Lille'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 230 bin nüfusa sahip olan Lille, Fransa'nın tarihi ve turistik kentlerinden biridir. Lille'ye yapacağınız gezilere rehber olmak için şehrin gezilecek görülecek mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Lille'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eski Lille

Lille’nin kuzeyinde yer alan 19. yüzyıl öncesine ait yapılarla dolu bir mahalledir. Mahallede halen Arnavut kaldırımlı sokaklar geçmiş yüzyılların yaşantısını aksettirmektedir. Ayrıca eski evler ve meydanlar burayı çok fantastik bir mahalleye çevirmiş. Etrafta birçok otel, restoran, pastane gibi mekanlar hizmet vermektedir. Bu mekanlarda bir şeyler yiyip içerek Eski Lille’nin eşsiz güzellikteki tarihi alanlarını seyretmelisiniz.

eski-lille-001.jpg


Büyük Meydan

buyuk-meydan-002.jpg

Lille’de bulunan en önemli meydandır. Günün her anında hareketli olan Büyük Meydan, tarihi yapılarla çevrilidir. Özellikle kilise kubbeleri ve çan kuleleri dikkat çekicidir. Şehre gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri haline gelen bu büyüleyici meydanda Lille’nin en lüks restoran, otel, kafe ve alışveriş merkezleri hizmet vermektedir.


Lille Güzel Sanatlar Sarayı

lille-guzel-sanatlar-sarayi.jpg

Şehrin belediyesi tarafından yönetilen antika ve sanat müzesidir. Ülkedeki en büyük güzel sanatlar müzelerinden biridir. Ünlü Ressam Louis Joseph Watteau öncülüğünde 1792’de oluşturulmuştur. Yaklaşık 10 yıl sonra devlet desteğiyle zenginleştirilmiştir. 1850 yıllarda yapılan bağışlar ile büyüyen müzenin binası 1881 yılında belediyenin çalışmalarıyla saraya çevrildi. Heykel, tablo, çizim, baskı ve madalyalardan oluşan 60 bin eseri bulunan müze 1975’ten bu yana tarihi anıt olarak kabul edilmektedir. Gerçek bir sanat hazinesi niteliğindeki koleksiyonları görmek için her yıl yüz binlerce insan bu müzeyi ziyaret ediyor.


Lille Katedrali

lille-katedrali.jpg

Fransa’nın önemli manevi mekanlarından biri olan Lille Katedrali’nin yapımına 1854 yılında başlanmış ve katedral 1913 tarihinde kentin başpiskoposluk binası olmuştur. Roma Katolik Kilisesi olarak faaliyet gösteren katedral mükemmel bir mimariye sahiptir. Aynı zamanda ülkenin ulusal anıtlarından biri olarak kabul edilen manevi mekan özellikle Hıristiyan turistlerin dikkat merkezindedir.


Hospice Comtesse Müzesi

hospice-comtesse-muzesi.jpg

Şehrin Eski Lille olarak bilinen bölgesinde bulunan bir darülaceze binasıdır. Bu yapı şuanda müze olarak faaliyet göstermektedir. Müzede seramik, resim ve mobilyalardan oluşan birçok koleksiyon sergilenmektedir. Mütevazı imkanlarla oluşturulan küçük müze hatırı sayılır eserler sayesinde her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

 

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.