HTC Desire 628 Ön İncelemesi

HTC' nin orta segmentteki yeni modeli 628, firmanın internet sitesi üzerinden tanıtıldı. Telefonun tasarımı ve BoomSound hoparlörleri en dikkat çeken tarafları oldu. İşte HTC Desire 628 özellikleri ve satış fiyatı...
HTC Desire 628 Ön İncelemesi

HTC' DEN ORTA SEGMENTE YENİ ÜYE

HTC yeni amiral gemisi modeli HTC 10' u tanıttıktan sonra hız kesmeden yeni telefon modellerini tanıtmaya devam ediyor. Yeni modeli Desire 628 ile orta segment kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefliyor ve rakiplerine göz dağı vermekten çekinmiyor. 

HTC' nin açıkladığı verilere göre şirkette işler istenildiği gibi gitmiyor. Bu durumu değiştirmeye çalışan şirket yeni modelleriyle başarılı olmayı umuyor. Desire 628 ile uygun fiyat ve dengeli donanımı ile dikkat çekiyor. Telefonun teknik özelliklerine ve diğer detaylarına hep birlikte göz atıyoruz.

 

HTC DESIRE 628 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- %70.34 ekran gövde oranı ve 294 ppi keskinlik

- 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP3 grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB MicroSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve Full HD video kaydı

- 5 MP ön kamera ve Full HD video kaydı

- 2.200 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat ve Boom Sound ses teknolojisi

 

HTC DESIRE 628 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

desire-628-ekran.jpg

HTC telefonların tasarımına baktığımız zaman genelde başarılı olduklarını görüyoruz. Tasarıma çok önem veren firmaların başında gelen ve kendisine özgü tasarımlar ortaya koyan firmanın yeni modeli Desire 628, yine başarılı bir tasarıma sahip diyebiliriz.

Telefona önden bakınca ekranı ve çift stereo hoparlörleri dikkat çekiyor. Modelin 5 inç ekranı 1280x720p çözünürlük sunuyor. 294 ppi netlik değerine sahip bu kapasitif ekranın oluşturabildiği görüntüler ortalama seviyede diyebiliriz. HTC' nin orta segmente konumlandırdığı model olmasına rağmen 720p çözünürlüğe sahip bir ekran kullanması biraz şaşkınlık yarattı. Orta segmentte dahi artık FHD çözünürlük standart hale gelmişken HTC'nin böyle bir tercihi neden yaptığı, kafalarda soru işareti yarattı.

desire-628-tasarim.png

Ön tasarımın başarılı tasarımına gölge düşüren unsur ise ekranın altına bulunan HTC logosu... Kullanıcılar tarafından en çok eleştrilen nokta olan bu logo, ekran çevresindeki boşlukların geniş olmasına ve telefonun ekran/gövde oranının azalmasına neden oluyor. Desire 628, sahip olduğu %65 ekran/gövde oranıyla rakiplerine göre biraz geride kalıyor.

Arka tarafına bakınca Desire serisinde kullanılan geleneksel tasarımın devam ettirildiği dikkat çekiyor. Telefona sadece arkadan bakıldığı zaman diğer Desire modelleri ile ayırt etmek neredeyse imkansız. Sol üst tarafta kamera ve hemen altında led flaş bulunuyor. Telefonun tam ortasında ise firmanın logosu yer alıyor.

 

HTC DESIRE 628 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

desire-628-kamera.jpg

Desire 628' in ana kamerası 13 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip. Arka kamera ile 1080p FHD video kaydı yapılabiliyor. Ana kameranın sahip olduğu BSI sensör, HDR, panorama, sesli komut, zamanlayıcı ve coğrafi konum etiketleme özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Aynı arka kamera gibi F/2.0 diyafram kullanan kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın da BSI sensör kullandığını ve ışık algılama kapasitesiyle düşük ışıkta dahi aydınlık özçekimler ortaya koyabildiğini ekleyelim.

İşlemci tarafında 1.3 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6753 işlemci tercih edilmiş ve bu işlemciye Mali-T720 MP3 grafik birimi ile 2 GB ram bellek eşlik ediyor. Donanım öğelerine bakınca telefonda kullanılan ekranın neden 720p çözünürlüğe sahip olduğunu anlamk kolaylaşıyor. İşlemci, orta seviye performans üretebilen işlemciler arasında yer alıyor. Bu işlemciye sahip telefonlarda uygulamalar arası geçişlerde ve oyunlarda takılmalar yaşandığını belirtelim. 

desire-628-islemci-001.jpg

16 GB dahili depolama alanı olan telefonun hafızası istenirse 128 GB MicroSD karta kadar genişletilebiliyor. Batarya tarafında 2.200 mAh kapasiteye sahip çıkarılamayan bir batarya tercih edilmiş. Yoğun kullanımda gün içinde şarj etme gereği duyulacak telefon oyun oynamayı seven kullanıcıların şarj sorunları yaşamalarına sebep olacaktır.

Çift hat desteği ile satılan Desire 628, iki telefon kullanma derdinden kurtarıyor. Çift stereo hoparlör ile yüksek ses çıkışı sağlayacak Desire 628, Boom Sound teknolojisi sayesinde kaliteli müzik dinlemeyi sevenler için iyi bir alternatif olacak.

 

HTC DESIRE 628 FİYAT ve YORUM

desire-628-fiyat.png

HTC Desire 628 fiyatı henüz kesinleşmiş değil. Diğer Desire serisi modellerin fiyatlarına bakarak ortalama 1.250 ile 1.500 TL civarında olacağı yönünde öngörülerin olduğunu söyleyelim.

 

Editör Yorumu: Telefon, orta seviyeden ziyade giriş seviyeye daha yakın özellikleriyle geliyor. Rakiplerine göre düşük kalan ekran ve bataryası onun aleyhine olacaktır. HTC' nin yüksek fiyat politikası sebebiyle modelin satışları belli bir seviyenin üzerine çıkamayacak ve hayal kırıklığı yaratacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.