Antibes'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Fransa'nın mütevazı merkezlerinden Antibes'te yaklaşık 80 bin nüfus yaşamaktadır. Kentte tarihi ve turistik açıdan önemli mekanlar bulunmaktadır. İşte, Antibes'te gezilecek görülecek yerler...
Antibes'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Vauban Limanı

Antibes’te bulunan bölgenin en değerli yat limanıdır. Kullanımının Roma İmparatorluğu’ndan dahi öncelere dayandığı ifade edilen liman şu anda tipik bir marina görüntüsü içerisindedir. Burada Rus milyarder Roman Abramoviç gibi ünlü isimlerin yatları bulunuyor. Geçtiğimiz yüzyıllarda deniz uçağı üreticilerinin de önem gösterdiği mekanlardan birine dönüşen Vauban Limanı, rüya gibi bir alandır.

vauban-limani-002.jpg


Carre Kalesi

carre-kalesi-002.jpg

Bu kale ,16. yüzyılda eşine az rastlanır biçimde ‘dört köşeli yıldız’ şeklinde inşa edilmiştir. Bu kale, muhtemelen Romalıların ilk tahkimat tarzı eseridir. 1553 yılında tamamlanan kaleye 1565 yılında bazı eklemeler yapıldı. Carre Kalesi, tipik kışla imajı taşıyan bir yapıttı. Ünlü Fransız General Napolyon Bonapart Fransız İhtilali yıllarında yaklaşık 14 gün boyunca bu kalede hapsedildi.


Picasso Müzesi

picasso-muzesi-001.jpg

Bu müze, Antipolis antik Yunan şehirlerinin olduğu bölgeye inşa edilen bir kaleye kurulmuştur. 1608’de meşhur Grimaldi ailesinin hususi kalesi haline gelen tarihi yapı 1702 yılında Antibes Belediye binası olarak hizmet vermiştir. 1925’te Chateau Grimaldi Müzesi olarak faaliyet gösteren müze1946 da meşhur sanatçı Pablo Picasso’ya ithaf edildi. Bu tarihi binada Picasso’nun meşhur eserlerinin yanı sıra yerli sanatçıların da çizimleri sergilenmektedir.


Antibes Katedrali

antibes-katedrali-001.jpg

Şehrin en önemli manevi alanlarından biri olan Antibes Katedrali, aynı zamanda ulusal anıt niteliği de taşımaktadır. 5 ve 6. yüzyıllara dayanan katedral 1124 yılında barbar kavimlerin saldırılarıyla tahrip edilmiştir. 13. Yüzyılın başlarında da yeniden inşa edilmiştir. Yüzyıllar boyunca değişim ve dönüşümlere uğrayan kilise ağır savaşlar görmüştür. Fransız Devrimi’nde sonra restorasyon süreci yaşayan katedral şehrin en çok turist çeken mekanlarından biridir.

fransa-gezi-rehberi-001.jpg

FRANSA TATİL REHBERİ

Fransa Gezilecek Noktalar

Paris Turistik Yerler

Monaco Gezilecek Yerler

Cannes Gezi Rehberi

Lyon Gezilecek Yerler

Strazburg Gezi Rehberi

Nice Gezilecek Yerler

Bordeaux Gezilecek Yerler

Metz Hakkında Bilgi

Marsilya Tatil Rehberi

Nancy Gezilecek Yerler

Avignon Gezilecek Yerler

Versay Gezilecek Yerler

Montpellier Gezi Rehberi

Toulouse Gezilecek Yerler

Lille'de Ne Yapılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.