Sunny Sole İncelemesi

Eskiden beri bildiğimiz teknoloji firmaları arasında yer alan Sunny, akıllı telefon sektöründeki yerini aldı. Uygun fiyatlı modeller üreten firmanın Sole isimli modelini inceliyoruz. İşte, Sunny Sole' nin tüm özellikleri ve fiyatı...
Sunny Sole İncelemesi

GİRİŞ SEVİYEDE UYGUN FİYATLI YERLİ RAKİP

Çoğu insan, Sunny markasının yerli olduğunu bilmez. Önceleri Sony' nin çakması olarak düşünülen Sunny, Türkiye' nin üçüncü büyük yerli üreticisi durumundadır. Genellikle elektronik ürünler ve minik ev aletleri ile tanınan firma, yakın zaman önce akıllı telefon sektörüne adım atarak şansını burada denemeye karar verdi.

Firmanın satışını yaptığı akıllı telefonların genelinde uygun fiyatlı giriş seviye modellerin yer aldığını görüyoruz. Sole modeli için kısaca, ilk kez akıllı telefon dünyasına giriş yapacaklara yönelik hazırlanmış bir model denebilir. Lafı daha fazla uzatmadan işte, Sunny Sole' nin teknik özellikleri ve diğer detayları...

SUNNY SOLE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- %67 ekran gövde oranı ve metal çerçeve

- 1.3 GHz 4 çekirdekli Mediatek MT6735 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP2 grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 64 GB MicroSD kart desteği

- 13 MP tek led flaşlı ana kamera ve Full HD video kaydı

- 8 MP ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.000 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G ve çift hat desteği

SUNNY SOLE TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

sunny-sole-ekran.png

Sunny Sole, 5 inç ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük sunabiliyor. IPS LCD panel kullanılan ekran, inç başına 294 piksel(294 ppi) netlik değerine sahip. Ekranın oluşturduğu görüntülerin keskinlik değerinin ortalama olduğunu ve giriş seviyedeki diğer modellere benzer bir ekran performansı sunduğunu söylenebilir. Bu segment cihaz için görüntüleme kalitesinin yeterli olduğunu belirtelim.

Ön tasarımı, kardeşi Sunny Mira ile oldukça benzeyen model, köşeli hatlarıyla ve metalik çerçevesiyle dikkat çekiyor. Ekranın etrafındaki boşluklar çok küçük olmasa da telefon, %67 ekran/gövde oranıyla sınıf standartlarında bir ergonomiye sahip. Android menü tuşlarının, ekranın altındaki boşluğa konumlandırılması sayesinde cihaz, kullanıcıya ekranın tamamını kullanma fırsatı veriyor.

sunny-sole-altin.png

Arka tasarımda tepe noktaya yakın konumlandırılan yuvarlak şekilli kamera ve led flaş yer alıyor. Bu ikilinin altında Sunny logosu konumlandırılmış. Telefonun hoparlörü, alt kısımda ince ve yatay şekliyle göze çarpıyor.

Hoparlörün üstündeki smartphone logosu ile arka tasarım hareketlendirilmeye çalışılmış. Bu detay kullanılarak tasarıma hareket verilmiş olsa da bize göre logo, arka planın sadeliğini biraz bozmuş.

SUNNY SOLE KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

sunny-sole-kamera.png

13 MP ana kamerasıyla 1080p FHD video kaydı yapabilen Sole' nin kamera konusunda iddialı olduğunu söyleyemeyiz. Ortalama bir kamera deneyimi vadeden ana kamera, ters ışık ve loş ışık karşısında biraz başarısız kalıyor. Yeterli ışık olduğu zamanlarda ise oldukça iyi kareler yakalayabiliyor.

Öndeki kamera aslında 5 MP çözünürlüğe sahip olmasına karşın, Interpolasyon yöntemiyle çözünürlük 8 MP' ye yükseltilmiş. 720p HD video kaydı yapabilen ön kameranın özçekimlerde fena olmadığını belirtelim. Gesture Shot özelliği ile el hareketinizi tanıyan kamera, elinizi deklanşör işlevinde kullanmayı sağlıyor ve fotoğraf çekmeyi kolaylaştırıyor. 

İşlemciye bakınca giriş seviyede oldukça sık karşılaştığımız 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemci Mali-T720 MP2 grafik birimiyle ağır grafikli oyunlarda kasılmalar yaşatabiliyor. Buna rağmen daha düşük grafikli oyunlarda ortalama bir performans sergileyebiliyor. 

sunny-sole-batarya.png

2 GB ram belleğe sahip telefonun dahili hafızası, 16 GB' lik tek seçenekle geliyor. 64 GB MicroSD kart desteği ile hafızası genişletilebilen Sole, 2.000 mAh kapasiteli bataryasıyla biraz üzüyor. Her ne kadar düşük güç tüketen işlemci ve işlemciyi yormayan bir ekran kullanılıyor olsa da bu bataryanın, oyun oynandığında ya da sosyal medyada biraz zaman geçirildiği takdirde gün içinde şarj ihtiyacı doğurduğunu belirtelim.

4.5G modemi ile hızlı veri bağlantısı bulunan model, 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına ulaşabiliyor. Çift hat desteği sayesinde, iki farklı telefon taşıma derdinden kurtarıyor olsa da düşük batarya kapasitesiyle çift hat kullanımı konusunda biraz zayıf olduğunu ekleyelim.

SUNNY SOLE FİYAT ve YORUM

sunny-sole-fiyat.png

Gümüş ve altın olmak üzere iki renk seçeneği ile satışa sunulan Sunny Sole, 700 TL fiyat etiketiyle internetteki online satış sitelerinden alınabiliyor. 

Editör Yorumu: Sunny Sole, giriş seviye kullanıcılara hitap ediyor. Uygun fiyatıyla ilk akıllı telefon deneyimi yaşayacakları memnun edecek telefon, donanım bakımından sınıf ortalamasında bir yerde bulunuyor. Düşük bataryası onu biraz geri konuma düşürüyor olsa da kameralarıyla ve metalik tasarımıyla durumu dengeliyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.