Fransa Gezilecek Yerler

Yaklaşık 66 milyon nüfusa sahip olan Fransa, Batı Avrupa ülkesidir. Avrupa'nın en önemli tarihi ve turistik zenginliklerine sahip ülkesi olarak bilinen Fransa'nın gezilecek görülecek yerlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Fransa Gezilecek Yerler

 Fransa Hakkında Bilgi

  • Fransa, Avrupa'nın ve dünyanın başta gelen tarihi ve turistik ülkelerinden biridir.
  • Ülkede birçok tarihi saray, kule, katedral, köprü, park vs. bulunmaktadır.
  • Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Fransa'da turizm başlıca ekonomik faaliyetlerden biri konumundadır.
  • Konaklama açısından oldukça zengin bir ülkedir.
  • Nüfusu 67 milyon'dur.
  • Para Birimi Euro'dur.
  • Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer.
  • Fransa aşıklar ülkesidir.
  • En çok ziyaret alan ilk 5 ülke arasındadır.

Fransa Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Taşkent'te gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Fransa'daki gezilecek yerler listesi
  • Fransa müzeleri
  • Fransa'da yer alan tarihi mekanlar
  • Fransa'daki turistik noktalar
  • Fransa otel önerileri
  • Fransa'da nerede ne yenir?
  • Fransa'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Fransa'ya ne zaman gidilir?
  • Fransa festivalleri nelerdir?
  • Fransa Gece Hayatı

Fransa seyahatlerinize rehber olabilmek adına ülkenin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik alanlarını sizler için araştırdık.


Eyfel Kulesi

1887 ve 1889 yılları arasında inşa edilen 300 metre yüksekliğindeki Eyfel Kulesi, başkent Paris'te bulunmaktadır. Yüksek endüstriyle inşa edilen şahane kule, Gustave Eiffel tarafından tasarlamış mimarıysa Stephen Sauvestre olmuştur. Demirden inşa edilen kulenin yapımında yüzlerce vatandaş gönüllü olarak görev almış ve bu süreçte şans eseri hiçbir ölüm olayı yaşanmamıştır. Paris ve hatta Fransa'nın sembolü haline gelen Eyfel Kulesi dünyada en fazla turist çeken yapılardan biri olarak bilinmektedir. Fransa seyahatlerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Fransa'nın başkenti olan Paris şehri hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için Paris Turistik Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

eyfel kulesi fransa turistik yeri


Versay Sarayı

Fransız Barok ve çağdaş mimarisinin en eşsiz şaheserlerinden biri olan Versay Sarayı, 1682 yılında inşa edilmiştir.  Louis Le Vau, Jules Hardouin-Mansart, Philibert Le Roy, Ange-Jacques Gabriel, Robert de Cotte, Jacques Gabriel gibi ünlü mimarların tasarladığı saray, Versay şehrinin turizmine canlılık kazandırmaktadır.

7 hektarlık alana konuşlandırılan yapı şu anda müze olarak faaliyet göstermektedir. İç dekorasyonu ve bahçesiyle göz dolduran yapı, mükemmel bir ahenk oluşturmaktadır. Saray UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer almaktadır. Aynı zamanda I. Dünya Savaşı'nın kaybedenlerinden Almanya ile imzalanan Versay Barışı bu sarayda gerçekleştirilmiştir. Versay Sarayını içerisinde barındıran Versay şehrinin gezilecek yerlerini görmek isterseniz Versay Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

versay-sarayi--002.jpg


Louvre Müzesi

1789 Fransız Devrimi'nden sonra hizmete açılan ilk devlet müzesi olarak 1793 yılında faaliyete başlamıştır. Paris'de yer alır. Dünyada en fazla ziyaretçi çeken sanat müzesi konumundadır. Yalnızca 2007 yılında yaklaşık 9.700.000 ziyaretçi çekmiştir. Müze binasının yapım tarihi 13. yüzyıllara dayanmaktadır. Kurumda Eski Mısır ve Yunanlılara ait eserler, heykel ve çizimler sergilenmektedir. Arkeolojik kalıntıların da sunulduğu müzede 2000'li yıllara dayanan Yunan eserleri büyük ilgi görmektedir. Çok geniş koleksiyonlara sahip olan Louvre Müzesi sanat, tarih ve antika tutkunlarını bünyesine çekmektedir.

louvre-muzesi-006.jpg


Notre Dame Katedrali

Meryem Ana'ya hasredilen meşhur bir Katolik katedralidir. Başkent Paris'in en önemli manevi yapılarından biridir. 1163 ve 1345 yılları arasında inşa edilen katedral, Fransız Gotik mimarisinin en eşsiz örneğidir. Pierre de Montreuil, Jean-Baptiste-Antoine Lassus, Jean de Chelles gibi ünlü mimarlar tarafından tasarlanan Notre Dame Katedrali, 96 metre yüksekliğiyle görenleri şaşırtmaktadır. Ülkenin manevi sembollerinden biri haline gelen kilise, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunmaktadır.

notre-dame-katedrali-001.jpg


Zafer Takı

1806 ile 1836 yılları arasında başkentin en merkezi yerlerinden birine inşa edilmiş olan anıttır. Paris Gaulle Meydanı'nı daha anlamlı hale getiren yapı, 49 metre yüksekliğe ve 22 metre genişliğe sahiptir. Yapının mimarları Jean Chalgrin, Guillaume-Abel Blouet, Jean-Nicolas Huyot, Jean-Arnaud Raymond ve Louis-Robert Goust olmuştur. Neo-Klasik mimari usulüyle yapılan Zafer Takı'nın bulunduğu bölge günün her anında hareketlidir ve turistlerden yoğun ilgi görmektedir.

zafer takı fransa


III. Alexandre Köprüsü

Seine Nehri üzerine kurulan bir kemer köprüsüdür. 1896 yılında yapımına başlanan köprü, 20. yüzyılın başında tamamlanarak hizmete açıldı. Paris'in en önemli köprülerinden biridir ve 160 metre uzunluğa sahiptir. Abartılı süslemeler içeren köprü, aynı zamanda tarihi bir Fransız anıtıdır.

iii-alexandre-koprusu.jpg


Lüksemburg Bahçeleri

Paris'te gezip dolaşmaktan yorulduysanız bu mükemmel alanda yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz aylarında rağbet gören bahçe rengarenk ağaç ve çiçeklerle doludur. Aynı zamanda heykeller, havuzlar ve çeşmeler mükemmel bir ambiyans oluşturmaktadır. 7'den 70'e tüm Parislilerin ve şehre gelen turistlerin huzur bulduğu içerisindeki kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içerek keyifli dakikalar geçirdiği nadide bir alandır.

lüksemburg bahçeleri fransa


Disneyland Paris

Burası tüm Avrupa'nın en fazla ziyaret edilen temalı parkıdır. 1992 yılında hizmete açılan Disneyland Paris, mükemmel dizayn edilmiş eşsiz bir eğlence merkezidir. 4800 dönümlük alanı kapsayan eğlence merkezinde macera tutkunları için hızlı trenler, çocuklar için çizgi kahramanlar, oyuncaklar vs. mevcuttur. Ayrıca oteller, golf sahaları, dinlenme alanları, alışveriş merkezleriyle her yaştan her kesime hitap eden bir mekandır.

disneyland paris fransa


Cancorde Meydanı

Yaklaşık 9 hektarlık büyük bir Paris meydanıdır. Aynı zamanda hem Fransa'nın hem de Avrupa'nın en geniş meydanlarından biri olarak ünlenmiştir. Ange-Jacques Gabriel tarafından dizayn edilmiştir. Paris'in 8. bölgesinde yer alan meydan 1772 ve 1830 yılları arasında tamamlanmıştır. Etrafında mükemmel heykeller ve tarihi binalarla birlikte birçok otel, kafe, restoran gibi işletmeler faaliyet göstermektedir.

cancorde meydanı


Palais des Papes

Avrupa'nın en önemli ve görkemli Gotik Ortaçağ saraylarından biridir. Avignon şehrinde yer alır. 14. yüzyılda papanın ikametgahı haline çevrilen saray Hıristiyan Dünyası açısından önemli bir konum kazanmıştır. Yapı tasarımı Fransa'nın en iyi mimarları Pierre Peysson ve Jean du Louvres ile yandaşı Pierre Obreri, Pierre Poisson tarafından gerçekleştirilmiştir.

palais des papes

Avignon Gezilecek Yerler


Nimes Arenası

Fransa'nın Nimes şehrinde bulunan ve MS 110 yılında inşa edilen bir Roma yapısıdır. 130 metre genişliğindeki tarihi yapı 110 metre uzunluğa sahiptir. Yüksekliği ise tam 21 metredir. Tam 24 bin kişi kapaiteli arena bölgenin en çok rağbet gören tarihi eseridir. Kusursuz Roma mimarisinin ürünü olan amfitiyatro tarzındaki bina halen kullanıma açıktır. Dönem dönem konser ve tiyatro gösterileri gibi organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

nimes arenası fransa


Verdon Kanyonu

Fransa'nın güneydoğusundan akan Verdon Nehri'nin oluşturduğu bir cennet köşesidir. Provence bölgesinde yer almaktadır ve 25 kilometre boyunca uzanan yüzlerce metre yüksekliğiyle muhteşem bir görüntüye sahiptir. Bölgeye seyahat eden hemen herkesin ortak kanısı; buranın Avrupa'nın en güzel kanyonu olduğu yönündedir. Her yıl yüz binlerce turist çeken Verdon Kanyonu'nda su sporları (kano), dağcılık ves. meraklılarının da bir numaralı adreslerinden birine dönüşmüştür. Yolunuz Fransa Provence'ye düşerse bu doğa harikası alanı mutlaka keşfetmelisiniz.

verdon kanyonu fransa


Fransa'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Fransa, ömrünüzde görüp görmeniz gereken nadir ülkelerden birisidir. Fransa, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda çok fazla turistin akın ettiği Fransa ülkesinde konaklanması gereken 5 oteli araştırdık ve derledik. İşte Fransa'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Palym

Merkezde bulunan otel, uygun fiyatlı olması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Grae de Lyon Tren İstasyonu'na 2 dakika uzaklıkta yer alan otel turistik mekanlara yakın olmasından dolayı büyük rahatlık sağlamaktadır. 

palym-fransa.jpg

Adres: 4 Rue Emile Gilbert, 75012 Paris, Fransa

Tel: +33 1 43 43 24 48

Fiyat: 84€ - 121€ Fiyat Aralığında


Moxy Paris Bastille

Fransa'nın güzel şehri Paris'te bulunan otel şehir merkezindedir. Metro duraklarına yürüme mesafesinde, Bastille Meydanı'na 500 metre uzaklıktadır. Odalarında klima, özel banyo, ücretsiz wifi ve klima bulunduran otel, kesinlikle gitmeniz gereken nadir otellerden birisidir.

moxy-paris-bastille-fransa.jpg

Adres: 34, 36 Rue St Sabin, 75011 Paris, Fransa

Tel: +33 1 43 38 58 08

Fiyat: 103€ - 182€ Fiyat Aralığında


Hotel La Villa Nice Promenade

Deniz girmekten ziyade Fransa'ya güzel tarihi mekanları ve yapıları görmek için geldiyseniz Hotel La Villa Nice Promenade otelinde kalmalısınız. 24 saat resepsiyonu ve kendine özgü odaları ile kusursuz bir otel olan Hotel La Villa Nice Promenade konuklarının rahatlığına önem vermektedir.

hotel-la-villa-nice-promenade-fransa.jpg

Adres: 11 Rue Saint-Philippe, 06000 Nice, Fransa

Tel: +33 4 93 44 54 04

Fiyat: 98€ - 168€ Fiyat Aralığında


Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

Paris'in en kaliteli ve en lüks otellerinden birisi olan Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe, ferah, klimalı, ücretsiz wifili, manzaraya bakan teraslı, özel banyolu odalara sahiptir. Otelin spa alanında dinlenebilir, fitness salonunda egzersiz yapabilirsiniz.

hotel-du-collectionneur-arc-de-triomphe-fransa.jpg

Adres: 51-57 Rue de Courcelles, 75008 Paris, Fransa

Tel: +33 1 58 36 67 00

Fiyat: 320€ - 789€ Fiyat Aralığında


Novotel Paris Centre Bercy

Bery Metro İstasyonunun yanında, Accor Hotels Arena'nın önünde yer alan otel, Gare de Lyon Tren İstasyonuna 650 metre uzaklıktadır. Çiftlerin daha çok tercih ettiği otelin restoranında Fransız lezzetleri bulunmaktadır. Şık dekora sahip odalarında televizyon, özel banyo ve ücretsiz wifi bulunmaktadır.

novotel-paris-centre-bercy-fransa.jpg

Adres: 85 Rue de Bercy, 75012 Paris, Fransa

Tel: +33 1 43 42 30 00

Fiyat: 168€ - 254€ Fiyat Aralığında


Fransa'da Nerede Ne Yenir?

Fransa'nın her sokağında restoran, bar veya kafe bulmanız mümkün. Son derece lezzetli yemeklere sahip olan Fransa köklü bir tarihe sahiptir. Peki Fransa'da nerede ne yenir? İşte Fransa'nın en iyi bar, restoran ve kafeleri;


Chez Gladines

Fransa'nın güzel şehri Paris'in en iyi restoranların olan Chez Gladines, Basque Bölgesi'nin yemeklerini yapmaktadır. Fransa'daki ünlü yemeklerin kusursuz bir şekilde yapıldığı restorana turistler akın etmektedir.

chez-gladines-fransa.jpg

Adres: 30 Rue des cinq Diamants, 75013 Paris, Fransa

Tel: +33 6 67 31 96 46


Chez Leon

Chez Leon da yüzlerce deniz ürünü bulunmaktadır. Tencere midyesiyle meşhur olan mekanın inanılmaz bir atmosferi vardır. Chez Leon, ortamı, dekorasyonu, profesyonel çalışan personelleri ve deniz ürünleriyle sizi kesinlikle etkileyecektir.

chez-leon-fransa.jpg

Adres: 32 Rue Legendre, 75017 Paris, Fransa

Tel: +33 1 42 27 06 82


ABQ Paris

Harika zaman geçireceğiniz ABQ'da barmenler ve personeller güler yüzlüdür. Sizi memnun etmek için elinden geleni yaparlar. Gittiğinizde tekrar gitmek isteyeceğiniz mekana kesinlikle gitmenizi öneriyoruz.

abq-paris.png

Adres: 59 boulevard Macdonald | At Cabaret Sauvage, 75019 Paris, Fransa

Tel: +33 6 35 33 35 06


Esperantie Kitchen & Bar

Daha önce hiç denemediğiniz alkollü içecekleri içerisinde barındıran mekanda fiyatlar biraz pahalıdır. Gittiğiniz zaman keyifli zaman geçireceğiniz mekan hafta içi çok fazla kabalıktır. Eğer içki içmeyi çok fazla seviyorsanız Esperantie Kitchen & Bar'a kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. 

esperantie kitchen-bar-fransa.jpg

Adres: 74 Quai des Orfèvres, 75001 Paris, Fransa

Tel: +33 7 53 56 49 62


Fransa'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Fransa'ya gitmek isteyen birisi İstanbul'a veya Ankara'ya gitmelidir. Bu şehirlerden haftanın her günü Fransa'ya direk olarak veya aktarmalı uçuşlar düzenlenmektedir. Bu uçuşlar Bordeaux, Nice, Nantes, Marsilya, Lyon ve Paris'e dir.

fransaya-nasil-gidilir.jpeg


Fransa'ya Ne Zaman Gidilir?

Fransa'nın Akdeniz kıyıları yazın kalabalık ve eğlenceli, Pireneler ve Alper üzerinde ise kışlar çok canlı geçmektedir. Eğer çok fazla sıcağı sevmiyorsanız Fransa'ya gitmek için en ideal aylar ocak ve şubat aylarıdır. Güney bölgesi dışında sürekli yağış alan Fransa'yı Mayıs ve ekim aylarında da ziyaret edebilirsiniz.

fransaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Fransa Şehir İçi Ulaşım

Fransa, son yıllarda Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkeden turist akınına uğramaktadır. Bu nedenle içerisinde fazlasıyla tarihi mekanlar barındırmaktadır. Şehir içerisinde metrootobüstramvay ve taksiler ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkede de en çok metro ulaşım yolu tercih edilmektedir. Fransaulaşım konusunda son derece özenli çalışmalar yapmıştır. Fransa vatandaşları ve turistler kolaylıkla gitmek istedikleri yerlere ulaşım sağlayabilmektedir.

fransa-sehir-ici-ulasim.jpg


Fransa Festivalleri ve Zamanları

Festivallerini deli dolu yaşayan nadir ülkelerden olan Fransa'da her yıl bir çok festival düzenlenmektedir. Dini günlerin, şarabın, sanatın, filmin, müziğin hatta çikolatanın bile festivalinin olduğu Fransa'da, kesinlikle gidilmesi gereken festivalleri araştırdık ve derledik. İşte Fransa'nın festivalleri ve zamanları;


1. Cirque de Demain

Ocak ayının sonunda kutlanan Cirque de Demain festivalinde dünyanın en iyi sirk okullarından gelen illüzyonistler, palyaçolar ve akrobatlar gösteriler yapıp birbirleriyle yarışırlar..

cirque-de-demain-festival.jpg


2. Nice Karnavalı

Dünyanın en büyük karnavalından birisi olsa Nice Karnavalı her yıl şubat ayının ortalarına doğru düzenlenir ve 15 gün sürer. Festivalin içerisinde bulunan Çiçek Yürüşü'ne değişik kostümler giyen kortejler 100.000 adet çiçeği seyircilere fırlatır. Dünyanın dört bir yanından gelen dansçılar ve müzisyenler festivalde muazzam şovlar yaparlar.

nice-karnavali-fransa.jpg


3. Menton Limon Festivali

Şubat ayının son iki haftasında kutlanan Menton Limon Festivalinde 145 ton narenciye kullanılarak yapılan dekorlar, heykeller ve sanat eserleri sergilenir. Dansçılar, akrobatlar ve müzisyenler sokak gösterileri yapar.

menton-limon-festivali.jpg


4. Berck-Sur-Mer Uçurtma Festivali

Berck-Sur Mer adlı köyde düzenlenen uçurtma festivaline dünyanın her bölgesinden katılım vardır. Yaklaşık 20 yıldır düzenlenen festivale gelen insanlar rengarenk uçurtmalarını saatlerce uçurur. Eğlenceli vakit geçireceğiniz festivalde zamanın nasıl gelip geçtiğini anlamayacaksınız.

-berck-sur-mer-ucurtma-festivali.jpg


5. Bastille Günü

Paris'te 13 Temmuz'da başlayan Bastil Günü, Paris halkının Bastil hapishanesini bastığı ve ortaya çıkan olayların büyümesi sonucunda monarşinin yıkıldığı tarihi andır. Tüm Fransa'da kutlanan Bastil Günü, ilk olarak başkent Paris'te başlar.

bastille-gunu-001.jpg


Fransa Gece Hayatı

Fransa'nın hangi şehrinde olursanız olun mutlaka eğlenecek bir mekan bulabilirsiniz. Fransa'da gece hayatı çok fazla eğlenceli ve renkli geçer. İçerisinde bir çok bar, disko, karaoke, canlı müzik bar ve kulüp barındıran Fransa, gece hayatına en geç başlayan şehirlerdendir. Fransa'da saat 12 bile gece hayatı için erkendir. Gece hayatı ilk olarak barlarda başlar. Paris, Nice, Marsilya ve Lyon gece hayatının en yoğun geçtiği şehirlerdir.

fransa-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Eyfel Kulesi Özellikleri ve Hikayesi Hakkında Bilgi

Neoldu.com / Tatil 

fransa-gezi-rehberi-001.jpg


Fransa Gezi Rehberi

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.