Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Şehirler

Seyahat etmeyi seven okurlarımız için harika bir liste hazırladık. Bu liste içerisinde ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerleri bir araya getirdik. İşte, imkanı olan okurlarımız için ölmeden önce mutlaka görmesi gereken dünyanın en güzel şehirleri…
Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Şehirler

Ölmeden önce yapılması gerekenler tarzında birçok liste yer almaktadır. Bu listeye ek olarak, sizler için özenle hazırladığımız “Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Şehirler” başlığını da ekleyebiliriz. Özellikle seyahat severlerin çok fazla hoşuna gideceği bu listede Avrupa’dan Amerika’ya ve oradan da Asya’ya kadar uzanan birçok şehri bulabilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Şehirlerini içerisinde barındıran bu listede, aynı zamanda hangi şehirlerde nereler gezilebilir sorusunun cevabını da sizleri yönlendiren linkler sayesinde öğrenebilirsiniz. İşte, hiç abartmadan söylediğimiz Ölmeden Önce Gezilip Görülmesi Gereken Şehirler ve bu şehirler hakkında bilinmesi gerekenler…


Venedik - İtalya

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Aşıklar şehri olarak bilinen ve romantizmin kalesi olarak belirtilen bir şehir… Venedik. Listenin başında böyle bir şehre yer vermesek çok büyük yanlış yapmış olurduk. Hayatınızın bir bölümünde mutlaka görülmesi gereken bir şehir. İçerisinde kaybolmak isteyeceğiniz bir şehir olmadıysa, Venedik size bu zevki kesinlikle tattıracaktır. Ölmeden önce mutlaka bir kez gitmeniz gereken Venedik’te nereler gezilmelidir sorusuna cevap bulmak için Venedik Gezilecek Yerler içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.


Sevilla - İspanya

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

İspanya’nın en güzel şehirleri arasında bulunan Sevilla Gezilecek Yerler bakımından birçok şehri geride bırakmaktadır. Her yaştan insanın gezip görebileceği bir şehir olan Sevilla, turuncu çiçeklerle donatılmış sokaklar ve kaleleri ile sizleri adeta otantik bir ortama bulundurmuş gibi olacaktır. Ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden bir tanesi olan İspanya’nın bu harika şehrini imkanınız el veriyorsa mutlaka ziyaret edin.


İstanbul – Türkiye

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Ülkemizin en güzel şehirleri arasında bulunan İstanbul, aynı zamanda Dünya üzerinde ölmeden önce gezilmesi gereken yerlerin de başında gelmektedir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul, her kültürden esintiler barındıran ve bunları günümüze kadar korumasını bilen bir şehir. Boğazın ikiye ayırdığı güzide kentimizde emin olan gezilecek birçok yer bulabilirsiniz. Bu konuda sizlere yol göstermek amacıyla İstanbul Gezilecek Yerler içeriğini öneriyoruz. Linke tıklayarak İstanbul’da gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.


New York City - ABD

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler new york city

Dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Amerika’nın en önemli şehri olarak lanse edilen New York City gelmektedir. Dünyanın kesişme noktası olarak adlandırılan bu şehir, sanatın ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir yerdir. İnsanın aklını başından alan New York City’i ölmeden önce mutlaka görmeniz gerekmektedir. New York City Gezilecek Yerleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Lhasa – Çin

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Çin’in en güzel şehirleri arasında yer alan ve Tibet Budizminin ruhani başkenti olan Lhasa, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Manastır ve sarayları ile birlikte asla unutulmayacak bir görüntüye sahip olmak isterseniz Lhasa tam da size göre…


Rio De Jenario – Brezilya

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Dünyanın en büyük karnavalına ev sahipliği yapan ve her yıl milyonlarca insanın ziyaretine uğrayan Rio, hayatınız boyunca en az bir kere gitmeniz gereken şehirlerin başında gelmektedir. Sadece karnaval değil, sokakları ve mekanları ile de sizlere kendisine hayran bırakacak bu şehre bayılacaksınız. Eğer Rio hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Rio De Jenario Gezilecek Yerler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Londra – İngiltere

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Dünyanın en güzel şehirleri listesinde de yer alan Londra, siz değerli okurlarımızın imkanları olması durumunda ölmeden önce mutlaka gitmesi, gezmesi ve görmesi gereken şehirlerin başında gelmektedir. Sokakları ve oldukça farklı kültürü ile kendisine size hayran bıraktıran bu şehir aynı zamanda spor severlerin de hayran bırakacaktır. Londra’nın tarihi ve gezilmesi gereken yerleri hakkında bilgi sahibi olmak için de Londra Gezilecek Yerler sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.


Marakeş – Fas

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Oldukça karmaşık sokakları bulunan ve bu sokaklarda yürürken sizi kendisine hayran bırakan Marakeş, adeta unutamayacağınız bir deneyim olacak. Labirentimsi yapısı ve hareketliliği birçok şehre göre oldukça şaşırtıcıdır. Mimarisi ve sokak lezzetleri daha önce hiçbir yerde görmediğiniz kadar da etkileyicidir. Bu şehrin yanı sıra Fas’ta Gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Eğer Marakeş Gezilecek Yerleri öğrenmek isterseniz içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.


Petra – Ürdün

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Şimdi sizlere öyle bir şehirden bahsedeceğiz ki, daha önce gördüğünüz tüm antik kentleri bir köşeye atın. Petra, hayatınız boyunca belki de bir daha göremeyeceğiniz bir yer… Çölün ortasında kurulmuş olan Petra, kayalıklar içerisine oyulmuş eski bir tapınaktadır. Ürdün hakkında bilinmesi gerekenler ile ilgili bilgi sahibi olmak için Ürdün Gezilecek Yerler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Roma – İtalya

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Ölmeden önce görülmesi gereken şehirler listesinde sonlara doğru gelirken, Roma’yı da dahil etmek istedik. Tarihi yapısı ve müzeleri ile oldukça şaşırtıcı bir mimariye sahip olan Roma, damak tadınıza sunduğu lezzetleri ile de takdirinizi kazanacaktır. Ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerimizden olan Roma hakkında geniş bilgiye sahip olmak için Roma Gezilecek Yerleri sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.


Varanasi – Hindistan

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Hindistan, dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu ülkede gezerken, oldukça farklı kültürlere sahip olabilirsiniz. Varanisi, Hindistan’ın en kutsal şehirleri arasında yer almaktadır. Özellikle günün ilk ışıklarını burada din adamları ve ibadet eden insanlarla karşılamak sizlere farklı bir tecrübe yaşatacaktır.


Havana – Küba

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Dünyanın en güzel filmlerinden bazılarının çekim yerlerinden bir tanesi olan Küba’nın Havana şehri, sokakları ve klasik arabaları ile birçok şehirden ayrı bir yapıya büründürüyor kendini.


Paris – Fransa

ölmeden önce görülmesi gereken şehirler

Bir başka Aşıklar şehri olan Paris, harika müzelerin, büyük meydanların ve onlarca küçük sevimli kafelerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer… Dünyanın en romantik ülkelerinden bir tanesi olan Fransa, ölmeden önce sevgilinizle ya da eşinizle mutlaka gitmeniz gereken bir şehir… Paris'te gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi sahibi olmak içinde Paris Gezilecek Yerler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum