Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Başı ağrıyan bir insan odaklanmakta zorluk çeker ve bu baş ağrısı onun günlük yaşantısını etkiler.
Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Nedir?

Baş ağrısı tüm dünyadaki insanların sorunu olmuş durumda. Çevrenizdeki insanlardan duyabileceğiniz en sık karşılaşılan sağlık sorunu baş ağrısıdır. Baş ağrısı başımızın herhangi bir yerinde başlayabilir ve bizi ciddi derecede rahatsız eder. Sizler için baş ağrısının tedavilerini, baş ağrısı tiplerini, baş ağrısı türlerini ve daha bir çok şeyi araştırdık ve derledik.

bas-agrisi-nedir-.jpg


Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Öncelikle baş ağrısının ne olduğunu bilmek gerekiyor. Eğer baş ağrısı biliniyorsa kişi kendi kendine baş ağrısını geçirebilir. Örneğin migrende ilaç kullanarak bu baş ağrısı geçirilebilir. Bunun dışında kişisel deneyimler de baş ağrısının nasıl geçtiğini belirler. Örneğin kahve içmek birine iyi gelirken diğerine iyi gelmeyebilir. Işık, ses, kokulu ortam vb. insanlarda baş ağrısını tetikleyebilir. İşte baş ağrısına iyi gelen bazı yöntemler;

1. Sessizlik

Sessiz bir ortama gidip kafa dinlemek gibisi yoktur. Eğer başınız ağrıyor ve size rahatsızlık veriyorsa sessiz bir yere gidip ağrınız geçene kadar orada durabilirsiniz.

bas-agrisi-nedir.jpg


2. Masaj

Başınıza uygulayacağınız hafif masajlar sayesinde baş ağrınızı dindirebilmeniz mümkün. Şakaklarınıza uygulayacağınız masajlar sizi baş ağrınızdan kurtarabilir.

bas-agrisi-masaj-001.jpg


3. Çaylar

Kimi zaman sevilen bir şey ile ilgilenmenin de baş ağrısını geçirdiği söylenir. Ihlamur, papatya ve lavanta çayı da baş ağrısına iyi gelmektedir.

bas-agrisi-caylar.jpg


4. Duş

Sıcak bir duş almak baş ağrınızı dindirebilir. Sizi rahatlatır ve vücudunuzu gevşetir. Duştan sonra uyumak tamamen çözüme ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

bas-agrisi-dus.jpg


5. İlaç

Eğer tüm uygulamaları yaptıktan sonra hala geçmiyor ise bilinçli bir şekilde ilaç alabilirsiniz.

bas-agrisi-ilac.jpg


6. Buz

Ağrıyı nasıl geçirdiği kişiden kişiye göre değişir ama genellikle buz uygulaması iyi gelmektedir. Ağrıyan bölgenize buz koymak sizi hafifletecek ve ağrınızı dindirecektir.

bas-agrisi-buz.Jpeg


Baş Ağrısı Tü rleri

Başı çevreleyen ve beyinden kaynaklanan baş ağrıları olabilir. Başı çevreleyen ağrılar, kaslardan, damarlardan ya da başı çevreleyen saçlı deriden kaynaklı olabilir. Baş ağrıları ikiye ayrılır:

1. Beyinden Kaynaklı Baş Ağrıları

Çok nadirdir. Beyindeki tümörlerden, apselerden dolayı beyni sıkıştırarak oluşan baş ağrılarıdır. Beyni çevreyen kas, damar ve eklemler ile ilgili sıkıntılarda ortaya çıkabilir.

beyinden-kaynakli-bas-agrilari.jpg


2. Beyinden Kaynaklanmayan Baş Ağrıları

Bu ağrıların nedenleri bilinmez diye geçer. Baş ağrısını geçiren mucize içecek isimli içeriğimizi ziyaret ederek nasıl hazırlandığına yönelik bilgi sahibi olabilirsiniz.

beyinden-kaynaklanmayan-bas-agrilari.Jpeg


En Yaygın Baş Ağrısı Tipleri

1. Gerilim Baş Ağrısı

Gerilim baş ağrısı en yaygın baş türleri arasında birinci gelmektedir. Çoğu insanda görülen gerilim baş ağrısı kasların ve kaslı yapıların gerilmesi ile ilgilidir. Sizde durup dururken başıma ağrı girdi gibi cümleler kuruyorsanız bu durum gerilim baş ağrısına işaret etmektedir.

gerilim-bas-agrisi.jpg


2. Migren

Migren, günlük yaşamı kötü etkileyen gün içerisinde huzursuz olmanıza sebep olan baş ağrılarından birisidir. Genellikle ense veya göz çevresinde meydana gelmektedir.

migren-007.jpg


3. Küme Baş Ağrısı

Küme baş ağrısı diğer ağrılar gibi çok fazla yaygın olmasa da genel olarak görülmektedir. Ve baş ağrıların arasında en şiddetlisidir. Bu ağrıyı tetikleyen en büyük etkenler alkol veya sigaradır.

kume-bas-agrisi.jpg


4. Sürekli Olan Baş Ağrıları

Her gün veya hafta bir çok kez başınız ağrıyorsa kronik baş ağrınız vardır. Bu ağrı günün belli saatlerinde veya sürekli olabilir. Sürekli başınız ağrıyor ise doktora gitmenizi tavsiye ediyoruz.

surekli-olan-bas-agrilari.jpg


Hangi Baş Ağrıları Tehlikelidir?

Hemen acile gidilmesi gereken baş ağrısı ilk defa dayanılmayacak kadar şiddetli olanlardır. Özellikle fiziksel aktiviteler sırasında ortaya çıktıysa hemen acile gidilmelidir. İlaca yanıt vermeyen ve aralıksız devam eden baş ağrıları (şiddetli olmasa da) da hemen doktora başvurulması gereken baş ağrılarıdır.

hangi-bas-agrilari-tehlikelidir.jpg


Baş Ağrısı Tedavisinde Kullanılan Alternatif Yöntemler

İlaç kullanmak istemeyen veya ilaca cevap vermeyen hastalarda alternatif yöntemler denenmelidir. Botoks uygulamaları, akupunktur, nöral terapi bu yöntemlerden biridir.

hangi-bas-agrilari-tehlikelidir-003.jpg

Önerilen İçerik: 

Baş Ağrısına İyi Gelen 7 Doğal Bitki


UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.