Piranha IQ Dreams İnceleme

Yerli teknoloji markalarından Piranha, akıllı telefon sektöründeki yoluna yeni çıkardığı modeller ile devam ediyor. En son modeli Piranha IQ Dreams teknik özellikleri nasıl? Telefonun fiyatı nedir? İşte cevaplar ve diğer detaylar...
Piranha IQ Dreams İnceleme

PIRANHA' DAN CEP YAKMAYAN MODEL

Piranha markası yerli teknoloji üreten firmalarımız arasında yer alıyor. Daha çok ürettiği navigasyon cihazlarıyla adını duyduğumuz firma akıllı telefon sektörüne yeni el atmış olmasına rağmen duyurduğu modellerle adından söz ettirmeyi başarıyor.

IQ Dreams adı verilen son gözdesiyle fiyat/performans konusunda iddialı bir model tanıtan Piranha'nın, uygun fiyat politikasıyla yüksek satış rakamları hedeflediğini söylemek yanlış olmaz. Bakalım Piranha IQ Dreams teknik özellikleriyle ve diğer donanımlarıyla kullanıcısına neler sunuyor...

 

PIRANHA IQ DREAMS TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- %70.34 ekran gövde oranı ve 294 ppi keskinlik

- 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali-T720 MP3 grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB MicroSD kart desteği

- 13 MP tek led flaşlı ana kamera ve Full HD video kaydı

- 5 MP ön kamera ve 720p Full HD video kaydı

- 2.350 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat desteği ve metal gövde

 

PIRANHA IQ DREAMS EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

piranha-iq-ekran.png

Piranha IQ Dreams' in 5 inç ekranı 1280x720p HD çözünürlük değeri sunuyor. Bu ekranın keskinlik değeri ise 294ppi gibi ortalama bir değere sahip. Ekranın IPS LCD yapısı yeterli kalitede görüntüler üretebilmesine ve gerek renklerin gerekse izleme açısının tatmin edici olmasını sağlıyor. 

Telefonun ön tasarımındaki sadelik ilk bakışta dikkati çekiyor. Ekranın çevresindeki boşluklar ideal genişlikte tutularak %70 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Dokunmatik tuşların ekranın altında yer alması ise diğer olumlu tasarım özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Böylece ekrandan çalınmamış ve 5 inç ekran tamamen kullanılabilir şekilde kullanıcıya bırakılmış.

piranha-iq-arka-tasarim.png

Telefonun arkasını çevirdiğimiz zaman şık metal gövde dikkat çekiyor. Yekpare alüminyum malzemeden imal edilen gövdesiyle telefon hem sağlam hem de kaliteli his uyandırıyor. Çerçevenin taşlanmış görüntüsü ve alt tarafta bırakılan hoparlör delikleri üst seviye telefonlarda görmeye alışık olduğumuz cinsten...

Arkada sağ üstte konumlandırılan kamera ve led flaş Apple iPhone modellerini andırıyor diyebiliriz. Tam ortada modelin logosu ve alt kısımda sertifika bilgileri ile arka tasarıma hareketlilik kazandırılmış. Genel olarak telefonun tasarımı ve malzeme kalitesi ortalamanın üstünde diyebiliriz.

 

PIRANHA IQ DREMAS KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

piranha-iq-islemci.jpg

Telefonun merkezinde, 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemci görev yapıyor. İşlemciye Mali-T720 MP3 grafik birimi ve 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Bu donanıma bakıldığı zaman işlemcinin sunduğu performans segmentine göre iyi durumda diyebiliriz. Özellikle grafik tarafının kapasitesi ve 3 GB ram desteği ile oyunlarda ve uygulamalar arası geçişlerde sıkıntı çıkarmadığını belirtelim. Üst seviye grafik gerektiren oyunlarda ise fiyatına göre iyi işler başarabildiğini ekleyelim.

Sadece 32 GB dahili hafıza seçeneği ile satılan telefonun hafızası istenirse artırılabiliyor. 128 GB MicroSD kart desteği sunan modelin, kullanıcılarına hafıza konusunda sorun yaşatmayacağını söyleyebiliriz. Android 5.1 işletim sistemiyle geliyor olması dezavantaj olarak görünüyor. Firma tarafından Android 6 Marshmallow alacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

piranha-iq-kamera.png

Telefonun ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Bu kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor ve led flaşı sayesinde karanlık ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Kamera özellikleri konusunda firmanın fazla özenmediğini söyleyebiliriz. Kameranın gün ışığındaki performansı kötü olmasa da ışık değişimlerinden etkilendiğini ve fotoğraf kalitesinin düştüğünü belirtelim.

Öndeki kameranın 5 MP çözünürlüğü bulunuyor ve ön kamera ile 720p HD video kaydı yapılabiliyor. Öndeki kameranın çekim kalitesi de aynı arka kamera gibi diyebiliriz. Özçekim performansı ile ışık iyi durumdaysa iyi ancak diğer durumlarda vasat sonuçlar ortaya koyuyor. 

piranha-iq-batarya.jpg

Telefonun bataryası 2.350 mAh kapasiteli ve gövdeyle bütünleşik yapıda geliyor. Yekpare alüminyum gövde sebebiyle batarya çıkarılamıyor. Normal kullanımda 1 günü çıkarabilen bu batarya yoğun kullanımda ise gün içinde şarj etme ihtiyacı ortaya çıkarıyor. 

 

PIRANHA IQ DREAMS FİYAT VE YORUM

piranha-iq-fiyat.png

Piranha IQ Dreams fiyatı 700 TL ile 800 TL arasında değişiyor. Sanal ortamda bu fiyatlar arasında farklı satıcılardan temin edebileceğiniz telefon, fiyat konusunda 1.000 TL altındaki rakipleriyle sıkı bir rekabete girmiş demek yanlış olmayacaktır.

 

Editör Yorumu: Telefonun fiyatına ve donanımına bakınca fiyat/performans telefonu olmuş diyebiliriz. İlk akıllı telefonunu alan kişileri memnun etmeye yetecek özelliklere sahip ancak kamera ve batarya konusunda bazı rakiplerinden geride kalıyor. 

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum