Strazburg Gezilecek Yerler

Strazburg 300 bine yaklaşan nüfusuyla Fransa'nın en kalabalık şehirlerindendir. Strazburg seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Strazburg Gezilecek Yerler

Strazburg Hakkında Bilgi

  • Strazburg Avrupa Birliği yönetim birimlerine ev sahipliği yapmaktadır.
  • Tipik bir Fransız kentinden çok daha fazlasıdır.
  • Alman kültüründen izler taşımaktadır.
  • Alsas bölgesinin en büyük şehridir.
  • Fransa'nın doğusunda bulunmaktadır. 
  • Strazburg Fransa'nın en sakin ve güzel şehirlerinden birisidir.
  • Nüfusu tam olarak 277.270'dir.
  • Strazburg'da akdeniz iklimi hakimdir.
  • İnsanları çok fazla misafirperverdir.

Strazburg Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Strazburg'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Strazburg'daki gezilecek yerler listesi
  • Strazburg müzeleri
  • Strazburg'da yer alan tarihi mekanlar
  • Strazburg'daki turistik noktalar
  • Strazburg otel önerileri
  • Strazburg'da nerede ne yenir?
  • Strazburg'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Strazburg'a ne zaman gidilir?
  • Strazburg festivalleri nelerdir?
  • Strazburg Gece Hayatı

Strazburg gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Vauban Barajı

17. yüzyıla ait korunma amaçlı inşa edilen bir yapıdır. 1970’li yılların başından beri tarihi anıt kategorisine alınan yapıt Fransız mimar Jacques tarafından inşa edilmiştir. Nehri kontrol etmek amacıyla yapılan bu özel eser mükemmel bir mimari örneğidir. 1686-1690 yılların arasında inşa edilen yapı Fransa ve Prusya savaşı yıllarında kuşatılmıştır. Yılın hemen hemen bütün günlerinde turistlerle dolu olan alanı sizler de görmelisiniz.

vauban-baraji.jpg


Strazburg Notre Dame Katedrali

Şehirde yer alan Katolik katedrallerindendir. Katedralin inşasında Gotik ve Romanesk tarzlar ön plana çıkmaktadır. 11. Yüzyılda yapımına başlanan manevi yapı yaklaşık 425 yıl sonra 1439 yılında bitirilmiştir. Kurulduğu dönemlerde uzun yıllar boyunca Dünya’daki en yüksek yapısı olarak anıldı. 142 metre ile bugün yine yeryüzünün en büyük 10 katedrali içerisinde yer almaktadır.

strazburg-notre-dame-katedrali-003.jpg


Avrupa Sarayı

1950’li yıllardan 1977’ye kadar Avrupa Konseyi’nin toplandığı mekan olma özelliği taşıyan ve mimar Bertnard Monnet tarafından inşa edilen binadır. 1930’larda hizmete açılan bina kış aylarında buz pateni pisti olarak kullanılmıştır. Görünüşü muazzam bir kaleyi andıran modern yapı, şehrin önemli turistik mekanlarından biridir.

avrupa-sarayi-001.jpg


Rohan Sarayı

Hiç şüphesiz Strazburg’un en önemli yapılarından birisidir. Saray, Robert de Cotte tarafından 1731-1742 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Saray Napolyon Bonaparte başta olmak üzere birçok ünlü isme dönem dönem ikametgah olmuştur. Rohan Sarayı, 1920 yılından beri tarihi bir yapı statüsüne alınmıştır. Aynı zamanda burada üç farklı müze hizmet vermektedir: Arkeoloji müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi ve Dekoratif Sanatlar Müzesi.

rohan-sarayi-001.jpg


Kammerzell Evi

Şehirde Gotik mimarisinin en iyi korunmuş Ortaçağ sivil evlerinden biridir. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu’nun şehre armağan ettiği binalardandır. Yaklaşık 600 yıllık mazisi olan yapıt şehrin en turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. Binada siyah beyaz ahşap çerçeveli Rheinland üslubu Alman Rönesans sivil mimari özellikleri görülmektedir. 

kammerzell-evi-001.jpg


Noel Pazarı

1570 yılında kurulmuş Noel Pazarı, Notre Dame Katedrali'nin ön kısmında kurulmaktadır. Tarihi çok eskilere dayanan pazar 11 farklı alana yayılmıştır. Pazar yerinde Noel'e özel hediyeler, yiyecekler ve daha bir çok ürün bulunmaktadır. Pazarı gezdikten sonra Şato Meydanı'ndaki buz pateni pistine gitmeyi, Kleber Meydanı'nda kurulan dev ağacı görmeyi unutmayın.

noel-pazari-strazburg.jpg


Arkeoloji Müzesi

1855 yılında kurulan müzenin koleksiyonları 1694-1771 yılları arasında yaşamış olan ünlü tarihçi Johann Daniel Schöpflin tarafından toplanmaya başlanmıştır. Tarih öncesi dönemden Frank Hanedanı'na kadar elde edilen tüm arkeolojik buluntularının sergilendiği müze Rohan Sarayı'nın bodrum katında hizmet vermektedir.

arkeoloji-muzesi-strazburg.jpg


Aziz Paul Kilisesi

1892-1897 yılları arasında inşa edilen Gotik tarzdaki dini yapı Aziz Paul Kilisesinin 76 metre yüksekliğinde kuleleri bulunmaktadır. Ön kısmında gül desenli penceresiyle ziyaretçilerini etkileyen ihtişamlı kilise her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

aziz-paul-kilisesi-strazburg.jpg


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

Kuruluşu 1959 yılına kadar dayanan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1995 yılında günümüzdeki yerine taşınmıştır. Nehir ve kanalın kesiştiği noktada yer alan modern görünümlü bina, bir İngiliz mimarlık şirketi ve Claude Buche tarafından gerçekleştirilen bir çalışma sonucu tasarlanmıştır.

avrupa-insan-haklari-mahkemesi-strazburg.jpg


Kleber Meydanı

Strazburg'un kalbinde yer alan Kleber meydanı adını 1753'te kentte doğan General Jean-Baptiste Kleber'den almıştır. İçerisinde Kleber Heykeli'ninde bulunduğu meydanda her yıl 30 metre yüksekliğinde Noel Ağacı kurulmaktadır.

kleber-meydani-strazburg.jpg

Alsas Müzesi

1907 yılında açılan Alsas Müzesi Nehir kenarında bulunmaktadır. Mükemmel bir konumu olan müzede 18. ve 19. yüzyıllardan kalma mobilyalar, mutfak eşyaları, oyuncaklar ve kıyafetler sergilenmektedir. 5000'den fazla eserin sergilendiği müzede Yahudilerin gündelik hayatta kullandıkları el yapımı eşyalar da bulunmaktadır.

alsas-muzesi-strazburg.jpg

Strazburg Nerede Kalınır?

Fransa'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Strazburg, gezilecek muazzam tarihi yapıları, eski günleri hatırlatan sokakları ve şirin evleriyle kesinlikle gidilmesi gereken şehirlerdendir. Peki Strazburg'ta nerede kalınır? İşte Strazburg'un en iyi ve en uygun otelleri;


Hotel Hannong

Petit France bölgesine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan otel, mükemmel bir açık büfeye sahiptir. Sadece ve kullanışlı odalarıyla ziyaretçilerin dikkatini çeken otel, geniş bir terasa da sahiptir. Terasında sunduğu alkol servisiyle konukların yorgunluğunu atmaya yardımcı olmaktadır.

hotel-hannong-strazburg.jpg

Adres: 15 Rue du Vingt-Deux Novembre, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 32 16 22

Fiyat: 89€ - 388€ Fiyat Aralığında


Le Grand Hotel

Strazburg Merkez Tren İstasyonu'nun karşısında buluna otel ünlü alışveriş mağazasına Galaries Lafayette'ye de oldukça yakındır. Modern bir dekorasyona sahip olan odaları, açık büfe kahvaltısı ve daha bir çok özelliğiyle konuklarını şımartan  Le Grand Hotel bölgedeki en iyi otellerdendir.

le-grand-hotel-strazburg.jpg

Adres: 12, Place de la Gare, 67000 Strazburg, Fransa

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: 114€ - 422€ Fiyat Aralığında


Hotel Cathedrale

Katedral Meydanı'nda yer alan Hotel Catedrale'nin odaları diğer otellere göre çok farklıdır. Duvarlarında yerel bir ressam adeta bir eser bırakmıştır. Müzelerden ödünç alınan eserlerle donatılan odalar nostaljik bir atmosfere sahiptir. Odaların manzarasını ise Notre Dame Katedrali ve Rönesans döneminden kalan bahçeler oluşturmaktadır.

hotel-cathedrale-strazburg.jpg

Adres: 12- 13 Place de la Cathédrale, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 22 12 12

Fiyat:  148€ - 220€ Fiyat Aralığında


Hotel Maison Rouge

Placa Kleber'in yakınında yer alan otelin odalarında minibar, televizyon ve ücretsiz wifi bulunmaktadır. Antika vitray pencereleriyle dikkat çeken otel, 24 saat hizmet veren resepsiyonu ile konuklarını memnun etmeyi başarmıştır. Ayrıca otelde konukların koltuklara yayılıp içkisini yudumlayabileceği bir bar bulunmaktadır.

hotel-maison-rouge-strazburg.jpg

Adres: 4 Rue des Francs-Bourgeois, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 32 08 60

Fiyat: 155€ - 183€ Fiyat Aralığında


Citadines Kleber Strasbourg

Petit France ve Strazburg Katedrali gibi turistik mekanlara yürüme mesafesinde olan Citadines Kleber Strasbourg oteli, şık ve konforlu odalarıyla konuklarını memnun etmektedir. Her sabah açık büfe kahvaltı hizmeti veren otel aileler için en uygun otellerden birisidir.

citadines-kleber-strazburg.jpg

Adres: 50-54 Rue du Jeu-des-Enfants, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 90 22 47 00

Fiyat: 69€ - 276€ Fiyat Aralığında


Strazburg Nerede Ne Yenir?

Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Fransa, mükemmel bir yemek kültürüne sahiptir. Yemekleri özenle yapılmaktadır ve çok lezzetlidir. Peki Fransa'da nerede ne yenir? İşte Fransa'nın en iyi bar, restoran ve kafeleri;


Maison Naegel

Kathedral Notre Dame de Strasbourg'a yürüme mesafesinde bulunan Maison Naegel, mükemmel bir atmosfere sahiptir. Müşterilerini hayretler içerisinde bırakan mekan çok lezzetli tatlılar ve pastalar yapmaktadır. Mekan akşam üstü kapandığından öğlen saatlerinde uğramalısınız.

maison-naegel-strasbourg.jpg

Adres: 9 Rue des Orfèvres, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 32 82 86


L’épicerie

Yaz veya ilkbahar aylarında kesinlikle gelmeniz gereken L’épicerie'nin menüsünde çoğunlukla kızarmış ekmek üstü lezzetler bulunmaktadır. Bu yemek stiline 'Tartine' adı verilmektedir. Seçenekler tahmin ettiğinizden daha fazladır. Dışarıda bulunan masaları sayesinde ferah bir şekilde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

l’épicerie-strasbourg.jpg

Adres: 6 Rue du Vieux Seigle, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 32 52 41


Oh My Goodness

İngilizce bir isme sahip olan mekan 3. nesil bir kahveci dükkanıdır. İçerisinde farklı farklı kahveler ve tatlılar bulunduran mekanda bir çok üniversite öğrencisi bulabilirsiniz. Kahvelerinin oldukça güzel olduğu Oh My Goodness mekanında kesinlikle bir kahve içmelisiniz.

oh-my-goodness-strasbourg.jpg

Adres: 13 Rue de la 1ère Armée, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 9 50 52 08 61


Square Delicatessen

Ağırlıklı olarak İtalyan lezzetlerinin bulunduğu mekanın dilim pizzası ve şarapları meşhurdur. Akşam yemeği için ideal olan Square Delicatessen, hem uygun fiyatlı hemde doyurucu bir menüye sahip. Akşam yemeği saatinde çok fazla kabalık olan mekana içkinizi yudumlamak için de gelebilirsiniz.

square-delicatessen-stazburg.jpg

Adres: 12 Rue du Vieux Marché aux Grains, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 32 11 05


Le Corde A Linge

Strasbourg'un en turistik bölgelerinden birisi olan La Petite France'de bulunan Le Corde A Linge çok güzel bir ortama sahiptir. Mola vermek için uğrayabileceğiniz mekanda Fransız lezzetlerinden tutunda yabancı mutfaklara kadar birçok seçenek mevcuttur. Le Corde A Linge'da, nehir manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

le-corde-a-linge-strasbourg-001.jpg

Adres: 2 Place Benjamin Zix, 67000 Strasbourg, Fransa

Tel: +33 3 88 22 15 17


Strazburg'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'den direkt olarak Strazburg'a uçuş bulunmamaktadır. Bu yüzden de Strazburg'a gitmenin en kolay yolu Mulhouse Havaalanı'na gidip oradan tren ile aktarma yapmaktır. İsterseniz Paris'e giderek Strazburg'a tren ile gidebilirsiniz. Uçuş yaklaşık olarak 3 saat 30 dakika sürerken hızlı tren yolculuğu 2 saat 30 dakika sürmektedir.

strazburga-nasil-gidilir.jpg


Strazburg Şehir İçi Ulaşım

Strazburg'ta ulaşım göründüğü kadar zor değildir. En kolay ve en çok kullanılan ulaşım yolu Tramvaydır. En gelişmiş tramvay sistemi Strazburg'ta bulunmaktadır. Tramvaylar, A, B, C, D, E ve F olmak üzere tam 6 hatta hizmet vermektedir. Haftanın her günü sabah 04.30'dan gece yarısına kadar tramvay seferleri düzenlenmektedir. Otobüsler 30 hatta hizmet vermektedir. Otobüslerde ve tramvaylarda tek seferlik biletin ücreti 2€'dur. Gidiş geliş bilet ücreti 3.30€'dur. 24 saatlik bilet ücreti ise 4.30€'dur. Ayrıca 24 saat boyunca 2 veya 3 kişinin kullanabileceği tek biletin ücreti 7€'dur. Gece otobüsleri cuma ve cumartesi geceleri 23.30 - 05.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu otobüsler, en popüler eğlence mekanlarının yanındaki duraklardan geçerler. Bisiklet severler için güzel bir haberimiz var; Strazburg'da 400 kilometrelik bir bisiklet yolu bulunmaktadır.

strazburg-sehir-ici-ulasim.jpg

Strazburg'a Ne Zaman Gidilir?

Strazburg'ta karasal iklim hakimdir. Yılın büyük kısmı soğuk ve yağışlı geçer. Dondurucu soğuklar Kasım ayında başlar Şubat ayına kadar devam eder. Sıcaklık bazı günler 10 dereceye kadar yükselir. Çoğu zaman hava sıcaklığı 0 derecenin altındadır. 25 Kasım - 31 Aralık arasında her gün kurulan çeşitli eğlenceler ve Noel Pazarı turistleri Strazburg'a çekmektedir. Haziran, temmuz ve ağustos ayları şehre turistin akın ettiği aylardır. Bu aylarda hava sıcak ve açıktır. Haziranda ortalama sıcaklık 16 derece, temmuzda 18 derece ağustosta 20 derece civarında seyreder.

strazburga-ne-zaman-gidilir.jpg


Strazburg Festivalleri ve Zamanları

Strazburg'ta her yıl bir çok festival yapılmaktadır. Bu festivaller şehre ayrı bir hava katmaktadır. Seyahatinizi festivallerin en çok olduğu aylara ayarlayarak Strazburg'ta çılgınlarca eğlenebilirsiniz. İşte Strazburg festivalleri ve zamanları;


Bretelles Bahar Festivali

16 - 25 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivalde rock, tango ve akordeon konser gibi farklı müzik türleri hayranlarıyla buluşur. 10 gün boyunca sirk, film, tiyatro gösterimleri ve stand up gösterileri gerçekleşecektir. 

bretelles-bahar-festivali.jpg


Uluslararası Mizah Festivali

Müzikal, parodi, şiirsel, absürt mizah icra eden amatör veya profesyonel komedyenlerin katılacağı mizah festivali Strazburg'da gerçeleşen önemli festivallerden birisidir. Bu festivalde yerli halk ve turistler çılgınlarca eğlenir.

uluslararasi-mizah-festivali-strazburg.jpg


Güncel Müzik Festivali

Güncel müzik festivali, 1982 yılında ortaya çıkan büyük müzik etkinliklerine alternatif olarak kurulmaktadır. Musica Strazburg'ta müzik festivalinin liderliğini yapmaktadır. 21 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşir. Giriş ücreti 6€'dur.

guncel-muzik-festivali-strazburg.jpg


Strazburg Gece Hayatı

Strazburg'da gece hayatı çok fazla renkli geçmektedir. Şarabıyla ünlü olan Alsas bölgesinde mükemmel şaraplar yapılmaktadır. Öğrencilerin sıkça bulunduğu bölgede gece hayatı yoğun geçmektedir. Strazburg'un gece eğlencesini yaşamak ve görmek isteyenler en popüler barlara gidebilir. Ru des Tonneliers caddesi üzerinde bulunan bir çok bara Les Freres Berthom, Jeanette et les Cycleux, Le Rafiot gibi mekanlara giderek çılgınlarca eğlenebilir yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Sabah 04.00'e kadar açık olan Fat cat pussy cat mekanına da gidebilirsiniz. Canlı performans izlemeyi sevenler için Salle Cheval Blanc ideal bir seçenek olacaktır. Dilerseniz La Laiterie, Le Molodoi gibi mekanlara da gidebilirsiniz.

strazburg-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Eyfel Kulesi Özellikleri ve Tüyler Ürpertici Hikayesi!

Neoldu.com / Tatil

 fransa-gezi-rehberi-001.jpg

Fransa Tatil Rehberi

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.