirlerinizi alıyor. Yaşadığınız ağrı ya da hassaslığı alarak sizi rahatlatan ürün aynı zamanda yoğun besin değeri içermesiyle vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Böylelikle enerjiniz her zaman en üst seviyede olur.

5. Lokman Aktar Herbal Vital Ballı Polenli Zencefilli Macun

zencefil içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lokman Aktar
Macun
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Lokman Aktar markasının macunuyla bitiriyoruz. Bal, polen ve zencefilin eşsiz karışımıyla üretilen bu macun, vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde vücudun tüm ihtiyacını karşılıyor. Benzersiz tadıyla çocuklarınızın da severek tüketeceği ürün, hafif kıvamı sayesinde çok beğeniliyor. Ayrıca soğuk algınlığını önlemede bir hayli etkili olan macunun uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyleyelim.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum