Oxiron X5 İncelemesi

Çinli üreticilerden olan ve Alman ortaklığı ile piyasada adını duyurmaya başlayan Oxiron markasının X5 modelini mercek altına aldık. İşte Oxiron X5' in özellikleri, satış fiyatı ve diğer tüm detayları...
Oxiron X5 İncelemesi

OXIRON X5 NELER SUNUYOR?

Oxiron, Çinli firmalar arasına sonradan katılmasına rağmen hızla gelişerek adını duyurmaya başladı. Bu konuda şüphesiz ki Alman işbirliği yapmasının katkısı büyük oldu. Oxiron Türkiye 2015 yılında Almanya ortaklığı ile kuruldu ve ülkemizde akıllı telefon montajına başladı. 

Firmanın en gelişmiş modeli olarak tanıtılan X5, sahip olduğu özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Telefonun kaliteli malzemesi, güçlü işlemcisi ve başarılı kameralarına ek olarak rakiplerine göre nispeten uygun fiyatla satışa sunuluyor olması onu bir adım öne çıkardı. İşte Oxiron X5 teknik özellikleri ve tüm detayları...

 

OXIRON X5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 267 ppi yoğunluk ve %73 ekran/gövde oranı

- 1.7 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6752 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 64 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.900 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu, çift hat ve metal gövde

 

OXIRON X5 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

Telefonun 5.5 inç ebadındaki ekranı 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. Bu ekranın netlik değeri ise 267 ppi ile rakiplerine göre biraz düşük kalıyor. Sahip olduğu LTPS LCD panel ile daha geniş açılı görüntü ve renk sunmasıyla bu farkı kapatmaya çalışan telefonun ayrıca çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 kaplama ile korunduğunu görüyoruz. 

Telefona önden bakınca geniş ekranın haricinde kenarlardaki dirseksiz tasarım dikkat çekiyor. Ekran yanlara doğru olabildiğince geniş tutulmuş ve dirseksiz ekran görüntüsü yaratılmış. Ekranın üstünde ve altında bırakılan boşluklar ince formda tasarlanmış. Telefonun %73 ekran/gövde oranı başarılı bir ön tasarıma sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca ekran altındaki dokunmatik tuşların aydınlatmalı olması, telefona artı katan özellikleri arasında yer alıyor.

oxiron-x5-tasarim.png

Arka tasarıma geçildiği zaman ufak tasarım detaylarıyla karşılaşıyorsunuz. Arkada ilk dikkat çeken öğe farklı rengiyle çerçeve oluyor. Telefonun çerçevesi ve dolayısıyla kasası tamamen metal malzemeden üretilmiş. Bütün donanım parçalarının yer aldığı kasa tek parça metalden imal edilerek dayanıklılık sağlanmış. Arkadaki parmak izi okuyucusunun keskin köşeli tasarımı ve alttaki firma logosuyla tasarım hareketlendirilmiş. Telefonun tasarım anlamında başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

 

OXIRON X5 KAMERALAR ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

oxiron-x5-kamera.png

Kameralara bakınca ilk dikkat çeken hem ön kamerada hem arka kamerada Sony Exmor RS sensör oluyor. Ana kamera 13 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip. Bu kamera ile FHD video kaydı yapılabiliyor. Arka kamerada ayrıca hızlı odaklanma, yüz tanıma, gülümseme yakalama, HDR ve panorama gibi özellikler bulunuyor. Led flaşıyla karanlık ortamlarda aydınlık fotoğraflar çekebiliyor.

Öndeki kamera ise 5 MP çözünürlüğe ve F/2.2 diyaframa sahip. Ön kamera da aynı arka kamera gibi 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın sesli komut ve el hareketi tanıma gibi yazılımsal özellikleri özçekimlerinizde kaliteyi artıran diğer özellikler arasında yer alıyor.

İşlemci tarafında 1.7 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6752 işlemci görev alıyor. İşlemcinin Mali-T760 MP2 grafik birimi ve 2 GB ram belleği bulunuyor. Donanım öğelerine bakınca telefonun uygulamalar arası geçişlerde ve oyunlarda sıkıntı çıkarmadan kullanım sunacağını söyleyebiliriz. 16 GB dahili hafıza ile satılan telefonun hafızası istenirse 64 GB' ye kadar MicroSD kart ile genişletilebiliyor.

2.900 mAh bataryası bulunan telefonun arka kapağının çıkarılabilir olması, bataryasının da değiştirilebilmesine imkan sağlıyor. Parmak izi okuyucusu ortalama hıza sahip telefonda Yamaha üretimi ses güçlendirici çip bulunuyor. Telefonun ses kalitesinin ve hoparlör gücünün iyi olmasını sağlıyor. 4.5G desteği ve çift hat kullanımı gibi özellikleri bulunan telefon, düşük SAR (0.149/baş) değeri ile dikkat çekiyor.

 

OXIRON X5 FİYAT ve YORUM

Oxiron X5 fiyatı 760 TL ile özelliklerine göre uygun denebilecek rakamlardan satışa sunuluyor. 

 

Editör Yorumu: Telefonun özelliklerine ve fiyatına bakınca fiyat/performans telefonu olduğu söylenebilir. Avantajlı özellikleri ağır basan telefonun tek dezavantajı büyük ekrana rağmen düşük çözünürlük sunması oluyor. Bunu da uygun fiyatıyla telafi edebilen Oxiron X5, alıcısını memnun edeceğe benziyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.