Metz Gezilecek Yerler

Fransa'nın en köklü yerleşim alanlarından biri Metz'de 120 bini aşkın nüfus yaşamaktadır. Tarihi ve turistik açıdan zengin olan Metz'in gezilip görülmesi gereken mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Metz Gezilecek Yerler

Metz Gezilecek Yerler

  • Metz'de gezilecek yerler listesi
  • Metz'deki müzeler
  • Metz'de' yer alan tarihi mekanlar
  • Metz'deki turistik noktalar

Metz Hakkında Bilgi

  • Metz, Fransa’nın Lorraine bölgesinde yer alır.
  • Moselle ve Seille’nin kıyısındadır.
  • Kentte birçok ortaçağ anıtı bulunur.
  • 15. Ve 16. yüzyıldan kalma Almanlar Kapısı hala ayaktadır ve bir hayli meşhurdur.
  • Metz, Mediomatricileri’in başkentiydi.
  • Sonraki dönemlerde adı Mettis olarak anılmıştır.
  • 511’de Austrasia’nın başkenti olmuştur.
  • Bir süre Saksonya derebeylerinin himayesi altınada girmiştir.
  • 16. Yüzyılda reformu desteklemiş ve Fransa’den bağımsızlığını korumak için yardım istemiştir. 1
  • 871-1919 yılları arasında Alman yönetiminde yaşamıştır.
  • Para birimi Euro'dur

Aziz Pierre aux Nonnains Bazilikası

Fransa’nın önemli Ortaçağ yapılarından biridir. Aynı zamanda dönemin Avrupa’daki en eski kiliselerinden biri olan yapı, 4. yüzyılda Roma Jimnastik Kulübü olarak faaliyet göstermiştir. İnşası 380 yılında tamamlanan yapı, 7. yüzyılda manastıra ait bir kiliseye dönüştürülmüştür. 11 ve 16. yüzyıllarda ekleme çalışmaları gören yapı, konser ve sergiler için kullanıldı. Ortaçağ Fransa’sını en iyi yansıtan eserlerden biri olarak gezilip görülmesi gereken bir mekandır.

aziz-pierre-aux-nonnains-bazilikasi.jpg


Metz Müzesi

metz-muzesi.jpg

Sanat ve tarih müzesi olarak faaliyet gösteren kurum 1839’da kurulmuştur. Burada arkeolojik eserlerle birlikte Gallo- Roman sanat koleksiyonları, Ortaçağ sanatı, Ortaçağ mimarisi ve Rönesans tarzı eserler sergileniyor. Ayrıca müzenin içerisinde Roma hamamı, Gotik tarzda yapılmış bir tahıl ambarı, bir Barok manastır bulunmaktadır. Geniş olanaklara sahip Metz Müzesi’ni mutlaka ziyaret edin.


Metz Katedrali

metz-katedrali.jpg

6496 metrekarelik dev yapı Roma Katolik katedralidir. Metz’in başpiskoposluk binası olarak hizmet veren kent katedrali 1550 yılında açılmıştır. En yüksek noktası 88 metredir ve yapımında Fransız Gotik ve Neo-Gotik mimari tarzları hakimdir. Ülkenin önemli mimarları Pierre Perrat, Jacques-François Blondel ve Paul Tornow tarafından inşa edilmiştir. Şehrin en önemli simgesi olan Metz Katedrali, her sene turist akınına uğramaktadır.


Queuleu Kalesi

queuleu-kalesi.jpg

Metz Tahkimat mimari eserlerinden biridir. 1868 ve 1872 yılları arasında inşa edilmiştir. 1895 ve sonrasında birçok ekleme ile zenginleştirilmiştir. II. Dünya Savaşı yıllarında Nazi kampı olarak kullanılmıştır. Queuleu binci kuşak Metz kalelerinin en büyüğüdür. Şehirle özdeşleşen bu kale, tarih boyunca ülkenin önemli savunma merkezlerinden biri olmuştur.


Metz Opera ve Tiyatro Salonu

metz-opera-ve-tiyatro-salonu.jpg

1732 yılında inşa edilen yapı, Fransa’nın en eski tiyatro ve opera binalarındandır. Her köşesinde Neo-Klasik mimari tarzı hissedilen yapı şehrin önemli eğlence mekanlarından biri haline gelmeyi başarmıştır. Yapılışında mimar Jacques Oger’in büyük katkıları olmuştur. Metz seyahatinizde muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir.


Metz'de Kalınacak Yerler - Otel Tavsiyeleri

Fransa'nın şehri olan Metz'e gittiğinizde kalıcak yer aramayın diye biz sizler için araştırıp derledik işte Metz Hotelleri...


Hôtel Moderne

Metz'in tarih merkezinin kalbinde yer alan Hôtel Moderne, geç gelenler için bir gece bekçisi ile günün 24 saati sizi ağırlamaktadır. 41 oda, banyo ile geniş ve Canal + ve Uydu ve modem fişi ile TV ile donatılmıştır. Bazıları klimalıdır. Otelde ücretsiz Wi-Fi, asansör ve motosiklet, bisiklet ve arabalar için kapalı özel garaj bulunmaktadır. Otelin ortak restoranları gece yarısına kadar açıktır. Otel tekerlekli sandalye kullananlar için uygun değildir.

hotel-metz.jpg

Adres: 1 Rue Lafayette, 57000 Metz, Fransa

Telefon: +33 3 87 66 57 33


Hôtel Kyriad Metz Centre

Kyriad Metz Centre oteli ve restoranı günün 24 saati açıktır. Sessiz ve merkezi bir alandadır. Lorraine'in başkentini keşfetmek için ideal bir başlangıç ​​noktası. Gerçekten de, Metz'i, Mirabelle ülkesindeki iletişim ve yeni teknolojileri ziyaret etmek, yüzyıllar öncesine gitmek için harika bir otel seçimi olacaktır. Burada, her şey yaklaşık 3000 yıl önce başladı. Metz'deki otelimiz tren istasyonuna 600 metre, Pompidou Metz merkezine 800 metre ve yaya merkezine sadece 20 metre uzaklıktadır. Chagall'ın Saint-Etienne Katedrali’ndeki muhteşem vitray pencerelerine hayran kalacaksınız. Buna ek olarak, Aminéville termal merkezi arabayla sadece 20 dakikadır!

hôtel-kyriad-metz-centre.jpg

Adres: 8 Rue du Père Potot, 57000 Metz, Fransa

Telefon: +33 3 87 36 55 56

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.