Teknosa Preo P2 İncelemesi

Türkiye'nin teknoloji devi Teknosa, kendi adıyla ürettirdiği ilk telefonu Preo P1' in ardından yeni modeli Preo P2' yi müşterilerine sundu. Telefonun teknik özelliklerini ve fiyatını merak edenler için araştırdık. İşte Teknosa Preo P2...
Teknosa Preo P2 İncelemesi

TEKNOSA AKILLI TELEFONUNU YENİLEDİ

Akıllı telefon pazarının günden güne büyümesi çoğu firmanın dikkatini çekti. Türkiye' nin teknoloji denince akla ilk gelen firmalarından olan Teknosa, bu duruma kayıtsız kalmadı ve Preo P1 modeliyle bu sektöre giriş yaptı. Telefonun satış başarısı yakalaması üzerine donanım özelliklerini güncelleyen firma, yeni modele Preo P2 adını verdi. Yeni telefon, selefi gibi uygun fiyat politikasıyla geliyor. İşte telefonun teknik özellikleri ve diğer detayları...

 

TEKNOSA PREO P2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 267 ppi netlik ve %70 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6753 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP3 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 3.150 mAh çıkarılabilir batarya

- USB Type-C, 4.5G ve çift hat desteği

 

TEKNOSA PREO P2 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

preo-p2-ekran.png

5.5 inç ekrana sahip telefonun 1280x720p HD çözünürlüğü bulunuyor. 267 ppi keskinlik değerine sahip bu ekran AMOLED paneli sayesinde yüksek kontrastlı renkler üretebiliyor. Renk doygunluğu konusunda LCD ekranlara göre daha iyi durumda olan AMOLED ekran kullanılması telefonun görüntü ve renk kalitesinin artmasını sağlıyor. Gorilla Glass 3 kaplamaya sahip telefon, çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklılık sunuyor.

Ekranın etrafında bırakılan boşlukların makul seviyede olduğu görülüyor. %70 ekran/gövde oranıyla ortalama değere sahip model, dokunmatik menü tuşlarının ekran altında konumlandırılması sayesinde geniş ekranın tamamını kullanabilmenize imkan sağlıyor. Ön tasarımın oldukça sade yapıda ve ayrıntıdan uzak tasarlandığını belirtelim.

teknosa-preo-p2-beyaz.png

Arka tasarıma geçerken, telefonun çerçevelerinin parlak yapısı dikkat çekiyor. Çerçeveler metal görünüme sahip olsa da plastik malzemeden imal edildiğini ve metalik boya ile kaplandığını söylemekte fayda var. Arkasını çevirince telefonun ortasındaki kocaman logo dikkat çekiyor. Yine metalik boyayla kaplı Preo P2 ve hemen altındaki küçük Teknosa logolarından başka altta bulunan yatay tasarımlı hoparlör dikkat çeken diğer detay oluyor.

 

TEKNOSA PREO P2 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

teknosa-preo-p2-kamera.png

Kamera donanımlarının bu segmentte birbirine çok benzediği günümüzde Teknosa Preo P2' nin arka kamerası 13 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip yapısıyla diğer modeller arasında yer alıyor. Kameranın diğer özelliklerine bakınca HDR, yüz tanıma, panorama, elle odaklama ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikler karşımıza çıkıyor. Arka kamera ile 1080p FHD video kaydı yapılabiliyor.

Öndeki kameranın 8 MP çözünürlüğü rakiplerinin bazılarına göre öne geçmesini sağlıyor. HD 720p video kaydı yapabilen ön kameranın led flaşı bulunmaması ve geniş açılı lens kullanmıyor olması onu biraz geride bırakıyor denebilir.

mediatek-mt6753.png

İşlemci tarafında 1.3 GHz 8 çekirdekli MediaTek 6753 işlemci görev yapıyor. İşlemciye eşlik eden 2 GB ram ve Mali-T720 MP3 grafik birimi ile birlikte donanım ortalama performans sunabiliyor. Telefon giriş-orta segmentte yer alması bakımından yüksek performans beklentisi olanları hayal kırıklığına uğratabilir diye uyaralım. Merak edenler için Teknosa Preo P2 Antutu testinden 36.100 puan alıyor.

teknosa-preo-p2-detaylar.jpg

16 GB dahili depolama alanı bulunan telefonun hafızası istenirse 32 GB MicroSD kart ile artırılabiliyor. Batarya tarafında 3.150 mAh kapasiteli batarya tercih edilmiş. Bu batarya yoğun kullanımda dahi 1 günü aşan kullanım süresi üretebiliyor. Ayrıca bataryanın çıkarılabilir yapıda olması avantaj sağlıyor. 4.5G hızlı veri bağlantısı ve çift hat desteği sunabilen telefon, yeni nesil bağlantı standardı olan USB Type-C ile birlikte geliyor.

 

TEKNOSA PREO P2 FİYAT ve YORUM

teknosa-preo-p2.png

Önceki modeline göre güncellenen özellikleriyle hem tasarım hem de performans anlamında geliştirilen Teknosa Preo P2 fiyatı 900 TL ile Teknosa mağazalarında satışa sunuluyor. 

Editör Yorumu: Teknosa kendi modeliyle giriş-orta segment arasındaki telefonlar arasında kendine müşteri arıyor. Telefonu rakiplerinden ayıran çok farklı özellikleri olmasa da garanti konusunda genelde kullanıcılarını memnun eden firma, uygun fiyatlı telefon alternatifiyle yine hedeflediği satış rakamlarına ulaşacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.