Sao Paulo Gezilecek Yerler

1554 yılında Portekizli rahipler tarafından keşfedilen Sao Paulo, Brezilya’nın en büyük ve en kalabalık şehridir. Sizler için bu içeriğimizde Sao Paulo’nun gezilecek yerlerini derledik.
Sao Paulo Gezilecek Yerler

Sao Paulo Gezilecek Yerler

  • Sao Paulo’daki müzeler
  • Sao Paulo’daki turistik noktalar
  • Sao Paulo’da nerede kalınır?
  • Sao Paulo otel önerileri
  • Sao Paulo şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Sao Paulo’da ne yenir?
  • Sao Paulo restoran önerileri
  • Sao Paulo gece kulüpleri
  • Sao Paulo gece kulübü önerileri

Sao Paulo Hakkında Bilgi

  1. Brezilya’nın en büyük şehridir.
  2. Hem eyaletin hem de şehrin adıdır.
  3. Dünyanın en zengin 10. Şehridir.
  4. Japonya dışındaki en çok Japon nüfus Sao Paulo’da dır.
  5. Dünyada Twitter kullanımı en yaygın ilk 3 şehirden biridir.
  6. Portekizce şehrin adı Aziz Paul’dür.
  7. Dünyanın dördüncü büyük neo gotik katedrali Sao Paulo Katedrali’dir.
  8. Brezilya, 90 güne kadar vize istememektedir.
  9. Metro ağı çok gelişmiştir. 

Ibirapuera Parkı

Sao Paulo şehrinin en büyük kent parkı ve aynı zamanda Latin Amerika’nın en büyük üç şehir parkından biri olma özelliğini taşımaktadır. Bu muhteşem parkta dinlenme, yürüme ve koşu için geniş bir alan mevcuttur. Spor aktivitelerinin yanı sıra aynı zamanda müzeler ve canlı bir kültü sahnesine de ev sahipliği yapmaktadır. Hatta Moda Haftası da bu parkta düzenlenmektedir.

ibirapuera-parki.jpg

Adres: Av. Pedro Álvares Cabral - Vila Mariana, São Paulo - SP, 04002-010, Brezilya

Brezilya Gezilecek Yerler


Sao Paulo Şehir Tiyatrosu

Sao Paulo’nun uluslararası sanat sahnesindeki önemini sergilemek için inşa edilen bu görkemli yapı hem sanatsal hem de tarihi açıdan bu şehrin önemli bir simgesidir. Şehir Tiyatrosu binası içerisinde Sao Paulo Belediye Senfoni Orkestrası, Lyric Korosu, Sao Paulo Şehir Balesi de yer almaktadır. 

sao-paulo-sehir-tiyatrosu.jpg

Adres: Praça Ramos De Azevedo, s/n - República, São Paulo - SP, 01037-010, Brezilya

Rio de Janeiro Gezilecek Yerler


Sao Paulo Sanat Müzesi

1968 yılında inşa edilen Sao Paulo Sanat müzesi, Güney Amerika’da en iyi Avrupa Sanat Koleksiyonu’nu bünyesinde barındırmaktadır. Sanatseverler için turistik gezinin mükemmel bir parçası olabilecek bu müzeyi gezmenizi kesinlikle öneriyoruz. Müze, Rembrandt, Botticelli, Picasso ve Cezanne gibi sanatçıların eserlerine de ev sahipliği yapmasıyla önemli bir yer teşkil etmektedir. 

sao-paulo-sanat-muzesi.jpg

Adres: Av. Paulista, 1578 - Bela Vista, São Paulo - SP, 01310-200, Brezilya


Avenida Paulista

Şehrin en önemli bulvarı olma özelliği taşıyan Avenida Paulista, 2.8 kilometre uzunluğundadır. Büyük alışveriş merkezleri ve gökdelenlerle dolu bu görkemli bulvar şehrin sembolik caddelerini birbirine bağlamaktadır. Turistler de merkezi konumundan ötürü genellikle bulvar civarındaki otelleri konaklama için sıklıkla tercih etmektedir.

avenida-paulista.jpg

Adres: São Paulo - SP, Brezilya


MASP

Avrupa sanatının Latin Amerika’daki en büyük koleksiyonuna ev sahipliği yapan ve Brezilya mimarisinin klasik bir örneği olan bu yapı Sao Paulo şehrinde görülmeye değer yerlerden birisidir. 8000’den fazla eserin sergilendiği bu müzede her hafta yeni sergiler misafirlere sunulmaktadır.

masp.jpg

Adres: Praça Ramos De Azevedo, s/n - República, São Paulo - SP, 01037-010, Brezilya


Catedral da Sé

Neo-gotik sitilde inşa edilmiş görkemli yapı dünyadaki üçüncü en büyük neo-gotik tarzda inşa edilmiş katedraldir. Bu katedralin çevresinde büyük bir ecsizler topluluğu bulunmaktadır. Yüzlerce evsizin çadır kurduğu bu alan hava karardıktan sonra biraz tehlikeli bir yer olmasıyla anılmaktadır. 

catedral-da-sé.jpg

Adres: Praça da Sé - Sé, São Paulo - SP, 01001-000, Brezilya


Liberdade

Liberdade için, Sao Paula’nın Japon mahallesidir diyebiliriz. Japonya’dan sonra en büyük Japon popülasyonunun yer aldığı Sao Paula şehrinde azımsanamayacak bir Japon nüfusu mevcuttur ve Liberdade denilen bu yerde Japonlar sanki Japonya’da yaşıyor gibi bir yaşam kurmuşlardır.

liberdade.jpg

Adres: Liberdade, Sao Paulo, State of Sao Paulo 01503-010, Brezilya


Mercado Municipal

Muhteşem bir mimariye sahip bina Sao Paulo’nun en büyük marketlerinden birisidir. Türkiye’deki Mısır Çarşısı’nı andıran atmosferiyle Türk ziyaretçilerin de oldukça ilgisini çekmektedir. Sebzeden işkembeye, işkembeden baharata, baharattan deniz ürünlerine kadar her şeyi bulmanızın mümkün olduğu bu yer iki katlıdır ve fiyatlar oldukça ucuzdur. 

mercado-municipal.jpg

Adres: Sao Paulo, State of Sao Paulo 01024-000, Brezilya


Sao Paulo Şehir İçi Ulaşım Alternatifleri

Sao Paulo metropolleşmiş bir şehir olduğundan oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir. Otobüs sistemleri ve çeşitli metro ve demiryolu hatları ile birlikte taksi de ulaşımı kolaylaştıran alternatiflerden birisidir. Şehirdeki en geniş ulaşım ağına sahip toplu taşma otobüslerdir. Bir yerden bir yere gidebilmek en rahat otobüsler ile sağlanmaktadır. Yaklaşık 160.000 otobüsün oluşturduğu ağ sayesinde ulaşım kolay hale getirilmiştir.

sao-paulo-sehir-ici-ulasim.jpg

Ayrıca Sao Paulo’da 12 metre hattı bulunmaktadır. Bu kalabalık şehirde ulaşımın en hızlı yolu metrodur fakat her yere uzanan bir demiryolu ağı bir türlü tamamlanamamaktadır. Sao Paulo’da sıklıkla tercih edilen ulaşım araçlarından bir diğeri de bisiklettir. Şehir içinde ve şehir çevresinde bisiklet için özel bir alan ayrılmıştır ve yerli halk da dahil birçok insan sıklıkla bisiklete başvurmaktadır. 

sao-paulo-sehir-ici-.jpg


Sao Paulo’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Regent Park Suite Hotel

Avenida Paulista ve Faria Lima'ya arabayla sadece 7 dakikalık mesafede yer alan Regent Park Suite Hotel'in modern odaları, mutfaklı ve balkonlu oluşu tercih edilme sebeplerinin başında gelmektedir. Ayrıca, Cerqueira Cesar, São Paulo'da yer alan bu otelde şehir manzaralı açık yüzme havuzu bulunmaktadır.

regent-park-suite-hotel.jpg

Adres: Rua Oscar Freire, 533, Sao Paulo, CEP 01426-001, Brezilya


Radisson Blu São Paulo

Radisson Blu São Paulo, Sao Paulo’da yerli ve yabancılar tarafından sıklıkla tercih edilen otellerden birisidir. Merkezi konumu, turistik noktalara yakınlığıyla ve modern şık dokusuyla konukların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

radisson-blu-são-paulo.jpg

Adres: Avenida Cidade Jardim , 625, Itaim Bibi, Sao Paulo, CEP 01453-000, Brezilya


Olympia Residence

Shopping JK Iguatemi'ye 800 metre, Parque do Povo'ya ise 900 metre uzaklıkta yer alan Olympia Residence mutfaklı konaklama birimleri sunmaktadır. Genellikle çiftlerin tercih ettiği bu otel, Vila Olimpia'nın yükselen iş bölgesinde iyi restoranlar ve gece hayatı seçenekleri ile çevrilidir.

olympia-residence.jpg

Adres: Rua Gomes de Carvalho, 850, Itaim Bibi, Sao Paulo, CEP 04547-003, Brezilya


La Residence Paulista

La Residence Paulista bu şehri gezmeye gelen turistler için oldukça ideal bir konuma sahiptir. Consolação Metro İstasyonu sadece 450 metre, Congonhas Havaalanı ise 8 kilometre uzaklıktadır. Ünlü MASP Sanat Galerisi yürüme mesafesindedir. 

la-residence-paulista-001.jpg

Adres: Alameda Jau, 1606, Sao Paulo, CEP 01420-002, Brezilya


Gran Estanplaza Berrini

Berrini ile Nações Unidas caddeleri arasında yer alan 5 yıldızlı Gran Estanplaza São Paulo şehrin en sık tercih edilen otelleri arasında yer almaktadır. WTC Sao Paulo 300 metre ve Morumbi Stadyumu 2,5 kilometre uzaklıktadır. Congonhas Havaalanı, Gran Estanplaza'ya 6 kilometre mesafededir. Ulaşım açısından oldukça ideal bir konuma sahip otel, Guarulhos Uluslararası Havaalanı’na ise sadece 46 kilometre uzaklıktadır. 

gran-estanplaza-berrini.jpg

Adres: Rua Arizona, 1517, Itaim Bibi, Sao Paulo, CEP 04567003 , Brezilya


Sao Paulo’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Pão de queijo

Hamurun uzun süre yoğurulmasıyla elde edilen kıvamı ve içerisine konulan mozeralla peyniri ile müthiş bir lezzet yakalayan bu atıştırmalık ekmekler Brezilya’nın genelinde sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. 

pão-de-queijo.jpg


Faroha

Brezilya’nın yöresel tatlarından biri olan Faroha bir tür kızarmış undan oluşmaktadır. İstenildiği taktirde içine yumurta, bacon veya pastırma koyulup daha lezzetli hale getirilebilen bir yiyecektir.

faroha.jpg


Feijoada

Türk mutfağında önemli bir yeri olan kuru fasülye ile oldukça benzerlik gösteren bu yemek Brezilya’da en sık tüketilen yemeklerden birisidir. İçine sosis, et türevi yiyecekler de eklenebilen bu lezzet her zaman yanında pilavla servis edilmektedir.

feijoada-001.jpg


Coxinha

İçerisinde tavuk bulunan özel bir unun dışının galeta unu ile kaplanması sonucu elde edilen bu lezzet Brezilya’da meşhur bir tattır. Bu şehre gelenlerin mutlaka tatması gereken bu ünlü lezzet sizi iştahlandıracaktır.

coxinha-001.jpg


Açai

Açai palmiyesi adı verilen bir ağacın meyvelerinden elde edilen yoğurt kıvamındaki bu tatlı Brezilya’da deneyimlenebilecek en keyifli yiyeceklerden birisidir. Isteğe göre üzerine muz, kivi, çilek gibi egzotik meyveler de eklenebilen bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

acai.jpg


Sao Paulo Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Emporio Toscana

Sao Paulo’da romantik bir şarap gecesi deneyimi yaşamak isteyenler için muazzam bir mekan olan Emporio Toscana şehrin sıkça ziyaret edilen mekanlarından birisidir.

emporio-toscana.jpg

Adres: Alto da Boa Vista, Ribeirao Preto, State of Sao Paulo 14020-058, Brezilya


Skye Bar

Şehrin sıcak atmosferini en iyi yansıtan, loş ortamıyla ve şen kahkahalarla dolu bu mekan Sao Pauloluların göz bebeğidir diyebiliriz. Mutlaka burda arkadaşlarınızla keyifli bir gece geçirmelisiniz.

skye-bar.jpg

Adres: Hotel Unique, Sao Paulo, State of Sao Paulo 01402-002, Brezilya


Bourbon Street Music Club

Doyasıya dans etmek isteyenler, konsept partilerin insanıyım diyenler için her hafta kaçırılmayacak etkinlikler düzenleyen bu mekan şehrin en iyilerinden birisidir. Ucuz alkol ve kaliteli müzikle keyifli bir gece geçirmek isteyenler için birebir bir mekan diyebiliriz. 

bourbon-street-music-club.jpg

Adres: Moema, Sao Paulo, State of Sao Paulo 04087-031, Brezilya


Milwaukee American Bar

Rengarenk dizaynı, büyük dans pisti ve Latin müziğinin bilinmeyenleri ile keyif alacağınız atmosferi sizi girer girmez karşılıyor. Burada eğlenmemek neredeyse imkansız.

milwaukee-american-bar.jpg

Adres: Avenida Doutor Francisco Junqueira 2843, Ribeirao Preto, State of Sao Paulo 14096-000, Brezilya

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.