New York'ta Gezilip Görülmesi Gereken 11 Yer

ABD'nin New York şehri 8,5 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın en büyük metropollerinden biridir. Tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan New York'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
New York'ta Gezilip Görülmesi Gereken 11 Yer

New York'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Dünya çapında sanatın, eğlencenin, müziğin, finansın, lezzetin ve modanın başkenti New York’ta, her daim keşfedecek bir şeyler bulabilirsiniz. Ama bu keşiflere başlamadan önce, Amerika’nın bu en büyük ve en heyecan verici şehrinin olmazsa olmazı bu 10 yeri görmelisiniz.


1. Özgürlük Anıtı

New York'ta bulunan 'Özgürlük Anıtı' Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli sembolü olarak kabul edilmektedir. 1886'da inşa edilen heykel tüm dünyada özgürlüğün simgesi olarak hafızalara kazınmıştır. Bilinenin aksine bu heykel Amerikalıların ürünü değil, ülkenin kuruluşunun 100. yıl dönümüne istinaden Fransızlar tarafından Amerika'ya armağan edilmiştir. Bakırdan yapılan anıt, oturtulduğu yapı ile birlikte 93 metre yüksekliğe ulaşmaktadır. UNESCO Dünya Mirasları Listesinde bulunan bu evrensel anıt, her milyonlarca turist çekmektedir. Özgürlük Adası olarak bilinen bölgede bulunuyor. Anıtın bulunduğu adaya feribotlarla ulaşım imkanı sunulmaktadır. Amerika'da görülmesi gereken yerlerin başında yer alan 'Özgürlük Heykeli'ni New York gezi rehberinize dahil etmeyi unutmayın.

ozgurluk-aniti--002.Jpeg


2. Central Park

New York Manhattan bölgesinde bulunan ve 1857 yılında açılan meşhur bir kamu parkıdır. Her yıl 25 milyon civarında ziyaretçi çeken Central Park, dünyanın en fazla turist çeken kamusal parklarından biri olarak büyük sükse yapmıştır. 341 hektarlık büyük bir bölgeyi kapsayan park, birçok TV programına, filmlere ve reklamlara mekan olmuştur. Şehrin ortasında dikdörtgen şeklinde büyük bir yaşam alanı olan Central Park yemyeşil çimenlik ve ağaçlık alanlarla doludur. Yürüyüş yolları ve oyun alanlarıyla mükemmel bir cazibe merkezi olan park, New York'un gezilecek yerleri içerisinde yer alıyor.

central-park-002.jpg


3. Empire State Binası

1930 yılında inşasına başlanan ve yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanan yapı, 102 kattan ibaret olup tam 381 metre yüksekliğe sahiptir. Dünyanın en yüksek yapılarından biri olarak dünyaca ün kazanan gökdelen, New York'un en meşhur yapılarından biridir. Bina tırmananlara eşsiz bir New York manzarası sunmaktadır. Şehrin turizmine önemli katkı yapan Empire State Binası New York'un her yerinden kolayca görülebilir. Bu modern yapı her yıl milyonları bünyesine çekmektedir.

empire-state-binasi-003.jpg


4. Rockefeller Center

1930 ve 1939 yılları arasında inşa edilen ve 89 bin metrekarelik devasa bir alanı kapsayan 19 binalık bir komplekstir. Binalar, dünyaca ünlü Amerikan mimar Raymond Hood tarafından tasarlanmıştır. New York 48. ve 51. Sokaklarını içine alan binalar, Midtown Manhattan bölgesinde bulunuyor. Adını Amerika'nın en güçlü sülalelerinden Rockefeller ailesinden alan yapılar dünyaca meşhurdur. Yapı 1987 yılında Amerikan Tarihi'nin dönüm noktalarından biri olarak kayda alınmıştır. New York seyahatinizde dikkat merkezinizde olması gereken alanların içerisinde bulunuyor.

rockefeller-center.jpg


5. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

ABD'nin en değerli müzelerinden birisi olan Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, 1869 yılından beri hizmet veren bir kurumdur. Müze binası 5 katlı olup Jacob Wrey Mould, Kevin Roche, Calvert Vaux, J. Cleaveland Cady gibi meşhur mimarlar tarafından inşa edilmiştir. Dünyanın en geniş koleksiyonlara sahip müzelerinden biri olarak kabul edilen ünlü müze, yaklaşık 32 milyon ögeye sahiptir. New York'ta tarih meraklılarının kaçırmaması gereken mekanlardan biridir.

amerikan-doga-tarihi-muzesi.jpg


6. Times Meydanı

Yalnızca New York'un değil tüm Amerika'nın en meşhur meydanlarından biri konumundadır. New York'un nabzı bu meydanda atar ve her gün milyonlarca insan burada bulunur. Broadway ve 42. Cadde'nin birleştiği bölgede yer almaktadır. New York'ta noellerin bir numaralı kutlanma alanı havai fişeklerin patlatıldığı Times Meydanı, günün her saati ışıl ışıl ve cıvıl cıvıldır. Şehrin en meşhur restoranları, otelleri, kafe ve gece kulüpleri burada bulunmaktadır. New York gezisinde Times Meydanı'nın havasını teneffüs etmenin ayrıcalığını yaşayarak buradaki mekanlarda bir şeyler yiyip içerek etrafı izleyebilirsiniz. 

times-meydani.jpg


7. Ellis Adası

Hudson Nehri üzerinde bulunan ve iki parçadan oluşan mükemmel bir doğa harikasıdır. New York'a gelen turistlerin öncelikli rotalarındandır. Devlet kurumları tarafından işletilen Ellis Adası, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. 19. yüzyılın sonlarında New York'a gelen göçmenlerin ilk duraklarından biri olmuştur. Büyük bir nehrin ortasında yemyeşil görüntüsüyle dikkat çeken adayı görmelisiniz.

ellis-adasi.jpg


8. High Line

New York'ta eski bir demiryolu üzerinde tekrardan dizayn edilmiş otantik bir park alanıdır. Yeşil alanlarıyla göz dolduran park, 160 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. 2009 yılından beri hizmet veren High Line kısa sürede New York'luların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Peyzajlı alanların oluşturulmasıyla harika bir kimliğe bürünen High Line, yürüyüş yolları, bankları ve merdivenleri ile tam bir cazibe merkezidir.

high-line.jpg


9. Brooklyn Köprüsü

East Nehri üzerinde bulunan Brooklyn Köprüsü, 1870 ve 1883 yıllarında inşa edilmiş tarihi bir köprüdür. Tam 1,825 metre uzunluğa sahip olan köprü 84 metre yüksekliğe sahiptir. New York'un sembollerinden biri haline gelen köprü, dünyaca meşhurdur. Gotik mimari stiliyle oluşturulan mükemmel köprüyü kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

brooklyn-koprusu.jpg


10. Aziz Patrik Katedrali

ABD'nin en önemli manevi yapılarından biri olarak tarihe geçen Aziz Patrik Katedrali, 1858 ve 1878 yılları arasında oluşturulmuştur. Ünlü mimar James Renwick tarafından tasarlanan büyüleyici kutsal yapı, tam 2 adet çan kulesine sahiptir. En yüksek noktası 103 metre olan katedral, 8,094 metrekarelik alanı kapsamaktadır. Neo-Gotik tarzın eşsiz örneklerinden biri olan Aziz Patrik Katedrali, New York'un dini sembollerinden biridir. New York gezi rehberinize bu şaşalı katolik kilisesini de ekleyin.

chrysler-binasi.jpg


11. Chrysler Binası 

1928 ve 1930 yılları arasında inşa edilmiştir. Tam 77 katan oluşan yapı yaklaşık 320 metre yüksekliğe sahiptir. New Yorklu meşhur mimar William Van Alen tarafından dizayn edilmiştir. 111 bin metrekarelik alanı kaplayan Chrysler Binası, etkileyici bir gökdelendir. New York gezinize şehrin simge yapılarından biri haline gelen Chrysler Binası'nı ilave etmelisiniz.

aziz-patrik-katedrali.jpg

Önerilen İçerik; New York'ta Yapılacak 10 Şey!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.