Cannes Gezilecek Yerler

Cannes yaklaşık 80 bin kişinin yaşadığı Fransa'nın mütevazı merkezlerinden biridir. Şehirde tarihi ve turistik açıdan önemli mekanlar bulunuyor. İşte, Cannes'in gezilecek yerleri...
Cannes Gezilecek Yerler

Cannes’da Gezilecek Yerler

  • Cannes’daki müzeler
  • Cannes’daki turistik noktalar
  • Cannes’da nerede kalınır?
  • Cannes’da nerede ne yenir?
  • Cannes’da şehir içi ulaşım nasıl sağlanır?
  • Cannes’da gece hayatı
  • Cannes nerededir, nasıl gidilir?
  • Cannes otel önerileri
  • Cannes restoran önerileri

Cannes Hakkında Bilgi

  • Fransa’nın güneyinde yer almaktadır.
  • Fransız Rivierası’nın en ünlü şehridir.
  • 72.000 nüfusa sahiptir.
  • Cannes film festivali bu şehirde düzenlenir.
  • Her yıl çok fazla sayıda turist çeken bir şehirdir.
  • 16 yy’da keşişlerin merkezi olmuş bir şehirdir.
  • Cote d’Azur bölgesinin en popüler şehridir.
  • Lüks oteller ve kumarhanelere sahiptir.
  • Akdeniz iklimi net bir şekilde yaşanmaktadır.
  • Pahalı bir sahil kasabasıdır. 

Lerins Adaları

Bu adalar Akdeniz’de Fransız Rivierası yakınlığında bulunmaktadır. Bu adaların ilk olarak Roma devrinde yerleşim alanı olarak kullanıldığı bilinmektedir. Turistik açıdan Cannes’in en önemli alanlarından biri olan ada birçok tarihi hadiseye tanıklık etmiştir. Adada bir de adını kurucusu St. Honoratus’tan alan St. Honorat Lerins Manastırı bulunmaktadır. Bu manastır 11 ve 14. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir.

lerins-adalari-001.jpg


Le Suquet

Burası Cannes’e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği alanların başında gelmektedir. Arnavut kaldırımlarının bol olduğu ve tarihi yapıların mükemmel bir ahenk oluşturduğu Le Suquet’te körfez manzarası, saat kulesi ve kilise çok fazla ilgi uyandırmaktadır. Bu mahalledeki en genç yapı yaklaşık 400 yıllıktır ve bu alan kentteki Fishermans yerleşim alanı olarak meşhurlaşmıştır. Bölgenin cazibesi önemli işletmeleri de buraya çekmiştir. Birbirinden lezzetli mutfağı olan restoranlar Le Suquet’te faaliyet göstermektedir.

le-suquet.jpg

Adres: 06400 Cannes, Fransa


Antibes Katedrali

Antibes kasabasında bulunan ve adını bu yerleşim yerinden alan bir Roma Katolik katedralidir. Ülkenin ulusal anıtlarından biri olarak ünlüdür. 5 ve 6. yüzyıllar arasında inşa edilen tarihi katedral 1124 yılında barbar kavimlerin istilasına uğramıştır. 13. yüzyılda yeniden inşa edilse de geçen seneler içerisinde birçok değişim ve dönüşüme uğramıştır.

antibes-katedrali.jpg

Adres: Rue St-Esprit, 06600 Antibes


Brague

Yaklaşık 21 metre uzunluğa sahip küçük bir nehirdir. Fransa’da Provence-Alpes-Cote d’Azur olarak adlandırılan bölgede yer almaktadır. Kaynağı Chateauneuf-Grasse’den başlayan nehir denize yakın konumdaki Antibes Kasabası’ndan Akdeniz’e dökülmektedir. Parkın etrafı doğal ve yapay parklarla kaplıdır. Cannes bölgesini ziyaret eden turistlerin geneli şehirle özdeşleşen bu nehri görmeden kentten ayrılmıyor.

brague.jpg

Adres: 06600 Antibes, Fransa


Musee de la Castre

Musee de la Castre, sanatsal dokusu ile Cannes şehrinin en önemli simgeleri arasında yer almaktadır. Cannes’e özgü etnografik eşyaların barındığı bu müzede deniz hazinelerinden çalgılara kadar pek çok koleksiyonu bir arada görebilmeniz mümkündür. Cannes’ı görmeye geldiğinizde mutlaka gezmeniz gereken müzelerden birisidir.

musee-de-la-castre.jpg

Adres: 6 Rue de la Castre, 06400 Cannes, Fransa


Allee des Etoiles Cannes (Walk of Stars)

Allée des Stars caddesinde görülen ve “Şöhret Yürüyüşü Alanı” olarak tanımlanabilen kaldırım, 400’den sonra yıldızın imzalı el baskılarını sembolize etmektedir. Ünlü isimlerin el izlerini taşıyan Allee des Etoiles Cannes (Walk of Stars), özellikle Hollywood‘a gitmeyenler tarafından görülmeye değer bir yerdir.

allee-des-etoiles-cannes.jpg

Adres: Allées de la Liberté Charles de Gaulle, 06150 Cannes


Ile Sainte Marguerite

Ile Sainte Marguerite adası, çam ve okaliptus kokusu ile daha ilk girişte insanı büyülemektedir. Eşsiz bitki türlerinin ve göçmen kuşların barındığı bölgeye gittiğinizde, kendinizi doğanın huzur verici etkisine bırakabilirsiniz.

ile-sainte-marguerite.jpg

Adres: 06400 Cannes, Fransa


Rue d’Antibes

Rue d’Antibes, iyi bilinen dünyaca ünlü pek çok markaya ev sahipliği yapmaktadır. Lüks moda mağazaları ile çevrelendiği için özellikle kadınların uğrak noktası olan cadde üzerinde şarap barları, restoranlar, pastaneler ve tasarım dükkanları da mevcuttur. Şehrin en elverişli alışveriş caddelerinden birisini oluşturan Rue d’Antibes Cannes’te gezilip görülecek yerlerin alışveriş ayağıdır.

rue-d’antibes.jpg

Adres: 06400 Cannes, Fransa


Chapelle Bellini

Chapelle Bellini, barok çan kulesi ile ilk bakışta görenleri hayrete düşüren 1894 yılında Sayısı Vitali tarafınca dikilen bir yapıdır. Tarihi öneme sahip olan ve Vallauris semtinde görülen şapel, zencefilli ve heykel süslemeli dış cephesi ile estetik bir görünüm yansıtmaktadır. İtalyan Barok tarzında inşa edilen mimari yapıtın asıl can alıcı noktası ise 1953 yılından günümüze değin sergilenen Emmanuel Bellini‘ye ait eserlerdir.

chapelle-bellini.jpg

Adres: 67 Avenue de Vallauris, Cannes 06400, France


Rue Meynadier

Rue Meynadier, Cannes’da alışveriş tutkunlarının gezebileceği popüler sokaklardan birisidir. Modaya uygun kıyafet seçeneklerine sahip butikçiler, seçkin AVM’ler, takı tasarımcıları ve kafeler, bölgenin modern yaşantısına hareketlilik katmaktadır. Araç trafiğine kapalı olduğu için rahat bir şekilde gezilebilecek bir caddedir.

rue-meynadier.jpg

Adres: 06400 Cannes, Fransa


Hotel De Ville

Hotel De Ville isimli Belediye Sarayı, neoklasik dor sütun üzerinde yükselmektedir. Heykel eklemeleri ile birlikte benzersiz bir görüntü yakalayan yapıtın dış duvarında, Fransız aktris Sophie Marceau’nun yüzü resmedilmiştir. 1876 yılında Louis Durand‘ın işçiliği ile ortaya konulan mimari bina dikdörtgen yapıda tasarlanmıştır.

hotel-de-ville.jpg

Adres: Grand Place, 1000 Bruxelles


Promenade de la Croisette

Şehrin en ünlü sahil yolu olarak bilinen Promenade de la Croisette 2 km uzunluğundadır. Akdeniz manzarasına sahip olan yolun üzerinde kolaylıkla serinleyecek, bir şeyler içecek mekanlar veya alışveriş yapacak noktalar bulabilmeniz mümkündür. Renkli ve canlı dokusu atmosferini tatmanız gereken bu sahil yolunu mutlaka görmeniz gerekmektedir. 

promenade-de-la-croisette.jpg

Adres: 06400 Cannes, Fransa


Palais des Festivals et des Congres

1949 yılında inşa edilen Palais des Festivals et des Congres, müzik-tiyatro etkinliklerinde stüdyo görevi görmektedir. Sir Hubert Bennett ve François Druet isimli mimarlar tarafından inşa edilen bu yapı günümüzde de oldukça rağbet görmektedir. Boulevard de la Croisette adresinde bulunan bu heybetli binayı mutlaka görmelisiniz.

palais-des-festivals-et-des-congres.jpg

Adres: 1 Boulevard de la Croisette, 06400 Cannes, Fransa


Cannes Şehir İçi Ulaşım

Paris’in Cannes şehrinde toplu taşıma ağı çok gelişmiş değildir. Fakat şehrin bir kasabadan biraz daha büyük bir kent olmasından dolayı yürünerek gezebilmek mümkündür. Yine de bir taşıta ihtiyaç duyulduğunda şehir taksi veya otobüs hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Her 15 dakikada bir hareket eden otobüsler Cannes’in hemen hemen her semtine ulaşabilmektedir.

cannes-sehir-ici-ulasim.jpg

1.50 Euro karşılığında edinebileceğiniz tek kullanımlık biletlerden edinebilirsiniz. Bu sayede ucuz bir ulaşım alternatifi edinmiş olursunuz. Bu biletleri otobüslerden veya duraklardan temin edebilirsiniz. Taksiler ise bu şehirde en sık kullanılan ulaşım aracıdır.

cannes-sehri.jpg


Cannes’da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

İbis Styles Cannes Le Cannet

Plaja 16 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan İbis Styles Cannes Le Cannet, Cannes'ın merkezine, Kongre Merkezi'ne ve plajlara arabayla 5 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Tesis bünyesindeki iş merkezinde bilgisayar ekipmanları mevcuttur. Toplantı salonları ek ücret karşılığında kullanılabilmektedir.

ibis-styles-cannes-le-cannet.jpg

Adres: 102 Boulevard Carnot, 06110 Cannes, Fransa


Hotel Cannes Croisette

Plaja 3 dakikalık yürüme mesafede yer alan Hotel Cannes Croisette, feribot iskelesine ve yat limanına sadece 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Cannes Şehir Merkezi, alışveriş, lüks marka alışverişi ve atmosfer ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenektir.

hotel-cannes-croisette.jpg

Adres: 31, Rue Bivouac Napoléon, Cannes Şehir Merkezi, 06400 Cannes, Fransa


Hôtel Montaigne & Spa

Hotel Montaigne & Spa, Cannes'in merkezinde, La Croisette'ye sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Konuklar hamam, kapalı yüzme havuzu, spa küveti ve güzellik bakımları sunan 250 m2lik spadan her gün 1 saat ücretsiz yararlanabilir.

hôtel-montaigne--spa.jpg

Adres: 4 Rue Montaigne, Carnot, 06400 Cannes, Fransa


Hôtel Barrière Le Gray d'Albion

Bu 4 yıldızlı otel, Cannes'in kalbinde, deniz kıyısı ile ana alışveriş bölgesindeki prestijli tasarım butikleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda tesis plaja 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Otel, Cannes Tren İstasyonu'na 300 metre ve Le Croisette Casino'ya sadece 450 metre uzaklıktadır. Palais des Festivals, tesise 350 metre mesafededir. Ek ücret karşılığında kapalı halka açık otoparktan yararlanabilirsiniz.

hôtel-barrière-le-gray-dalbion.jpg

Adres: 38 Rue Des Serbes, Cannes Şehir Merkezi, 06400 Cannes, Fransa


Eden Hotel & Spa

Bu tesis plaja 4 dakikalık yürüme mesafesinde. Eden Hotel & Spa, Cannes'in kalbinde ana alışveriş caddesi rue d'Antibes üzerinde yer almakta olup ünlü La Croisette plajlarına sadece 150 metre uzaklıktadır. Isıtmalı kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, spa küveti ve fitness alanı içeren spaya erişim sunmaktadır.

eden-hotel--spa.jpg

Adres: 133, Rue d'Antibes, Cannes Şehir Merkezi, 06400 Cannes, Fransa


Cannes'da Ne Yenir?

Soupe Au Pistou

Et ve balık yemeyi tercih etmeyenler için oldukça hoş bir alternatiftir. Cannes’de geçirilen güzel bir günün akşamı mutlaka denenmelidir. Bir çeşit sebze çorbası olan soupe au pistou bizim damak zevkimize de oldukça uygundur. Kabak, sarımsak, havuç gibi çeşitli sebzelerden yapılmaktadır.

soupe-au-pistou.jpg


Zeytinyağlı Mezeler

Fransızlar için çeşitli salata ve mezeler, sebzelerin sirke, sıvı yağ ve taze otlarla hazırlanan soslar eşliğinde yendiği giriş yiyeceklerini oluşturmaktadır.

zeytinyagli-mezeler.jpg


Makaron

Makaron, Cannes’daki şirin butik pastanelerin en leziz tatlılarındandır. Ünlü Fransız tatlısı makaron, deneyen herkesin beğendiği ve tekrar yemek istediği bir tatlıdır.

makaron.jpg


Crêpe Suzette

Nutella’lı alıp ayaküstü atıştırabileceğiniz bu eğlenceli krepler Cannes’da yürürken elinize alıp gezmeye devam edebileceğiniz en muazzam yiyeceklerden birisidir. Tereyağı, portakal ve ya limon suyu, Grand Marnier likörü kullanılarak hazırlanan tatlı niteliğinde bir krepler çok fazla tercih edilmektedir.

crêpe-suzette.jpg


Cannes'da Gece Hayatı

The Kingdom Pub

The Kingdom Pub, Cannes’in iyi müziğiyle tanınan barlarından birisidir. Dünya biralarıyla hizmet veren bu pub, aynı zamanda şehir merkezinde yer almasıyla da sıkça müşteri çekmektedir. 

the-kingdom-pub.jpg

Adres: 21 boulevard de la Republique, 06400 Cannes, Fransa


Morrisons Irish Pub

Cannes gece hayatı bakımından çok canlı bir şehirdir. Sürekli kalabalık olmasıyla anılan bu mekanda alkol çeşitliliğinin fazlası Cannes’a gelen turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir.

morrisons-irish-pub.jpg

Adres: 10 Rue Teisseire, 06400 Cannes, Fransa


Befirst

Victor Cousin’de yer alan BeFirst, Cannes gece hayatının en hızlı yaşandığı mekanalarından birisidir. Gece kulüplerinin arasında en çok tercih edilenlerden biri olmasının sebebi ise farklı konseptte hazırlanan sahne şovlarıdır.

befirst.jpg

Adres: 18 rue Victor Cousin | Carré d'Or, 06400 Cannes, Fransa


Le Bar a Vin

Cannes’da gerçekten Fransa’da olduğunuzu hissedebileceğiniz alkollü mekanlardan birisidir. Fransa atmosferini yaşatan bu mekanda eğlenceli bir gece geçirmenizi öneriyoruz.

le-bar-a-vin.jpg

Adres: 10 rue Marceau, 06400 Cannes, Fransa

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.