Avignon'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Avignon, Fransa'nın yaklaşık 100 bin nüfusa sahip olan tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Yazımızda Avignon'da gezilecek görülecek mekanları bulabilirsiniz.
Avignon'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Pont Saint Benezet

Yapımı 1177 yılında başlayan şehrin en önemli sembol yapısı olan köprü, 1185 yılında tamamlanmıştır. Uzunluğu tam 120 metredir ve nehirden yüksekliği de 25 metredir. Avignon kentinin en ünlü yapısı konumundaki köprü aslına uygun olarak defalarca restore edilmiştir. Yaklaşık 20 yıldır UNESCO’nun şehirde Dünya Mirasları Listesi’ne eklediği yapılar arasındadır.

pont-saint-bezenet.jpg


Palais des Papes

palais-des-papes.JPG

Fransa’nın Avignon kentinde bulunan Palais des Papes, Avrupa’nın Ortaçağ’dan gelen en büyük Gotik mimari eserlerinden biridir. 14. yüzyılda Batı Hıristiyanlarının değerli mekanlarından biri olan saray 1364 yılında tamamlanmıştır. 1995 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde kendisine yer bulan efsane yapı, Fransız Gotik mimarisinin en değerli yapısı olarak kabul görmektedir.


Avignon Katedrali

avignon-katedrali.jpg

Avignon Katedrali, ülkenin en önemli yapıtlarından Palais des Papes’e çok yakındır. Burası bir Roma Katolik katedrali ve başpiskoposluktur. Avigon Katedrali 12. Yüzyılın ikinci yarısında genel itibariyle Romanesk tarzda inşa edilmiş bir manevi yapıdır. Katedralin çan kulesi 1405 tarihinde çökmüş ancak 20 yıl sonra yeniden dikilmiştir. İlerleyen yıllarda aşınan yapı aslına uygun şekilde restorasyon sürecinden geçirilmiştir.


Calvet Müzesi

calvet-muzesi.jpg

Calvet Müzesi’nin eşsiz ve zengin koleksiyonları buraya Fransa’da bulunan müzeler içerisinde önemli bir konum kazandırmıştır. Müzede Asya, Afrika, Okyanusya kıtalarına ait arkeolojik, güzel sanatlar, dekorasyon, gümüş, porselen, toprak vs. birçok eser sergilenmektedir. Kentteki en önemli müze olması nedeniyle mutlaka ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.