Versay'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 90 bin nüfusun yaşadığı Versay, yalnızca Fransa'nın değil Avrupa'nın en tarihi ve turistik kentlerinden biridir. Versay şehrinde gezilip görülecek yerleri sizlerle paylaşıyoruz.
Versay'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Versay Sarayı

Ülkenin en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biridir. Şu anda müze statüsüyle faaliyet gösteren sarayın inşasına 1661’de start verilmiştir. Binanın mimarisinde Barok ve Klasik üslup açıkça göze çarpmaktadır. Döneminde Dünya’da inşa edilmiş en büyük saraylardan biri olması bakımından önemlidir. Bu saray siyasi açıdan da önemlidir. I. Dünya Savaşı’ndan sonra İtilaf Devletleri ile tek tek imzalanan anlaşmalardan biri de Almanya ile bu sarayda imzalanmış ve adına Versay Barış Antlaşması denilmiştir.

versay-sarayi-004.jpg


Versay Bahçeleri

versay-bahceleri-002.jpg

800 hektarlık bir alanı kapsayan Versay Bahçeleri, Andre Le Notre tarafından klasik Fransız Bahçe tarzlı peyzajlı şekilde oluşturulmuştur. Bu mükemmel alan, her yıl 5-6 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ülkenin Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren bahçenin çiçekleri, heykelleri, yapay kanalları harika bir ahenk içerisindedir. 1979 yılından bu yana UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Versay Bahçeleri bölge turizmine büyük oranda katkı sağlamaktadır.


Versay Katedrali

versay-katedrali-001.jpg

Fransa’nın ulusal anıtlarından birisi ve Roma Katolik katedralidir. Katedralin yapımına 1743 yılında XV. Louis döneminde başlanmıştır. 1754 yılında ise tamamlanmıştır. Kilisenin mimarı Jacques Hardouin-Mansart de Sagonne’dir. Versay Katedrali kentin en önemli manevi yapılarından biri olup şehirle özdeşleşmiştir.


Grand Trianon

grand-trianon.jpg

XIV. Louis döneminde 1670-1672 yılları arasında inşa edilmiş bir şatodur. İmar Louis de Vau tarafından yapılmıştır. Büyük Trianon o dönemlerde bölgede inşa edilen en güzel yapı olarak bilinmektedir. İtalyan mimari izlerini yansıtan Büyük Trianon’un bahçesi de envai çeşit çiçekle donatılmıştır. Büyük Trianon kurulduğu yıllardan itibaren birçok önemli şahsı ağırlamıştır.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.