Lyon Gezilecek Yerler

Yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı Lyon Fransa'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer almaktadır. İşte, Lyon'da gezilip görülmesi gereken yerler...
Lyon Gezilecek Yerler

Lyon Gezilecek Yerler

  • Lyon’daki gezilecek yerler listesi
  • Lyon’da ne yenir?
  • Lyon’daki müzeler
  • Lyon’da yer alan tarihi mekanlar
  • Lyon’daki turistik noktalar
  • Lyon otel önerileri
  • Lyon’da alışveriş
  • Lyon gezi rehberi haritası
  • Lyon'da Nerede Kalınır?
  • Lyon gezi rehberi - Foto Galeri

Lyon Hakkında Bilgi

  • Lyon, Fransa’nın güneydoğusunda yer almaktadır.
  • Fransa’nın Auvergne - Alpes bölgesinin başkentidir.
  • Ülkenin üçüncü büyük şehridir. 
  • Paris’e 470 km mesafede bulunmaktadır.
  • UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bölgelere sahiptir.
  • Resmi dili Fransızcadır.
  • Çok sayıda Türk yaşamaktadır.
  • Saati Türkiye saatinden bir saat geridedir.
  • Lumiere Kardeşler Lyon’da yaşamıştır.
  • Tarihi yapıları Roma İmparatorluğu’na dayanmaktadır.

Parc de la Tete dor

Yaklaşık 300 dönümlük bir alana kurulmuş Lyon’da bulunan büyük bir kent parkıdır. Bu park daha çok yaz aylarında aktif bir biçimde kullanılmaktadır çünkü bu parkın içerisinde yazın açılan bir yapay göl, çeşitli bitkiler, bisiklet ve yürüyüş yolları mevcuttur. Aynı zamanda parkın tam merkezinde filler, geyikler, zürafalar, sürüngenler gibi birkaç hayvandan oluşan küçük bir hayvanat bahçesi de var.

parc-de-la-tete-dor-001.jpg

Adres: 69006 Lyon, Fransa


Notre-Dame de Fourviere Bazilikası

Lyon şehrine en hakim noktalardan birine konuşlandırılan yapıt 1872-1884 yılları arasında inşa edilmiştir. Fransız mimar Pierre Bossan tarafından mükemmel bir şekilde tasarlanarak hayata geçirilmiştir. Şehrin en değerli manevi yapılarından biridir ve her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Şehrin en önemli simgesidir. Lyon seyahatinizde bu bazilikayı muhakkak ziyaret edin.

notre-dame-de-fourviere-bazilikasi-001.jpg

Adres: 8 Place de Fourvière, 69005 Lyon, Fransa


Bellecour Meydanı

Burası Fransa’nın en büyük beşinci meydanıdır. 62 bin metrekarelik bir alanı kapsayan meydan her gün cıvıl cıvıl bir görünüme sahiptir. Bu kalabalık meydanın tam ortasında 14. Louis’in at üzerinde bir heykeli bulunuyor. Meydanı da tarihi binalar, restoranlar, kafeler ve ağaçlar çevreliyor.

bellecour-meydani-001.jpg

Adres: Place Bellecour, 69002 Lyon, Fransa


Vieux Lyon

Fourviere Tepesi’nin eteklerinde tam 424 hektarlık bir alana kurulan Avrupa’nın en kapsamlı Rönesans mahallelerinden biridir. Aziz Jean, Aziz Paul ve Aziz Georges bölümlerinden meydana gelmektedir. Bu bölge 15 ve 16. yüzyıllarda bakacılar ve tüccarların ikametgahlarından biri haline geldi. Bu bölgedeki yapı ve kiliseler derin bir tarihe sahiptir. Bu alan Lyon’un ve Fransa’nın en tarihi yerleşim yerlerinden biri olması sebebiyle önemlidir.

vieux-lyon.jpg

Adres: 69005 Lyon, Fransa


Gallo-Roman Müzesi

Ülkenin en önemli müzelerinden biridir. Tarih severlerin Lyon’da en sık ziyaret ettiği müzeler arasında yer almaktadır. Lyon’un antik tarihine ışık tutması açısından da çok önemlidir. 5 katlı müzede birçok arkeolojik kalıntı keşfedeceksiniz. Aşağısında Roma tiyatrosu bulunuyor ve bu alan bölgenin en fazla dikkat çeken yeridir. Bu antik tiyatro yüzlerce yıl önce inşa edilmiş mükemmel bir yapıttır. Lyon gezinizde Gallo-Roman Müzesi’ni gezip görmeyi ihmal etmeyin.gallo-roman-muzesi-001.jpg

Adres: 17 rue Cleberg, 69005, Lyon, Fransa


Lyon Cathedral  (Lyon Katedrali)

Lyon Katedrali, Saint-Jean Meydanı’nda yer almaktadır. Katedralin yapımı uzun yıllar almıştır ve 1476 yılında tam olarak tamamlanmıştır. Gotik tazda bir mimari tasarıma sahip olan bu katedralde başpiskoposun ikametkahı olduğundan içeriye yalnızca kıyafet kurallarına uyanları kabul etmektedir. 

lyon-cathedral.jpg

Adres: Place Saint-Jean, 69005 Lyon, Fransa


Opera National de Lyon

1831 yılında inşa edilen Opera National de Lyon kent merkezine çok yakın bir konumda yer alan opera binasıdır. Opera, Place de la Comedie’de bulunmaktadır ve burada şimdiye kadar dünya çapında ün salmış birçok eserin ilk gösterimleri yapılmıştır. 

opera-national-de-lyon.jpg

Adres: 1 Place de la Comédie, 69001 Lyon, Fransa


Place des Terreaux (Terreaux Meydanı)

Terreaux Meydanı, Rhone ve Saone nehirlerinin arasında kalan yarımadanın üzerinde bulunmaktadır. Meydanın temelleri 19. Yy’ın ortalarında yarımadanın iskan planındaki genişletme çalışmalarının sonucu atılmıştır. Ayrıca bu meydan UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenmişitir. 

place-des-terreaux.jpg

Adres: La place des Terreaux: Place des Terreaux, 69123 Lyon


Fourviere Tepesi

Saone Nehri kıyısında yer alan Fourviere Tepesi Lyon şehrinin batı bölümünü oluşturmaktadır. Lyon kentini kuşbakışı olarak en güzel izleyebileceğiniz tepe burasıdır. Tepenin üzerinde Notre-Dame de Fourviere Bazilikası olmak üzere birçok tarihi yapı ve kalıntı bulunmaktadır.

fourviere-tepesi.jpg

Adres: Lyon, Fransa (Terreaux - Bat D'argent)


Musee Miniature et Cinema

Musee Miniature et Cinema, kentin tarihi kısmında bulunmaktadır. Dan Ohlmann tarafından kurulan müzede dünyanın çeşitli kültürlerine ait gerçek mekânlarla filmlerde kullanılan nesnelerin ve setlerin minyatür kopyaları sergilenmektedir.

musee-miniature-et-cinema.jpg

Adres: 60 Rue Saint-Jean, 69005 Lyon, Fransa


Musee de l’Imprimerie

1964 yılında açılan Musee de l’Imprimerie, grafik sanatlarının değerini artırmak, eserleri korumak ve tarihi hakkında bilgi vermek amacıyla açılmıştır. Lyon’un 2 numaralı bölgesinde yer almaktadır. 

musee-de-l’imprimerie.jpg

Adres: 13 Rue de la Poulaillerie, 69002 Lyon, Fransa


Kukla Müzesi

Kukla Müzesi (Musee Gadagne), 16. yüzyılın başında inşa edilmiş ve Hotel Gadagne’ın binasında yer almaktadır. Bina içerisinde aynı zamanda Lyon Tarih Müzesi de yer almaktadır. Kukla Müzesi’nde kuklaların yanı sıra binlerce kale maketi, poster, aksesuar ve el yazması da sergilenmektedir.

musee-gadagne.jpg

Adres: 1 Place du Petit Collège, 69005 Lyon, Fransa


Lyon’da Şehir İçi Ulaşım

Lyon şehrinde ulaşım ağının oldukça gelişmiş olduğundan turistlerin bir yapıdan bir yapıya geçişleri kolaylıkla sağlanabilmektedir. Şehirde metro ve otobüsler ile her yere ulaşmak oldukça kolaydır. Aynı zamanda Lyon, tramvay ve feniküler hizmeti de vermektedir. 1.80 euro karşılığında edinilebilen tek kullanımlık metro biletleri, 2 Euro’ya satın alınabilecek otobüs biletleri mevcuttur.

lyon’da-sehir-ici-ulasim.jpg

Ayrıca Lyon şehrinde bisiklet de sıklıkla tercih edilen ulaşım alternatiflerindendir. Kiralayabileceğiniz bisikletleri şehir içinde istediğiniz istasyondan alıp istediğiniz istasyona bırakabilmeniz mümkündür. 

lyon-sehir-ici-bisiklet-kullanimi.jpg


Lyon'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Kyriad Lyon Centre - Perrache

Presqu'île bölgesinde Place Bellecour'a 18 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Kyriad Lyon Centre - Perrache, Notre Dame de Fourvière Bazilikası ve Lyon Güzel Sanatlar Müzesi arabayla 11 dakikalık mesafededir. Eurexpo arabayla 24 dakika uzaklıktadır. Lyon-Perrache Tren İstasyonu 230 metre, Lyon-Saint Exupéry Havaalanı ise 31 kilometre uzaklıktadır. 

kyriad-lyon-centre---perrache.jpg

Adres: 26, cours De Verdun Perrache, 2nd arr., 69002 Lyon, Fransa


Hotel Des Remparts Perrache

Hotel Des Remparts Dubost, Lyon Yarımadası'nda yer almaktadır. Perrache Metro ve SNCF Tren İstasyonları sadece 50 metre ve Place Bellecour 900 metre mesafededir. Hotel Des Remparts Dubost'tan şehrin restoran, mağaza ve turistik mekanlarına kolayca ulaşılabilir. Vieux Lyon, Fourviere Bazilikası ve Roma kalıntıları 2 kilometre uzaklıktadır. 

hotel-des-remparts-perrache.jpg

Adres: 19, Place Carnot (côté Saône ), 2nd arr., 69002 Lyon, Fransa


Hôtel Taggât

Hôtel Taggât, Foch metro istasyonuna 200 metre mesafede, Lyon'un merkezinde, ağaçlarla çevrili sessiz bir meydanda yer almaktadır. Hôtel Taggât, Tête d'Or Park'a, Opera National de Lyon'a ve Güzel Sanatlar Müzesi'ne 1 kilometre, Place Bellecour'a ve Kongre Merkezi'ne 2 kilometre uzaklıktadır. 

hôtel-taggât.jpg

Adres: 110 Rue Vendome, 6th arr., 69006 Lyon, Fransa 


Republik Hotel

Presqu'île bölgesinde yer alan Republik Hotel, Place Bellecour ve Bellecour Metro İstasyonuna 230 metre uzaklıktadır. Republik Hotel'den Saint-Jean-Baptiste Katedrali ve Lyon Güzel Sanatlar Müzesi'ne yürüyerek 15 dakikada ulaşılabilir. Cordliers bölgesi 600 metre uzaklıktadır. Lyon Part-Dieu Tren İstasyonu 2,2 kilometre mesafededir.

republik-hotel.jpg

Adres: 18 rue Bellecordière, 2nd arr., 69002 Lyon, Fransa


Alexandra

Alexandra Hotel, Lyon'un tarihi merkezinde, trafiğe kapalı caddelerin yakınında yer almaktadır. Otel, Ampère Victor Hugo Metro İstasyonu'na 2 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ek ücret karşılığında sınırlı özel otoparktan yararlanılabilir.

alexandra.jpg

Adres: 49 Rue Victor Hugo, 2nd arr., 69002 Lyon, Fransa


Lyon'da Ne Yenir? 5 Yemek Önerisi

Entrecote (Antrikot)

Paris’te yenilecek yemeklerin başında gelmektedir. Dananın en lezzetli yerlerinden yapılan entrecote denenmeye değer bir lezzettir. 

entrecote-(antrikot).jpg


Soğan Çorbası

Soğan çorbası; un, et suyu ve soğanla yapılır ancak en belirlgin özelliği, çorbanın içine 2 tane kızarmış ekmek dilimi konularak sunulmasıdır. 

sogan-corbasi-002.jpg


Croque Monsieur

Aslında amiyane tabirle tost da denebilecek bir atıştırmalık olarak Lyon’da çok fazla tüketilmektedir. Tost ekmeği salam ve eritilmiş peynirden oluşmaktadır. 

croque-monsieur.jpg


Salyangoz

Özellikle yeşil, sarımsaklı sosuyla kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet olarak salyangoz çoğu restorantta sunulmaktadır. 

salyangoz-yemegi-.jpg


Kurbağa Bacağı

Kurbağa bacağı, Fransa’dan çıkıp bütün dünyaya yayılmış bir tadtır. Lyon’da da çoğu mekanda bu lezzeti deneyimleyeme imkanı bulabilirsiniz.

kurbaga-bacagi.jpg

Lyon'da Gece Hayatı

Paddy's Corner

Paddy's Corner, Lyon’da yerli yabancı insanlar tarafından en çok sevilen ve sıklıkla uğranılan mekanlarından birisidir. Farklı kokteylleri ve kaliteli müziğiyle gelenlerine keyifli bir gece vaadediyor.

paddys-corner.jpg

Adres: 4 rue de la Terrasse, 69004, Lyon, Fransa

Telefon: +33 9 52 11 21 76


L'Improvidence

L'Improvidence, Lyon’un en kalabalık mekanlarından birisidir. Kaliteli hizmeti ve şık dekorasyonu sayesinde misafirlerine sıcak bir atmosferde keyifli bir gece geçirme olanağı sunmaktadır. 

limprovidence.jpg

Adres: 6 Rue Chaponnay, 69003 Lyon, Fransa

Telefon: +33 9 53 36 70 72


Bar Melhor

Bar Melhor, gece hayatının en cool mekanlarından birisi olarak anılmaktadır. Lyon’da şık bir yemek ziyafetinin ardından, şarap tatmak için kesinlikle muhteşem bir mekandır.

bar-melhor.jpg

Adres: 20 Quai Dr Gailleton, 69002 Lyon, Fransa

Telefon: +33 4 72 41 20 20


Livestation DIY

Livestation DIY, Lyon kentinin en hoş denilebilecek mekanlarından birisidir. Gece hayatının adeta nabzını tutan bu mekan kaliteli hizmeti ve güzel tasarımı ile misafirlerini tekrar tekrar gelmeye teşvik etmektedir. 

livestation-diy.jpg

Adres: 14 Rue de Bonald, 69007 Lyon, Fransa

Telefon: +33 4 26 01 87 39

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.