Alcatel Flash Plus 2 Ön İncelemesi

Alcatel, akıllı telefon ailesine yeni eklediği modeli Flash Plus 2' yi tanıttı. Telefonun diğer Alcatel modellerinden ayrılan tarafı yüksek performans gücüne sahip olması diyebiliriz. İşte telefonun tüm özellikleri ve detayları...
Alcatel Flash Plus 2 Ön İncelemesi

ALCATEL FLASH PLUS 2 TANITILDI

Alcatel, Idol serisi telefonlarıyla akıllı telefon sektöründeki payını artırmayı başardı. Firmanın ürettiği telefonlar, uygun fiyat politikası sayesinde iyi satış rakamlarına ulaşarak yüzünü güldürmeyi başardı. Bu durumu gören firma, yeni modeli Flash Plus 2' yi tanıttı.

Teknik özelliklerine geçmeden önce, bu telefonun Idol modellerinden ayrılan bir telefon olduğunu ve gerek performans gerekse diğer donanım özellikleriyle çıtayı yükselteceğini şimdiden söyleyelim. İşte Alcatel Flas Plus 2' nin teknik özellikleri, fiyatı ve diğer detayları...

 

ALCATEL FLASH PLUS 2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401ppi yoğunluk ve %71 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755M(Helio P10) İşlemci

- 2 GB ve 3 GB Ram bellek, Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 16 ve 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu, çif sim ve hızlı şarj

 

ALCATEL FLASH PLUS 2 TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

alcatel-flash-plus-2-ekran.png

Önden ilk bakıldığında telefonun köşeli tasarımı ve alttaki yatay fiziksel tuşuyla Samsung Note 3 ile olan benzerliği dikkat çekiyor. Fiziksel tuş ana menü tuşu olmakla birlikte aynı zamanda parmak izi okuma sensörüyle güvenlik hususunu artırıyor. 

Arka tasarıma bakıldığı zaman metal malzeme kullanıldığı hemen fark ediliyor. Tek parça alüminyum kasaya sahip telefonda yatay taşlanmış görünüm şık duruş sağlıyor. Yan hatların ve köşelerin arka kasa ile birleşme noktalarında zımparalanmış ince çizgi görünümü hem parlaklık veriyor hem de estetik algıyı artırıyor.

flash-plus-2-tasarim.jpg

Arka tasarımda dikkat çeken diğer öğelere bakınca, üst tarafta geniş bir kamera ve hemen yanında led flaş konumlandırılmış. Çift led kullanılan flaş, yuvarlak formda tasarlanarak kamera ile bütünlük yaratılmış. Kameranın altında Flash logosu ve alt orta tarafta da ince yatay şekilde hoparlör kullanılarak başarılı bir tasarıma imza atılmış.

Ekrana geçtiğimizde, telefonun 5.5 inç geniş ekranı 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip. Bu ekran 401 ppi netlik değeriyle keskin ve kaliteli görüntüler oluşturabiliyor. IPS LCD panelin kullanıldığı bu ekran 1000:1 kontrast oranıyla canlı renkler üretebiliyor. Ekran etrafındaki boşlukların tasarımı başarılı denebilir. Telefonun ekran/gövde oranı %71 ile rakipleriyle benzer özellik gösteriyor.

 

ALCATEL FLASH PLUS 2 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

alcatel-flash-plus-2-kamera.png

Kameralara bakınca telefonun diğer Alcatel modelleri arasından sıyrıldığını söyleyebiliriz. Ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip telefon 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Arka kameranın 76.5 derecelik geniş açılı lensi sayesinde telefon, panoramik fotoğraflar çekebiliyor ve kadrajı oldukça geniş tutmanıza imkan veriyor.

Kameranın sahip olduğu diğer özelliklere bakınca; 5 elementli lensiyle çizilmelere karşı dayanıklılık sunduğunu, mavi filtre camıyla ışık değişimlerinde dahi iyi sonuçlar ortaya koyabildiğini, hızlı odaklama teknolojisiyle sadece 0.1 saniyede odaklama yapabildiğini ve HDR özelliği ile ters ışıkta dahi iyi fotoğraflar çekebildiğini görüyoruz. Ana kameranın Omnivision OV13853 sensör kullandığını ve 1080p çözünürlükte 60 fps videolar çekebildiğini de ekleyelim.

Ön kamera ise 5 MP çözünürlüğe sahip. F/2.2 diyafram açıklığı ile ortalama değerler sunan bu kamera, led flaşı sayesinde karanlık ortamlarda ya da ışığın yeterli olmadığı durumlarda özçekimlerinizin kalitesini artırıyor. 84 derece geniş açılı lensiyle kalabalık özçekimler yapmanıza ve arka planı geniş tutmanıza imkan sağlıyor.

alcatel-flash-plus-2-islemci.jpg

Telefona performansını veren işlemciye bakınca, diğer Alcatel modellerinin önüne geçtiği dikkat çekiyor. 1.8 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755M işlemci, Mali-T860MP2 grafik birimi ve 3 GB ram belleğin oluşturduğu donanım öğeleri telefona yeterli gücü verebiliyor. Uygulama geçişlerinde ya da oyunlarda takılmalar olmayacağını ve yeterli performansı üretebileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Telefonun dahili hafızası 16 GB ve 32 GB olmak üzere iki seçenek halinde alınabiliyor. 16 GB versiyon tercih edildiği zaman ram miktarı 2 GB olurken, 32 GB versiyon tercih edilirse ram miktarı 3 GB' ye yükseliyor. 128 GB MicroSD kart okuyabilen telefon hafıza konusunda kullanıcıya yeterli alanı sağlıyor.

alcaten-flash-plus-2-batarya.jpg

Telefonun öndeki fiziksel tuşunda parmak izi okuyucu özelliği olduğunu yukarıda belirtmiştik. Parmak izi okuma sensörü ikinci nesil olarak tanımlanan, 0.5 saniye okuma hızıyla ve okuma hassasiyetiyle kullanıcı güvenliğini artıran detay olarak özellikler arasında kendine yer buluyor.

3.000 mAh bataryası gövdeyle bütünleşik yapıya sahip ve çıkarılamıyor. Bu batarya yoğun kullanımda dahi 1 gün kullanım süresi sağlayabiliyor. Telefon, ses çipi ve amplifikatörü sayesinde yüksek kaliteli ses üretebiliyor ve 192 kHz/32 bit ses çalabiliyor. Çift hat desteği bulunan telefon aynı anda iki numarayı da kullanabilmenizi sağlıyor.

 

ALCATEL FLASH PLUS 2 FİYAT ve YORUM

alcatel-flash-plus-2-fiyat.png

Alcatel Flas Plus 2 fiyatı Türkiye için henüz açıklanmadı. Uluslararası pazarda ilk belirlenen fiyatlara göre 16 GB model 160 Dolar, 32 GB model ise 190 Dolar olacak. Ülkemizdeki vergiler eklendiğinde dahi telefonun 1.500 TL' nin altında bir fiyat etiketine sahip olacağını tahmin etmekteyiz.

 

Editör Yorumu: Telefon firmanın amiral gemisi modeli özelliklerini taşıyor. Kaliteli kamerası, parmak izi okuyucusu, ses çipi ve bataryası ile telefon çoğu kullanıcının beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip. Rakiplerinden uygun fiyat ile satışa sunulursa Alcatel firmasının güvencesini arkasına alarak iyi satış rakamlarına ulaşabilir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.