Marsilya Gezilecek Yerler

Marsilya yaklaşık 900 bin nüfusun yaşadığı Fransa'nın en büyük merkezlerinden biridir. Kentte birçok tarihi ve turistik mekan bulunuyor. İşte, Marsilya'da gezilecek görülecek yerler...
Marsilya Gezilecek Yerler

Marsilya Hakkında Bilgi

  • Marsilya, Fransa'nın en eski şehridir.
  • 2,600 yıl önce Foçalı Grekler tarafından kurulmuştur.
  • Şehrin en büyük gelir kaynağı limanlarıdır.
  • Balıkçı tekneleri ve balık satan balıkçılar limana hakim olmuşlardır.
  • Güney Avrupa ve Kuzey Afrika arasında bir geçiş olması nedeniyle şehirde farklı ırklardan insanlar vardır.
  • 2 milyona yakın metropol nüfusuyla Paris ve Lyon'dan sonra Fransa'nın en büyük metropol alanına sahip üçüncü şehirdir.
  • Yaz aylarında turistler Marsilya'ya akın etmektedir.
  • Bir çok Fransız filme ev sahipliği yapmıştır.
  • Para Birimi Euro'dur.

Marsilya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Marsilya gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Marsilya'daki gezilecek yerler listesi
  • Marsilya müzeleri
  • Marsilya'da yer alan tarihi mekanlar
  • Marsilya'daki turistik noktalar
  • Marsilya otel önerileri
  • Marsilya'da nerede ne yenir?
  • Marsilya'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Marsilya'ya ne zaman gidilir?
  • Marsilya festivalleri nelerdir?
  • Marsilya Gece Hayatı

Marsilya gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Notre-Dame de la Garde Bazilikası

Marsilya’nın en değerli kutsal alanlarından biri olan Katolik bazilikasıdır. Mimarı Henri-Jacques Esperandieu’dur. Marsilya’nın en hakim tepesine konuşlandırılmıştır. 5 Haziran 1864 yılından bu yana takdis edilerek hizmete açılmıştır. Bu bazilikayı önemli yapan sebeplerin başında şehrin korunduğu eski bir kalenin üzerine kurulmuş olmasıdır. 41 metre yüksekliğindeki kare şeklindeki çan kulesi ve birkaç anıtsal heykeli bazilikaya eşsiz bir görünüm kazandırmaktadır.

notre-dame-de-la-garde-bazilikasi.JPG


Calanque Ulusal Parkı

Şehrin Akdeniz kıyısında bulunan muhteşem tabii güzelliğiyle büyüleyen doğal bir alandır. Zamanında deniz seviyesindeki artış sebebiyle bölgede bulunan mağara tavanlarının çökmesi sonucu ortaya çıkan doğal yapıların zenginleştirdiği bir bölgedir. Ayrıca denizin dibinden yükselen sarp kayalar ve yer yer kayaları saran bitki örtüsü muazzamdır. Marsilya’nın en iyi korunan doğal alanlarından biri olarak bilinen Calanque Ulusal Parkı ziyaretçilerine mükemmel bir görsel şölen sunmaktadır.

calanque-ulusal-parki.jpg


Fort Saint-Jean

Şehrin en manzaralı yerlerinden birine kurulmuş harika bir kaledir. 1660 yılında inşa edilen kalenin yakınına başkent Paris dışında ilk ulusal müze yapılmıştır ve buraya iki köprü ile bağlantı sağlanabilmektedir. Marsilya’nın simge yapılarından biri haline gelen kale 19 ve 20. yüzyıllarda ordu tarafından bir kışla vazifesi de üstlenmiştir. Marsilya’nın köklü tarihine adını kazıyan bu yapıyı ve çevresini mutlaka ziyaret edin.

fort-saint-jean.jpg


Marsilya Tarih Müzesi

Ülkenin yerel tarihi hakkında bilgilerin sunulduğu ve arkeolojik kazılarla ortaya çıkarılan kalıntıların sergilendiği müzedir. Kurumda 18. Yüzyıla kadar Marsilya tarihine ait birçok kalıntı sunulmaktadır. Foçalılara, Liguria, Antik Yunan ve Roma dönemlerine ait birçok arkeolojik buluntunun sergilendiği müze bölge tarihine dair önemli şifrelerle doludur. Müzede kütüphane, dökümantasyon merkezi ve video koleksiyonu da bulunuyor.

marsilya-tarih-muzesi.jpg


Chateau d’If

Marsilya Körfezi’nin Akdeniz bölümünde yer alan takımadalardan Friuli adasında bulunan bir kaledir. Daha sonraları bir hapishane olarak kullanılan kale ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas’ın ‘Monte Kristo Kontu’ adlı eserinin geçtiği mekanlardan biridir. Kral I. Francis’in emriyle inşa edilen kale 1524 ve 1531 yılları arasında tamamlanmıştır. Denizin içerisinde bulunan bir adaya konuşlandırılmış olması kaleyi stratejik açıdan çok önemli bir konuma getirmiştir.

chateau-d’if.jpg


Eski Marsilya Limanı

Burası antik çağlardan bu yana şehrin doğal limanlarından biri olmuştur. 600’lü yıllarda Yunan yerleşimcilerin kayalık bir koyun dibinde ticaret amaçlı kurdukları bir limandı. 19. yüzyıla kadar bu liman denizcilik faaliyetlerinin merkezindeydi. Şu anda Marsilya’nın en fazla turist çeken yerleri arasında bulunmaktadır. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti bünyesine çeken ülkenin deniz ticaretine önemli katkılarda bulunmuş bu tarihi limanı kesinlikle görün.

eski-marsilya-limani.jpg


Marsilya Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Fransa'nın güzel şehri Marsilya her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Eşi benzeri olmayan sokakları, şirin evleri, tarihi mekanları ve daha bir çok özelliğiyle kendisini hayran bırakan Marsilya'da nerede kalınır? İşte Marsilya'nın en iyi ve en uygun otelleri;


İbis Marseille Centre Gare Saint Charles

Tren ve metro istasyonuna 50 metre uzaklıkta olan İbis Marseille Centre Gare Saint Charles otelinin kahvaltısından ek ücret karşılığında yararlanabilirsiniz. Ayrıca otel ünlü Eski Liman Bölgesi'ne de oldukça yakındır. Hijyenik ortamı, konforlu ve ferah odalarıyla mükemmel bir oteldir.

ibis-marseille-centre-gare-saint-charles.JPEG

Adres: Square Narvick, Espl. Saint-Charles, 13001 Marseille, Fransa

Tel: +33 4 91 95 62 09

Fiyat: 68€ - 130€ Fiyat Aralığında


Holiday Inn Express Marseille Saint Charles

Tren garının hemen karşısında bulunan Holiday Inn Express Marseille Saint Charles, rahat bir yatağa, ses yalıtımlı ve modern dekorlu odalara sahiptir. Konuklarına ücretsiz kahvaltı servisi veren otelin bünyesindeki Le Mistral Bar'da günün belli saatlerinde hafif yemekler servis edilmektedir.

holiday-inn-express-marseille-saint-charles.jpg

Adres: 15 Boulevard Maurice Bourdet, 13001 Marseille, Fransa

Tel: +33 4 91 99 59 90

Fiyat: 88€ - 118€ Fiyat Aralığında


Mercure Marseille Centre Vieux Port

Kongre merkezinin hemen yanında bulunan otel konuklarını memnun etmek için hiçbir masraftan kaçınmamıştır. Mercure Marseille Centre Vieux Port oteli, her sabah kusursuz bir şekilde hazırlanan kahvaltıya, 24 saat hizmet veren resepsiyona sahiptir.

mercure-marseille-centre-vieux-port.jpg

Adres: 1 Rue Neuve Saint-Martin, 13001 Marseille, Fransa

Tel: +33 4 96 17 22 22

Fiyat131€ - 180€ Fiyat Aralığında


Radisson Blu Hotel Marseille Vieux Port

Radisson Blu Hotel Marseille Vieux Port tarihi ve turistik mekanlara yakın olduğundan dolayı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Şehir merkezinde bulunan otelin mükemmel bir manzarası, açık yüzme havuzu, Afrika tarzında dekore edilmiş odaları bulunmaktadır.

radisson-blu-hotel-marseille-vieux-port.jpg

Adres: 38-40 Quai de Rive Neuve, 13007 Marseille, Fransa

Tel: +33 4 88 44 52 00

Fiyat: 160€ - 378€ Fiyat Aralığında


Sofitel Marseille Vieux-Port

Plaja ve şehir merkezine yakın olan Sofitel Marseille Vieux-Port otelinin liman manzaralı restoranına giderek kaliteli yemek ve içki tüketebilirsiniz. Geniş ve şık tasarımlı odalara sahip olan otelde sağlık merkezi ve spor salonu bulunmaktadır.

sofitel-marseille-vieux-port.jpg

Adres: 36 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, Fransa

Tel:  +33 4 91 15 59 00

Fiyat: 263€ - 715€ Fiyat Aralığında


Marsilya'da Nerede Ne Yenir?

Fransa'nın en ünlü şehirlerinden birisi olan Marsilya, lezzetli yemekleri, mükemmel plajları, esrarengiz sokakları ile inanılmaz bir şehirdir. Peki güzel şehir Marsilya'da nerede ne yenir? İşte Marsilya'nın en iyi bar, restoran ve kafeleri;


Le Grain de Sel

Çoğu zaman dolup taşan bu esrarengiz mekan yemek çeşitlerinin az olmasına rağmen çok fazla tercih edilmektedir. Kendine özgü yemekleriyle ünlü olan Le Grain de Sel'in mükemmel atmosferini gördükten sonra tekrar gelmek isteyeceksiniz.

le-grain-de-sel.jpg

Adres: 39 rue de la Paix Marcel Paul, 13001 Marsilya, Fransa

Tel: +33 4 91 54 47 30


Le Grain de Sable

Vieux Port'dan yürüyerek 10 dakikada ulaşabileceğiniz lokanta'da son derece lezzetli yemekler yapılmaktadır. Sıcak bir atmosferi olan restoranın personelleri sizi memnun etmek için elinden geleni yapmaktadır.

le-grain-de-sable-001.JPG

Adres: 34 rue du Baignoir | (derrière la médiathèque de l'Alcazar), 13001 Marseille, France

Tel: +33 4 91 90 39 51


La Table de Casımır

Şirin ve zevkli bir restoran olan La Table de Casımır, Akdeniz Medeniyetler Müzesi'nin en üst katında bulunmaktadır. Marsilya'nın en ünlü şefi Gerald Passedat tarafından büyük bir özenle hazırlanan yemekler mekana gelen ziyaretçileri mutlu etmektedir.

la-table-de-casimir-001.JPG

Adres: 146 rue Paradis, 13006 Marsilya, Fransa

Tel: +33 4 91 81 95 18


Restaurant Chez Michel

Konumundan dolayı çok fazla tercih edilen Chez Michel'de, daha önce hiç denemediğiniz inanılmaz yemekleri tadabilirsiniz. Uygun fiyatlı olan mekan hafta içi çok fazla doludur. Restoran akşam yemeği, öğle yemeği ve gece eğlencesi hizmetleri vermektedir.

restaurant-chez-michel.JPG

Adres: 6 rue des Catalans, 13007 Marsilya, Fransa

Tel: +33 4 91 52 64 22


L'Epuisette

Marsilya'nın en iyi restoranlarından birisi olan L'Epuisette'de yemekler, sunumlar ve daha birçok şey üst sınıftır. Fiyatların oldukça pahalı tutulduğu bu restoran hayatınızda bir kere gitmeniz gereken nadir mekanlardan.

lepuisette.jpg

Adres: Vallon des Auffes, 13007 Marseille, Fransa

Tel: +33 4 91 52 17 82


Marsilya Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Marsilya'da şehir içi ulaşım için metro, otobüs ve tramvay kullanılmaktadır. Otobüsler sabah 4.30 dan 21.30'a kadar hizmet verirken Fluobus isimli belirli rotalardan giden otobüsler 00.30'a kadar sefer düzenlemektedir. 2 Adet tramvay rotası da bulunduran Marsilya'ya, raylı sistem 1876 yılında atlı tramvay ile gelmiştir. Marsilya Metro'su günlük 210.000 yolcuya hizmet vermektedir. Tüm toplu taşımalarda ortak bilet sistemi geçerlidir. Tek yönlü bilet 1.70€, 24 saat bilet ise 5,00€'dur.

marsilya-sehir-ici ulasim-nasil-saglanir.jpg


Marsilya'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin herhangi bir ilinden Marsilya'ya gitmek isteyen birisi ilk olarak İstanbul'a gitmelidir. İstanbul'dan direkt olarak Marsilya'ya uçuşlar mevcuttur. Liman şehri olan Marsilya'ya dilerseniz gemi turları ile de yolculuk yapabilirsiniz.

marsilyaya-nasil-gidilir.jpg


Marsilya Festivalleri ve Zamanları

Marsilya'da yıl boyu bir çok festival düzenlenmektedir. Festivallerde insanlar çılgınca eğlenir, sokaklardan müzisyenler ve dansçılar eksik olmaz. Marsilya'ya ayrı bir hava katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Marsilya Festivalleri ve zamanları;

  • Uçurtma Festivali (Eylül)
  • Open 13 Marsilya Tenis Turnuvası (Şubat)
  • Uluslararası Film Festivali (Temmuz)
  • Uluslararası Akdeniz Denizcilik Festivali (Nisan)
  • 5 Kıta Caz Festivali (Temmuz)
  • Fransız Şarap Üreticileri ve Çiftçileri Bahar Fuarı (Mart)
  • Fransız Gastronomi Tadım Haftası (Ekim)
  • Fransız Şarap Üretici ve Çiftçileri Fuarı (Kasım)
  • Fiesta des Suds Müzik Festivali (Ekim)
  • Marsilya Karnavalı (Mart)
  • Garden Blues Festivali (Haziran)
  • Marsilya Festivali (Haziran)

marsilya-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Marsilya Gece Hayatı

Marsilya'da son yıllarda çok fazla bar, disko ve kulüp açılmıştır. Şehirde çok sayıda turistin bulunduğu yaz aylarında gece hayatı daha canlı geçmektedir. Ünlü eski liman yani Vieux Port çevresinde gece kulüpleri ve barlar yoğunlaşmıştır. Gece hayatının hareketli olduğu başka bir nokta ise Cours Honore- d'Estienne-d'Orves caddesidir. Ayrıca deniz eşliğinde plajlardaki beach clublara giderek eğlenceyi doruklara taşıyabilirsiniz. Kokteyl içmeyi seven insanların geldiği Mendes Bulvarı'ndaki Cafe de la Page harika bir manzaraya sahiptir. Le Bar de la Marine, Love Actually filminin bir sahnesine ev sahipliği yapmış hoş bir bardır. Marsilya'da gece vakti yapılacabilecek aktivite çok fazladır. Le Bazar, en çok üniversiteli gençlerin tercih ettiği bir gece kulübüdür. Le Trolleybus ise gece hayatının en hareketli olduğu kulüplerdendir.

marsilya-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Fransa Gezilecek Noktalar

Neoldu.com / Tatil

Fransa Tatil Rehberi

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.