Reeder P10S Ön İncelemesi

Reeder tarafından üretilen telefonlar uygun fiyatları ve performanslarıyla dikkat çekiyor. Yeni P10S modelini tanıtan firma piyasadaki rakiplerinin gözünü korkuttu. Bakalım telefonun teknik özellikleri ve diğer detayları neler?
Reeder P10S Ön İncelemesi

YENİ AMİRAL GEMİSİ REEDER P10S

Reeder firması, elektronik kitap ürünleriyle adını duyuran ve bu başarısını akıllı telefon sektörüne taşıyan firma olarak karşımıza çıkıyor. Android tablet sektörüne adım atan ve uygun fiyat politikası sayesinde rekor satış rakamları elde eden Reeder, bu tecrübesini akıllı telefon pazarında ileriye götürmeye kararlı görünüyor. 

Firmanın en son hazırladığı akıllı telefonu Reeder P10S, sahip olduğu özellikleriyle daha piyasaya çıkmadan adından söz ettirmeyi başardı. Telefon üst segmente göz kırpan donanımı, orta segment fiyatıyla sunacağı için bekleyenlerini şimdiden heyecanlandırıyor. Merak edenler için telefonun tüm detayları bu haberimizde...

 

REEDER P10S TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401ppi yoğunluk ve %72 ekran/gövde oranı

- 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755(Helio P10) İşlemci

- 4 GB Ram ve Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 64 GB dahili hafıza ve 200 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu, çif sim ve USB Type-C

 

REEDER P10S TASARIM VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

reeder-p10s-ekran.png

Reeder telefon tasarımlarına genel olarak baktığınızda köşeli ve zarif hatlara sahip olduklarını görüyorsunuz. Reeder P10S modelinde aynı tasarım dili kullanılarak oldukça şık görünüme sahip bir telefon tasarımı ortaya konulmuş. Ön tasarıma bakınca geniş bir ekran ve onun altındaki fiziksel tuş dikkat çekiyor. Fiziksel tuş hem ana menüye dönüş hem de parmak izi okuma işlevi görüyor.

Telefonun 5.5 inç ekranı 1920x1080p çözünürlük değerine sahip yapısıyla Full HD görüntüleme imkanı sunuyor. Bu ekranın 401ppi keskinlik değeri kaliteli görseller oluşturabilmesini sağlıyor. Ayrıca ekran paneli Samsung üretimi AMOLED teknoloji kullanıyor. Böylece renklerin kalitesi, görüntüleme açısı ve kontrast oranıyla üst düzey izleme performansı verebiliyor.

Ekran, çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 kaplaması ile dayanıklı yapı sergiliyor. Bir de son dönemde üreticilerin kullandığı ve 2.5D adını verdiği köşelerde eğimli cam tasarımına sahip. Ayrıca 3D Touch dokunma teknolojili ekran teknolojisi sayesinde ekrana uygulanan basınç seviyesini algılayabiliyor. Böylece tek dokunuşta farklı kuvvet uygulayarak kısa yollar kullanmanız mümkün hale geliyor.

reeder-p10s-renkler.png

Metal çerçeve hem dayanıklılığı hem de görüntüyü olumlu etkiliyor. Sağ tarafta ses ve güç tuşu haricinde başka fiziksel tuş bulunmazken, sol tarafta sim ve hafıza kartı girişleri bulunuyor. Telefonun 3.5mm kulaklık girişi, güç girişi ve hoparlörü alt tarafa konumlandırılmış. 

Telefonun arka tasarımı da en az ön tasarımı kadar şık görünüyor. Tek parça metal yapısı sayesinde kalite algısını artırıyor. Ayrıca taşlanmış metal estetik açıdan oldukça şık görüntü sunuyor. Arka tasarımda sol üst köşede kamera ve led flaş haricinde bir de en altta sertifika bilgilerinin olduğu baskı bulunuyor. Bunların haricinde telefonun arka tasarımında başka detaya yer verilmemiş ve sade bir tasarım anlayışı benimsenmiş diyebiliriz. 

 

REEDER P10S İŞLEMCİ VE KAMERA ÖZELLİKLERİ

reeder-p10s-islemci.png

Reeder P10S modeline gücünü veren 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755 işlemciye Mali-T860 MP2 grafik birimi ve 4 GB ram bellek eşlik ediyor. Tüm kullanıcılara hitap edebilecek kapasitede olan donanım öğeleriyle telefonun, gerek normal kullanımda gerekse oyun kullanımda kasılma ve donma gibi sorunlar yaşatmayacağını söyleyebiliriz. 

64 GB dahili depolama ile tek seçenek halinde satılacak telefonun hafızası istenirse hafıza kartı ile artırılabiliyor. 200 GB MicroSD kart desteği sunan telefon, alıcısı için hafıza yetersizliği gibi bir sorun yaşatmayacak denebilir. Uygulamalar, oyunlar, resimler ve videolar için fazla fazla saklama kapasitesi imkanı olduğunu ve bu bakımdan müşterilerini memnun edeceğini belirtelim.

p10s-kamera.png

Telefonda kullanılan ana kamera 16 MP çözünürlük değeri sunuyor. Ana kamera ile 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor. Arka kameranın F/1.8 diyafram değeri sayesinde daha fazla ışık tutarak karanlık ortamlarda dahi iyi sonuçlar ortaya koyması hedeflenmiş ve led flaş yardımıyla birlikte karanlıkta dahi iyi fotoğraflar çekilebilmesi mümkün kılınmış.

Ana kameranın sahip olduğu diğer özelliklere baktığımızda; 6 elementli lens tasarımı, lazer odaklama, yüz tanıma, gülümseme yakalama, HDR, hızlı odaklanma ve coğrafi konum ekleme gibi özellikler dikkat çekiyor. Ön taraftaki kameranın 8 MP çözünürlük seviyesi ve geniş açılı lensi ile özçekimlerde istenen performansı verebileceğini şimdiden söylemek mümkün. Ön kameranın da arka kamera gibi 1080p FHD video kaydı yapabildiğini ekleyelim.

 

REEDER P10S DİĞER ÖZELLİKLER VE FİYAT

reeder-p10s-batarya.png

Reeder P10S sahip olduğu diğer detaylarıyla da adından söz ettirmeyi başardı. Yeni nesil bağlantı standardı diye söz edilen USB Type-C girişi bulunan telefon yüksek hızda veri aktarımı sağlayabiliyor.

Çift sim kart desteği ile birlikte iki ayrı telefon taşıma derdinden kurtaran Reeder P10S sahip olduğu 3.000 mAh bataryasıyla da yoğun kullanımda dahi 1 günü çıkarabilen kullanım süresi sunuyor. Ayrıca telefonun Hi-Fi ses denen yüksek kaliteli ses kaydı ve oynatımı yaptığını ekleyelim.

Reeder P10S fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak telefonun fiyatının 1.500 TL civarında olması bekleniyor. 

 

Editör Yorumu: Reeder P10S için fiyat/performans telefonu olacak demek için henüz erken olsa da açıklanacak fiyatın bu söyleme uygun olacağını tahmin etmek güç değil. Donanım tarafında iyi bileşenlerin kullanıldığı telefonun, USB Type-C, 4 GB ram ve 3D Touch özellikleri onu ön plana çıkarıyor. Resmi duyuru ile birlikte beklenilen fiyata sahip olursa yüksek satış rakamları elde edecektir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.