Rio de Janeiro Gezilecek Yerler

Brezilya’da yer alan Rio de Janeiro, Sao Paulo’dan sonra ülkenin en büyük şehridir. Rio Karnavalı, samba dansı, İpanema Sahili ile adını sıkça duyduğumuz Rio de Janeiro şehrinde, sizler için gezilip görülmesi gereken yerleri derledik.
Rio de Janeiro Gezilecek Yerler

Rio de Janeiro Gezilecek Yerler

  • Rio de Janeiro’daki müzeler
  • Rio de Janeiro’daki turistik noktalar
  • Rio de Janeiro’da nerede kalınır?
  • Rio de Janeiro otel önerileri
  • Rio de Janeiro şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Rio de Janeiro’da ne yenir?
  • Rio de Janeiro restoran önerileri
  • Rio de Janeiro gece hayatı
  • Rio de Janeiro gece kulübü önerileri

Rio de Janeiro Hakkında Bilgi

  1. Portekizli gezginler tarafından 1502’de keşfedilmiştir.
  2. Sao Paulo’dan sonra ülkenin ikinci büyük şehridir.
  3. Birçok turistik alan ve doğal güzelliğe sahiptir.
  4. Latin Amerika’nın en renkli ve karizmatik başkenti sayılmaktadır.
  5. Dünyanın en güzel plajlarına sahiptir.
  6. Şehrin takma adı ” Muhteşem Şehir” dir. 
  7. Şehir 2012 yılında Unesco dünya mirası listesine alınmıştır.
  8. Rio Karnavalı 1723 yılından beri yapılmaktadır.
  9. Dünyanın en büyük açık hava eğlencesi kabul edilmektedir.
  10. Şehirde doğanlara Carioca denmektedir.
  11. Şehirde 74 kilometrelik özel bisiklet yolu vardır.
  12. Şehirdeki Sugar Loaf tepesi dünyanın en popüler kaya tırmanış parkurudur.
  13. Her sene 3 milyondan fazla turist gelmektedir.

Tijuca Ormanı

Tijuca Ormanı, yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunan, Rio’nun hemen girişinde yer alan 3200 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş doğal kalmış alanlardan biridir.  Orman içinde yürüyüş yollarını takip ederek Cascatinha Şelalesi ve Mayrink Şapeli’ni de görebilmeniz mümkündür. Piknik yapabileceğiniz alanların da bulunduğu Tijuca Ormanı Rio’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir. 

tijuca-ormani.jpg

Adres: Estr. da Cascatinha, 850 - Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro - RJ, 20531-590, Brezilya

Brezilya Gezilecek Yerler


Botanik Bahçesi

Tijuca Ormanı’nın hemen yanında yer alan Botanik Bahçesi, Rio De Janeiro gezilecek yerler arasında belki de en keyifli olan yer olabilir. Binlerce tür bitki ve onlarca hayvan cinsini yakından görebileceğiniz bu bahçede büyülü anlar yaşayabilirsiniz. Fakat burayı ziyaret etmeden önce her türlü böcek de dahil çeşitli hayvan ısırmalarına karşı uygun kıyafetler giymelisiniz. Özellikle Ekim–Kasım aylarında yılanların üreme mevsimi olmasından dolayı bu tarihlerde ziyaretçilerin daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

botanik-bahcesi.jpg

Adres: R. Jardim Botânico, 1008 - Jardim Botânico, Rio de Janeiro - RJ, 22460-030, Brezilya

Sao Paulo Gezilecek Yerler


Lagoa Gölü

Lagoa Gölü, Rio denizinin hemen yanında yer alan muhteşem güzelliğine mutlaka şahit olmanız gereken yerlerden birisidir. Bu gölde çeşitli su sporları, kuğu görünümlü bisikletlerle göl turu, göl kenarında yürüyüş gibi keyifli aktiviteler yapılabilmektedir. 

lagoa-golu.png

Adres: Lagoa Rodrigo de Freitas, Rio de Janeiro, Brezilya


Santa Teresa

Santa Terasa Bölgesi, gece kulüpleri, samba danslarının yapıldığı mekanlar, ünlü eğlence mekanları, alkol içebileceğiniz keyifli barlar ve gece kulüpleriyle dolu bir bölgedir.  Şehrin tarihi binalarını da bünyesinde barındıran Santa Terasa’da gün boyunca eğlenmek mümkündür.

selaron-merdiveni.jpg

Adres: Rio de Janeiro, Brezilya


Niteroi Çağdaş Sanat Müzesi

Niteroi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde genellikle Brezilyalı sanatçıların çeşitli eserleri sergilenmektedir. 1996 senesinde Oscar Niemeyer tarafından tasarımı yapılan ilk görenlerin uzay mekiğine benzettiği bu yapıda sergilenen eserler ruhunuza hitap etmese bile gözünüze hitap edecek muazzam eserlerdir.

niteroi-cagdas-sanat-muzesi.jpg

Adres: Mirante da Boa Viagem, s/nº - Boa Viagem, Niterói - RJ, 24210-390, Brezilya


Selaron Merdiveni

Lapa bölgesinde bulunan Selaron Merdiveni Rio de Janeiro’da mutlaka görülmesi ve hatta hatıra fotoğrafı çekilinmesi gereken mekanlardan birisidir. Şili asıllı ressam ve seramik ustası Jorge Selaron, 2008’den itibaren evinin önünde bulunan merdivenlere her gün küçük mozaikler yapmaya başlıyor. Brezilya bayrağının renkleri olan mavi, sarı, yeşil renkli mozaiklerle kaplayan Selaron’un kapısı bir gün komşuları tarafından çalınıyor.Süslemeleri çok beğendiklerini ve kendi kapılarının önlerine de yapmasını rica eden komşularını kıramayan Selaron, toplamda 250 basamaklı merdiveni rengarenk mozaiklerle süslüyor ve bir anda tüm dünyadan turistlerin ziyaret ettiği bir yer haline geliyor.

santa-teresa.jpg

Adres: R. Joaquim Silva, S/N - Centro, Rio de Janeiro - RJ, 20241-110, Brezilya


Municipal Theatre

Belediye Tiyatro Binası, Rio De Janeiro gezilecek yerler listesine şehrin en önemli tiyatro merkezlerinden biri olarak mühim bir yer kaplamaktadır. 1909 yılında açılan tiyatro binasında günümüzde hala dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve konserler düzenlenmektedir. Keyifli vakit geçirmek ve sanatla iç içe olmak isterseniz burayı görmelisiniz.

municipal-theatre.jpg

Adres: Praça Floriano, s/n - Centro Rio de Janeiro - RJ 20031-050


Maracana Stadı

1950 Dünya Kupası için inşa edilen Maracana Stadı, 2014’te Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası için yenilenmiştir. Maracana Stadı’nı turistik olarak ziyaret edebilir, denk getirebilirseniz biletinizi alıp statta oynanan maçları izleyebilirsiniz.

maracana-stadi.jpg

Adres: Av. Pres. Castelo Branco, Portão 3 - Maracanã, Rio de Janeiro - RJ, 20271-130, Brezilya


Sugar Loaf Mountain

Kesme Şeker Dağı, Şehirde bulunan en önemli iki tepeden birisidir. Kesme Şeker Dağı’nın zirvesine çıktığınızda Rio şehrini ayaklarınızın altında hissediyor olmanız size mükemmel bir his verecektir. Üst üste binmiş iki tepe gibi düşünebileceğiniz Kesme Şeker Dağı’nın zirvesine ulaşmak için iki aktarma yapan teleferiğe binmeniz gerekmektedir.

sugar-loaf-mountain.jpg

Adres: Urca, Rio de Janeiro, Brezilya


Corcovado Tepesi – Kurtarıcı İsa Heykeli

Corcovado Tepesi, Rio şehrinin en önemli tepesidir. 700 metreden fazla yüksekliğe sahip olan Corcovado Tepesi üzerine inşa edilmiş olan Kurtarıcı İsa Heykeli, Rio De Janeiro gezilecek yerler listesindeki en sembolik yer olduğunu söyleyebiliriz. Kurtarıcı İsa Heykeli, 30 metre yüksekliğe sahiptir ve buraya gelen turistlerce yoğun ilgi görmektedir.

kurtarici-isa-heykeli-001.jpg

Adres: Parque Nacional da Tijuca - Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro - RJ, Brezilya


Ticuja Milli Parkı

Hem şehrin muhteşem manzarasını görebileceğiniz hem de harika yürüyüş rotalarına ev sahipliği yapan Ticuja Milli Parkı, mutlaka görmeniz gereken muazzam bir mekandır.

ticuja-milli-parki.jpg

Adres: Estr. da Cascatinha, 850 - Alto da Boa Vista, Rio de Janeiro - RJ, 20531-590, Brezilya


Rio de Janeiro’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Hotel Atlantico Prime

Hotel Atlantico Prime Rio de Janeiro şehir merkezinde yer almaktadır. Toplantı alanı, kahve molaları, sosyal veya kurumsal etkinlikler bu oteli çekici hale getiren özelliklerindendir. Tesis; Santos Dumont Havaalanı’na sadece 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 

hotel-atlantico-prime.jpg

Adres: Rua do Resende, 87, Rio de Janeiro Şehir Merkezi, Rio de Janeiro, CEP 20231-091, Brezilya


Windsor Marapendi

Rio de Janeiro'nun hareketli Barra da Tijuca bölgesinde konaklama olanağı sunan Windsor Marapendi, Barra Olimpiyat Parkı, Windsor Marapendi'ye 10 kilometre ve Pontal Plajı'na 13 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca, Santos Dumont Havaalanı 28 kilometre, Galeão Uluslararası Havaalanı ise 34 kilometre uzaklıktadır. 

windsor-marapendi.jpg

Adres: Avenida Lucio Costa ,5400  - Barra da Tijuca, Barra da Tijuca, Rio de Janeiro, CEP 22630-012, Brezilya


Hotel Atlantico Tower

Hotel Atlantico Tower'ın odaları zevkli ahşap mobilyalar ve açık renkli karo zeminler içeren sade iç mekanlara sahiptir. Bu sadelik size evinizde hissettirecektir. Otel, Novo Rio otobüs terminaline 5 kilometre ve Galeão Uluslararası Havaalanı'na 12 kilometre mesafede yer almaktadır.

hotel-atlantico-tower.jpg

Adres: Rua Visconde de Inhaúma, 95 - Centro, Rio de Janeiro Şehir Merkezi, Rio de Janeiro, CEP 20091-007, Brezilya


Casa Nova Hotel 

Casa Nova Hotel, Rio de Janeiro'nun şehir merkezinde, popüler Lapa semtinde, Kurtarıcı İsa Heykeli'ne 10 kilometre mesafede yer almaktadır. Genellikle çiftlerin tercih ettiği bu otel, ünlü Copacabana Plajı'na 9 kilometre ve Sugarloaf Dağı'na 10 kilometre uzaklıktadır. En yakın havaalanı olan Santos Dumont Havaalanı 2 kilometre mesafededir. 

casa-nova-hotel .jpg

Adres: Rua do Riachuelo, 105 - Centro, Rio de Janeiro Şehir Merkezi, Rio de Janeiro, CEP 20230-010, Brezilya


Prodigy Santos Dumont

Rio de Janeiro'da, Baía de Guanabara'ya 900 metre mesafede yer alan Prodigy Hotel Santos Dumont, toprak tonlarında dekore edilmiş odalarıyla konuklarına evlerinde hissettirecek bir atmosfer sağlamaktadır.

prodigy-santos-dumont.jpg

Adres: Av. Almirante Silvio de Noronha, 365, Rio de Janeiro Şehir Merkezi, Rio de Janeiro


Rio de Janeiro’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Chourasco

Brezilyalılar’ın ulusal yemeği olan chourasca, bir çeşit mangalda ızgaradır diyebiliriz. Brezilya’da etin çok yaygın olduğu için yerli halk tarafından barbekü tam bir kültür haline gelmiştir. 

chourasco.jpg


Coxinha

Coxinha, Brezilyalıların içli köftesidir diyebiliriz. İçinde tavuk ve catupiry dedikleri bir çeşit krem peynir bulunan bu lezzet mutkala denemeye değerdir. İç harcında haşlanmış tavuk göğsü, çeşitli sebzeler ve baharatlar ile hazırlanmakta ve üstü patates ve unla kaplanıp kızartılmaktadır. 

coxinha.jpg


Feijoada

Feijoada, siyah fasulye, dana ve domuz etiyle hazırlanan Brezilya usulü güveç yemeğidir. Çok farklı feijoada çeşitleri vardır. 

feijoada.jpg


Empanada

Güney Amerika’nın tamamına yayılmış olan empanada Brezilya’da sıkça tüketilen bir börek çeşididir. Deniz ürünü mahsullerinden kıymalı ya da tavuklu çeşitleri de bulunmaktadır. 

empanada.jpg


Cassava

Cassava da farofada kullanılan manyok ununun ham maddesi manyok otundan yapılmaktadır. Tadı patatesi andıran bitki, kızartılarak servis edilmektedir. Patates ile yaptığınız her şeyi cassava ile yapabilirsiniz.

cassava.jpg


Rio de Janeiro Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Circo Voador

1982’de açılan yer, Rio’nun en önemli canlı müzik sahnelerindendir. 2.500 kişilik kapasitesiyle insanlara mükemmel bir gece vaadeden bu mekan 1982 yılında açılmıştır ve Brezilya’nın Eu amo Baile Funk gecesine ev sahipliği yapmasıyla anılmaktadır. 

circo-voador.jpg

Adres: R. dos Arcos, s/n - Lapa, Rio de Janeiro - RJ, 20031-040, Brezilya

Tel: +55 21 2533 0354


Baixo Gávea

Baixo Gávea, fırsatçı sokak satıcılarının arasındaki barlardan ucuz bira ve kaliteli müziğiyle sıyrılmaktadır. Burayı çekici hale getiren özelliği ise samimi atmosferidir.

baixo-gávea.png

Adres: Praça Santos Dumont, Gávea

Tel: +55 21 8569 7429


Comuna

Botafogo semtindeki bu dev depo tarzı alanda, bir sergi alanı, bir moda mağazası, bir sanat galerisi, kültürel etkinlikler için bir alan ve bir de gece kulübü bulunmaktadır. Büyülü bir sahneye sahip bu mekan Rio’da eğlenceli bir geçirmek isteyenler için kesinlikle iyi bir tercih olacaktır.

comuna.jpg

Adres: R. Sorocaba, 585 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22271-110, Brezilya

Tel: +55 21 3029 0789


O Plebeu

O Plebeu, İşlek bir kavşaktaki büyükçe sarı bir konakta faaliyet gösteren bu ferah iki katlı mekan, sosyalleşmek, sosyalleşirken de eğlenmek isteyenler için mükemmel bir tercihtir.

o-plebeu.jpg

Adres: R. Cap. Salomão, 50 - Humaitá, Rio de Janeiro - RJ, 22271-040, Brezilya 

Tel: +55 21 2286 0699


Trapiche Gamboa

Canlı müziğin eşliğinde her şeyden uzak bir mekanda dans etmek isteyen, içki içip gönlünce eğlenmek isteyenler için tercih edilesi sürekli çok kalabalık olmasıyla anılan şehrin ünlü mekanlarından birisidir. Brezilya’nın güçlü ulusal içkisi ‘caipirinha’ kokteylinden yudumlamak için en uygun mekanlardan birisi olabilir.

trapiche-gamboa.jpg

Adres: R. Sacadura Cabral, 155 - Praça Maua, Rio de Janeiro - RJ, 20081-261, Brezilya

Tel: +55 21 2516 0868

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.