Casper VIA E1 İnceleme

Casper tarafından üretilen ve ekonomik olarak uygun fiyatıyla dikkat çeken VIA E1 hangi teknik özelliklere sahip?
Casper VIA E1 İnceleme

 CASPER' DEN EKONOMİK MODEL

Casper, çıkardığı yeni telefon modelleriyle pazarda ben de varım demeye devam ediyor. Diğer yerli firmalara göre sektörde daha istikrarlı ve kararlı politikalar uygulayarak yoluna devam eden şirketin yeni telefonu VIA E1, giriş segment, uygun fiyatlı telefonlar arasındaki yerini aldı.

Telefonun teknik özellikleri ve fiyatı düşünüldüğü zaman rakipleri ile kıyasıya mücadele edeceğini ve işinin pek kolay olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Aynı firma çatısı altında yer alan VIA M1 modeline de rakip olacak telefonun teknik özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Casper teknoloji ürünlerini indirimli fiyatlar ile alabilmek için https://papagan.com/tr/casper bu sayfadaki indirim kodlarından faydalana bilirsiniz.

CASPER VIA E1 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 7200p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- On-Cell-Touch teknolojisi ve %67 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 64 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı led flaşlı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.500 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve parmak izi okuyucu

CASPER VIA E1 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

casper-via-e1-tasarim.jpg

Casper VIA ailesi telefonlardaki tasarım dili bu modele de şekil vermiş. Köşeli tasarım hataları ilk bakışta dikkat çekiyor. Önden bakıldığı zaman ilk dikkati çeken ekranın altında yer alan kocaman menü tuşu oluyor. Ön yüzdeki parmak izi okuma tuşları Apple telefonlarda yuvarlak, diğer telefon modellerinde ise yatay ve eliptik yapıda kullanılırken Casper, bu modelinde ikisinin arasında bir şekle sahip parmak izi okuma alanına yer vermiş. 

Tuşun, nispeten kalın yapısı sebebiyle ekran altındaki boşluk geniş bırakılmış. Uyumlu olması ve estetik görüntüyü tamamlaması için ekran üstündeki boşluk da kalın bırakılarak %67 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Rakiplerinin %70 ve üzerinde ekran/gövde oranı sunduğu düşünülünce tasarım konusunda biraz geride kaldığı söylenebilir.

casper-via-e1-ekran.png

Casper VIA E1' in 5 inç ekranı 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. Ekranın 294ppi keskinlik değeri ile sınıf standartlarına uygun, yeterli kalitede görüntüler oluşturabiliyor. Panelin üretim teknolojisine bakınca IPS LCD olduğunu, renklerin doğruluğunda ve kontrast değerlerinde yine yeterli kaliteyi yakalayabildiğini belirtelim.

CASPER VIA E1 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

casper-via-e1-kamera-001.jpg

Casper VIA E1' in ana kamerası 8 MP çözünürlüğe sahip. Bu kamera led flaş ile destekleniyor ve karanlık ortamlarda kullanıcısına daha iyi fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Arka kamerada ayrıca HDR ve seri çekim gibi özellikler de yer alıyor. 1080p Full HD video kaydı yapabileceğiniz kameranın fotoğraf performansı vasat denebilir. Gün ışığında ve yeterli ışıkta güzel işler ortaya koysa da karanlık ortamda, gece çekimlerinde ve ters ışık altında ortalama performans gösteriyor.

Ön kameranın çözünürlüğü 5 MP ve bu kamerada da arka kamerada olduğu gibi led flaş kullanılmış. Özçekim seven kişiler için yeterli kaliteyi sunabiliyor. Geniş açılı merceği ve panoramik çekim özelliği sayesinde grup çekimlerini ya da arka planı geniş öz çekimleri mümkün kılıyor. Yüz güzelliği modu bulunan ön kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor.

casper-via-e1-islemci.jpg

İşlemci tarafında telefon gücünü 1.3 GHz 4 çekirdekli Mediatek MT6735 işlemciden alıyor. İşlemciye Mali-T720 MP2 grafik işlemci eşlik ediyor. Telefona performansını veren 2 GB ram belleği performans anlamında beklenileni vermeye çalışıyor olsa da telefonun giriş seviye model olduğunu ve yüksek performans beklentisi gibi beklenti içine girilmemesini tavsiye ediyoruz. Telefonun oyun performansı ise ortalama değerler sunuyor ve çok ağır grafikler içermediği sürece oyunlarda sorun yaratmıyor.

casper-via-e1-kamera.jpg

2.500 mAh bataryasıyla normal kullanımda 1 günü kolaylıkla çıkarabiliyor. Bu batarya, yoğun kullanımda dahi ekran çözünürlüğünün düşük olması ve işlemcinin tasarruflu yapısı sayesinde akşama kadar dayanım süresi üretebiliyor. 16 GB dahili hafızası, istenirse 64 GB' ye kadar MicroSD kart desteği ile artırılabiliyor. 

CASPER VIA E1 FİYAT VE YORUM

casper-via-e1-fiyat.jpg

Casper VIA E1 fiyatı 750 TL olarak belirlenmiş. Bu fiyatın, VIA M1 modeline göre 150 TL daha uygun olduğunu belirtelim. Telefonun özellikleri, ağabeyi M1 modeline göre biraz kırpılmış olsa da telefon için bu kadar bütçe ayıran kişilere alternatif model olarak piyasaya sunuldu.

Editör Yorumu: Telefonun özelliklerine bakınca giriş seviye özellikler sunduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefon kullanmaya ilk kez başlayacaklar için fiyatıyla da iyi bir seçenek olabilir. İmkanı olanların 150 TL daha ekleyip VIA M1 modelini tercih etmeleri daha akıllı bir tercih olacaktır.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum