Toulouse'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Toulouse 500 bine yaklaşan nüfusuyle Fransa'nın en kalabalık 3 şehrinden biridir. Aynı zamanda ülkenin kalkınmasına sağladığı faydayla önemli bir merkezdir. Toulouse'nin görülecek yerlerini sizler için derledik.
Toulouse'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Sernin Bazilikası

4. yüzyılda inşa edilmiş bir manastırın yerine 1080 ve 1120 yılları arasında konuşlandırılan tarihi bir manevi yapıdır. Avrupa’nın en büyük Romanesk eserlerinden biri olarak meşhurlaşmıştır. Bölgenin önemli bir hac mekanı olmasını sağlayan Aziz Sernin Bazilikası 1998 yılından bu yana UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne dahil edilmiştir.

aziz-sernin-bazilikasi.jpg


Du Capitole Opera Salonu

du-capitole-opera-salonu.jpg

Şehrin ana idari binalarının içerisinde yer alan bir opera ve bale salonu olarak kullanılan binasıdır. 1736 yılında inşa edilmiştir. Doğal afetler atlatan yapı 1818 tarihinde tekrar hizmete açılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda birkaç kez restore edilen saray şehrin sembol yapıları arasında yer almaktadır. Ayrıca binanın çevresi de şehrin en hareketli bölgelerinden biridir. Toulouse’de nikah kıydıran ailelerin uğrak mekanı haline gelen meydanda sizler de evliliğe ilk adımını atanlarla karşılaşabilir onların ebedi beraberlik yolundaki mutluluklarına tanık olabilirsiniz.


Musee des Augustins

musee-des-augustins.jpg

Toulouse’da 19. Yüzyılın başında oluşturulan bu müzede Ortaçağ’a ait heykel ve çizimler sergilenmektedir. Müze binası da 1309 yılında Gotik tarzda inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. Müzenin kurucusu Jean-Antoine Chaptal’dır. Açıldığı tarihten itibaren koleksiyonlarını artıran müzede yerli ressamların çizimleri ve Ortaçağ’a ait Romanesk heykeller çok fazla dikkat çekmektedir.


Toulouse Hükümet Konağı

toulouse-hukumet-konagi.jpg

Bu bina şehirdeki yerel yönetim alanlarının can damarıdır. Orijinal şeklinin yapımına 1190 yılında başlanmıştır. 16. yüzyılda gerçekleştirilen eklemelerle 135 metre genişliğe sahip olan bina Neo-Klasik tarzı aksettirmektedir. Gerek çevre düzeni gerekse odalarıyla tipik bir Ortaçağ mimarisi özellikleri taşıyan yapıt kentin sembolüdür.


Pont Neuf (Yeni Köprü)

pont-neuf.jpg

Her ne kadar ismi ‘yeni köprü’ anlamına gelse de köprü 16. Yüzyılda inşa edilmiştir. İnşası 1544 yılında başlayan kemer köprü, 1632 yılında tamamlanarak 1959 tarihinde gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. 7 adet kemeri bulunan köprü tam 220 metre uzunluğa sahiptir. Genel olarak asimetrik bir köprü görünümündedir. Şehre gelen turistlerin ilgi odağındaki yapılardan biri olan Pont Neuf Toulouse ile özdeşleşmiştir.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Antibes Gezilecek Yerler

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.