Nancy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Nancy, Fransa'nın güzide merkezlerinden biridir. Kentteki tarihi ve turistik alanlar her yıl milyonlarca turisti bünyesine çekmektedir. Nancy seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek yerlerini sizler için derledik.
Nancy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Stanislas Meydanı

1983 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan tarihi meydan 1752 yılında oluşturulmuştur. Etrafındaki binalar ise 1705 ve yaklaşık 60 yıl sonrasına aittir. Daha önceleri ‘Place de Pueple’ olarak adlandırılan meydan 1831 yılından bu yana ‘Place Stainlas’ ismini almıştır. Meydanın merkez noktasında buraya adını veren General Stainlaw’ın heykeli bulunuyor. Meydanın etrafındaki altın sarısı kapılar göz alıcı bir görünüme sahiptir. Ayrıca bu bölge hareketliliği ve birbirinden ünlü işletmeleriyle günümüzde Nancy’nin en merkezi yeridir.

stanislas-meydani.jpg


Pepiniere Park

pepiniere-park.jpg

Fransa Paklar ve Bahçeler Komitesi’ne bağlı olarak halkın hizmetine sunulan Nancylilerin nefes alma alanlarından biridir. 1501 yılında açılan park yaklaşık 22 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Stainlas Meydanı’na yakın bir konumda yer alan Pepiniere Park, 1835 yılından bu yana halka açılan park jogging, bisiklet ve yürüyüş meraklılarının gözde mekanıdır.


Nancy Güzel Sanatlar Müzesi

nancy-guzel-sanatlar-muzesi.jpg

Bu kurum 1793 yılında oluşturulmuştur. Ülkenin tarihi müzelerinden biridir. Nancy Old Town olarak adlandırılan bölgede ve Stainlas Meydanına yakın mesafede bulunmaktadır. İlk olarak bu müzede Fransız İhtilali'nden sonra ele geçirilen eserlerin korunmasu amaçlanmıştır. 1801 yılında alınan bir kararla Louvre Müzesi’ndeki sanat eserleri de bu müzeye sevk edilmiştir. Müze binası da 18. yüzyıla aittir.


Nancy Katedrali

nancy-katedrali.jpg

Fransa’da ülkenin ulusal anıtlarından birisi olarak kabul görmüş manevi alanlardan biridir. 18. yüzyılda inşa edilen yapı Roma Katolik katedrali ve aynı zamanda başpiskopos ikametgahıdır. Nikolas Dupont tarafından inşa edilen katedralin önemli rötuşları yaklaşık 100 yıl sonra tamamlanmıştır. Katedralin dış kısmı gibi içi de göz kamaştırıcı özelliklere sahiptir. Altın rengindeki bir ana kapı ve iki yan kapıdan girişi sağlanan katedralin kuleleri de ilgi görmektedir.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.