Montpellier'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Montpellier Fransa'nın güzide köşelerinden biridir. Her yeri ayrı bir zarafetle dizayn edilmiş şehir tarihi ve turistik açıdan ülkenin önemli merkezleri arasındadır. İşte, Montpellier'de gezilecek yerler...
Montpellier'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

St. Loup Tepesi

Montpellier’in yaklaşık 20 km kuzeyinden yer almaktadır. St. Loup Tepesi ve çevresi şehrin en mükemmel sit ve doğal yürüyüş parkurlarının bulunduğu bölgedir. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist bu tepenin zirvesine çıkmak için bölgeye gelmektedir. Ayrıca bu alan Montpellier’in en geniş üzüm bağlarının olduğu bölümdür. Bu yüzden şarapları da oldukça meşhur ve lezzetlidir.

st.-loup-tepesi-005.jpg


De la Comedie Meydanı

de-la-comedie-meydani-.jpg

Burası Montpellier’in en önemli meydanıdır. Şehrin en merkezi yerinde bulunan meydanın etrafındaki binalar 19. yüzyıldan bu yana varlığını sürdürmektedir ve işçilikleriyle göz doldurmaktadır. Meydanın ortasında ‘Üç Güzeller’ olarak adlandırılan ve üç kadının sırt sırta vermiş figürünü yansıtan meşhur bir heykel vardır. Etrafta faaliyet gösteren birçok müze, otel, restoran ve kafe mevcuttur.


Fabre Müzesi

fabre-muzesi.jpg

Montpellier’in ana sanat müzesi olarak kabul edilmektedir. Baron François-Xavier olarak adlandırılan bölgede faaliyet gösteren müzenin koleksiyonları 18 ve 19. yüzyıllara aittir. Ressam ve koleksiyoncu Fabre’nin eserlerinin sergilendiği kurum yıllar boyunca Fransa’nın en önemli taşra müzelerinden biri olarak anılmıştır. Yaklaşık 10 yıl önce yapılan çalışmalarla müze yepyeni bir hüviyete büründü ve her geçen yıl ziyaretçilerini artırdı.


Montpellier Katedrali

montpellier-katedrali.jpg

Montpellier’de yer alan bir Roma Katolik Katedralidir. Bu yapı Montpellier’de ve çevresinde bulunan en büyük Gotik katedral olma özelliğini taşımaktadır. Şehrin en değerli manevi yapısı olan Montpellier Katedrali 1536 yılında tamamlanmıştır. Kuleleri ile beraber bir kaleyi andıran katedral savunma amaçlı donatılmıştır. Katedralin cam vitray pencereleri, işlemeleri, kubbeleri mükemmeldir.


Le Jardin des plantes de Montpellier

le-jardin-des-plantes-de-montpellier.jpg

Bu mekan 1593 yılında kurulan bir üniversite botanik bahçesi ve Montpellier Tıp Fakültesi ve Montpellier Üniversitesi mirasının değerli bir parçasıdır. Bu bahçenin oluşturulmasındaki asıl amaç tıbbi bitkilerin üretilmesi ve bunların üzerinden araştırmalar yapılmasına yöneliktir. Burada birbirinden farklı yüzlerce egzotik bitkiye rastlamanız mümkündür. Aynı zamanda farklı bitkilerin üremesi için taşlı, kumlu, Güneşli, nemli vs. alanlar kullanılmaktadır.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.