Meizu M3 Note İncelemesi

Meizu' nun Note serisine eklediği yeni cihazı M3 Note, iddialı özellikleriyle geliyor. Geliştirilen özellikleri ve makyajlanan tasarımıyla iddialı olacak telefonun teknik özellikleri ve tüm detayları bu haberimizde...
Meizu M3 Note İncelemesi

MEIZUB NOTE SERİSİ M3 İNCELEMESİ

Çinli üretici Meizu’ nun yükselişi devam ediyor. Pazarda önemli paya sahip olan ve bu payını gün geçtikçe artıran şirketlerden olan Meizu, Samsung’ un Note serisine benzer, büyük ekranlı ve performans odaklı telefonlarına en son eklediği M3 Note ile iddialı özellikler sunuyor.

Telefonun özelliklerine geçmeden önce genel tasarımın önceki M2 Note ile benzerliği dikkatimizi çekiyor. Meizu M2 Note hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilir ve detaylı incelememize ulaşabilirsiniz.

MEIZU M3 NOTE TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

m3-note-tasarim.png

Girişte telefonun selefine benzer tasarımı olduğundan bahsetmiştik. Her ne kadar genel tasarım çizgileriyle benziyor olsa da detaylara inildiği zaman yeni modelin farkları ortaya çıkıyor. M3 Note özellikle arka tasarımıyla öne geçiyor.

Telefonun ön tarafında fiziksel tuş dikkat çekiyor. Bu fiziksel tuş bünyesinde parmak izi okuma sensörü barındırıyor. Yatay ancak enine doğru geniş yapıda tasarlanan bu tuş, telefonun genel tasarımıyla bütünlük oluşturuyor. Ekran çevresindeki boşluklara bakınca %71 ekran/gövde oranıyla telefonun rakipleriyle benzer değere sahip olduğunu görüyoruz.

meizu-m3-note-ekran.png

Arka tasarıma geçince yekpare alüminyum kasanın şıklığı üstte ve altta enine doğru uzanaN anten çizgileriyle artırılmış. Selefinde pürüzlü ancak sade olan tasarım, basit görüntü veriyordu. Ufak dokunuşlar yapılarak arka tasarım hareketlendirilmiş ve telefonun kalite algısı yükselmiş.

Ekrana geçtiğimizde karşımıza 5.5 inç ebadında 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip bir ekran çıkıyor. Bu ekran 401 ppi keskinlik değeri ile oldukça net görüntüleme yapabiliyor. LTPS LCD panele sahip bu ekran IPS ekranlara göre daha geniş görüş açısı ve daha canlı renkler sunabiliyor.

Ekranın 1000:1 kontrast oranı sayesinde renk derinliği artırılırken, 450 nit parlaklık değeri ile güneş ışığı altında okunabilirliğinin iyi seviyede olması sağlanmış. Telefonun ekranı kırılmalara ve çizilmelere karşı Dragontrail Neg T2X-1 teknolojisi ile korunuyor.

MEIZU M3 NOTE KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

meizu-m3-note-kamera.png

Telefonun arka kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Bu kamera çift led flaşıyla yetersiz ışık koşullarında iyi fotoğraflar yakalayabilmenizi sağlıyor. Ana kameranın sahip olduğu, mavi filtre cam, hızlı odaklanma, seri çekim, 5 elementli lens, HDR, panorama ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikler, fotoğraf konusunda telefonun elini güçlendiriyor. Ayrıca kameranın lensi Gorilla Glass 3 kaplamasıyla çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklılık sağlıyor. Arka kamera, FHD ağır çekim video kaydı yapabiliyor. 

Ön kamera 5 MP çözünürlük sunuyor. Ön kameranın 69 derece geniş açılı lensi sabit odaklamalı yapısıyla emsallerinden biraz geride kalıyor olsa da F/2.0 diyaframı ve 4 elementli lensiyle birlikte durumu dengelemeye çalışıyor diyebiliriz. Ön kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor.

meizu-m3-note-islemci.png

İşlemci tarafında, 1.8 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755M görev alırken, Mali-T860 MP2 grafik birimi ve 2 GB ram bellek ona eşlik ediyor. 16 GB ve 32 GB dahili depolama seçenekleri ile satılan telefonda 16 GB versiyon ile alınırsa 2 GB ram, 32 GB hafıza seçeneği ile alınırsa 3 GB ram bellek bulunuyor. Telefonun hafızası 128 GB MicroSD kart desteği ile artırılabiliyor.

4.100 mAh kapasiteli bataryası çıkarılamayan telefonun parmak izi okuyucusu ana menü tuşunda ön tarafta yer alıyor. Parmak izi okuma sensörü, 5 adet parmak izi kaydı yapılabiliyor ve 0.2 saniye gibi hızda parmak okuyabiliyor. Telefonun çift hat desteği, ekrana çift tıklayarak açılma ve 4.5G hızlı veri bağlantısı gibi özelliklerinin bulunduğunu da ekleyelim.

MEIZU M3 NOTE FİYAT ve YORUM

meizu-m3-note-siyah.png

Meizu M3 Note, Türkiye fiyatı hakkında firma tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Telefonun ülkemize ne zaman geleceği ve satış fiyatının ne olacağı hakkında bilgi bulunmuyor. 

 

Editör Yorumu: Meizu M3 Note genel itibarıyla dengeli denebilecek özelliklerle geliyor. Telefonun tasarımında yapılan ufak değişiklikler estetik açıdan daha başarılı olmasını sağlamış. Bataryanın büyümesi en yoğun kullanımda dahi 1 günden fazla kullanım süresi sunmasını sağlıyor. Yeni nesil parmak izi okuyucusu kullanıyor olması da telefonun öne çıkmasını sağlayan özellikleri arasında yer alıyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.