Lenovo A7010 İncelemesi

Leneovo' nun A serisine eklediği yeni 7010 modeli ülkemizde raflardaki yerini aldı. Tasarımıyla dikkat çeken telefonun özelliklerini inceledik. Lenovo A7010 fiyatı ve tüm detaylarıyla karşınızda...
Lenovo A7010 İncelemesi

LENOVO A7010 DETAYLAR

Lenovo' nun akıllı telefon modelleri ülkemizde önemli satış rakamlarına ulaşmaya başladı. Tüm dünyada gösterilen ilgi ülkemizde de gösteriyor olsa da yeni modellerin dünya ülkelerine göre daha geç piyasaya çıktığını belirtelim. Vibe serisiyle önemli başarılara imza atan firma şimdi A serisine yeni modeller ekliyor. A7010 modeli 2015' in sonlarında tanıtılmasına rağmen ülkemizde raflara çıkalı çok olmadı. Merak edenler için Lenovo A7010 özellikleri, fiyatı ve tüm detaylarını inceledik.


LENOVO A7010 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 3 cam ve 1000:1 kontrast

- 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP3 Grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 3.300 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat, parmak izi okuyucu ve Dolby Atmos Hi-Fi ses

 

LENOVO A7010 EKRAN VE TASARIM

lenovo-a7010-ekran.png

Lenovo tasarım konusunda en başarılı firmalar arsında yer alıyor. Kendine özgü tasarımlarıyla piyasaya yön veren ve estetik açıdan güzel görünen tasarımlarıyla göz dolduruyor. Tasarım departmanı A7010 modeli için çalışmış ve ortaya başarılı sonuç çıkarmış diyebiliriz. Önden bakıldığında 5.5 inç 1920x1080p Full HD çözünürlük sunan ekranın gövde ile oranı %71 civarında tutulmuş. Burada tasarım oyunu yapılarak daha büyük ekran algısı yaratılmış. Ekranın üstünde ve altında yer alan siyah alanlar sanki ekranın çerçeveye kara uzanıyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Üstte ve altta kullanılan çift hoparlör dikkat çekiyor. Ekranın 1000:1 yüksek kontrast oranına sahip olması ve dayanıklı Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor olması artıları arasında yer alıyor. 401ppi keskinlik değeriyle birlikte yüksek kaliteli görseller oluşturabiliyor. 

lonovo-a7010-arka-tasarim.jpg

Telefonun çerçevesi metal malzemeden üretilmiş. Elinize aldığınız anda kalite algısı ve sağlamlık hissi yaratıyor. Kenarlarda incelen tasarımın hem şık hem de ele iyi oturduğunu belirtelim. Sağ tarafta güç tuşu ve ses tuşları yer alıyor. Üstte 3.5mm kulaklık girişi ve altta güç girişi haricinde çerçevenin pürüzsüz yüzeyi dikkat çekiyor. Arka tasarımda kamera ve hemen altındaki parmak izi okuyucunun parlak metal kaplaması dikkat çekiyor. İki öğe sanki tekmişcesine görüntü sunuyor. Kameranın yanında çift led flaş, alt tarafta firma logosu ve en altta telefondaki ses teknolojisine vurgu yapan Dolby Atmos logosu bulunuyor.

 

LENOVO A7010 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

lenovo-a7010-kamera.jpg

Arkadaki ana kamera 13 MP çözünürlüğe sahip ve 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Kameranın f/2.2 diyafram, çift led flaşı ve HDR özelliği yetersiz ışıkta dahi iyi fotoğraflar çekebilmesini sağlıyor. Hızlı odaklanma, manuel mod, panorama ve coğrafi konum ekleme gibi özellikleri olan kameranın tatmin edici performans sunduğunu belirtelim. Ön tarafta 5 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı lensi olan özçekim kamerası yer alıyor. Bu kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın arka kamera kadar başarılı olmadığını ekleyelim.

mediatek-mt6753.png

Lenovo, bu telefonda 1.3 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemci kullanmayı tercih etmiş. Mali-T720 MP3 grafik işlemcisi ve 2 GB ram belleği ile ortaya koyduğu performans giriş-orta segment standartlarını karşılıyor. Donanım öğelerinin uyumlu çalışmasıyla uygulama ve oyunlarda akıcı kullanım sunabiliyor. Merak edenler için Lenovo A7010 Antutu testinden 37.200 puan alıyor.

lenovo-a7010-batarya.jpg

32 GB dahili hafızası olan telefonun hafızası istenirse 128 GB microSD kart ile genişletilebiliyor. 3.300 mAh batarya kapasitesine sahip telefonun bu konuda oldukça başarılı olduğunu belirtelim. Normal kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkaran telefon yoğun kullanımda dahi 1 günü çıkarabilecek kapasiteye sahip. Ekranın büyük olması ve çift hat kullanımı sunuyor olması batarya konusunda müşterilerini sıkıntıya sokmasın diyerek Lenovo batarya kapasitesini arttırmış ve doğru hamle ile iyi sonuçlar çıkarmış diyebiliriz.

lenovo-a7010-dolby-atmos.jpg

Yukarıda bahsettiğimiz üzere arka kameranın altında parmak izi okuyucu bulunuyor. Parmak izi okuyucunun kullanımı kolay ve parmağınızı hızlı şekilde okuyabiliyor. Telefonun en dikkat çeken ve firmanın vurgu yaptığı özelliği Dolby Atmos teknolojisiyle gelen çift hoparlör teknolojisi diyebiliriz. HTC' nin BoomSound çift hoparlörlerinden sonra ona rakip olarak Dolby ile anlaşan Lenovo geliştirdiği yüksek kaliteli ses teknolojisini A7010 modelinde kullanmış. Wolfson WM8281 ses çipine sahip telefon, yüksek kaliteli Hi-Fi ses desteği sunuyor. Hoparlörlerinden yüksek ve kaliteli ses çıkışı sunarak kullanıcısının multimedya deneyimini zenginleştiriyor.

 

LENOVO A7010 FİYAT VE YORUM

lonovo-a7010-fiyat.png

Lenovo A7010 fiyatı 1.000 TL ile 1.100 TL arasında değişiyor. Yalnızca çift hat desteği sunan telefon beyaz ve siyah renk seçeneklerinden birisi ile satın alınabiliyor.

 

Editör Yorumu: Telefonun Full HD çözünürlük ve derin kontrast sunan büyük ekranı onu öne çıkarıyor. İşlemci performansı yeterli güçte olan telefonda dikkat çeken diğer detay ise Dolby Atmos çift hoparlörleri oluyor. Yüksek ve net ses üreten hoparlörleriyle ve Hi-Fi ses çipiyle gerek müzik gerek film izlerken üst düzey performans gösteriyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.