Sony Xperia XA Ultra Tanıtıldı

Sony, yeni telefon ailesi olarak tanıttığı X serisini yeni üyeleriyle genişletmeye devam ediyor. Aileye son katılan XA Ultra, adından anlaşılacağı üzere dev ekranıyla ve gelişmiş kamera özellikleriyle geliyor. İşte detaylar...
Sony Xperia XA Ultra Tanıtıldı

SONY XPERIA XA ULTRA

Sony Xperia Z serisi ile amira gemisi modellerini piyasaya sürerken herkesi şaşırtacak bir hamle yaparak X ailesini tanıtarak ters köşe yapmıştı. Şimdi aileye yeni bir üye daha ekleyerek farklı taleplere karşılık vermeye ve aileyi genişletmeye devam etti. Xperia XA Ultra' nın geniş ekranı ve kaliteli kameraları onun en dikkat çeken detayları oldu. Telefonun malzeme kalitesi ve tasarımı da daha ilk bakışta tüketicilerden olumlu tepkiler aldı diyebiliriz. Telefonun teknik özellikleri ve diğer detaylarına hep birlikte göz atıyoruz.

 

SONY XPERIA XA ULTRA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 367ppi yoğunluk ve %76 ekran/gövde oranı

- 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755(Helio P10) İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 200 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 21.5 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 16 MP led flaşlı geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.700 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, Sony ses teknolojileri ve dahili radyo

 

XPERIA XA EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

xa-ultra-ekran.jpg

Xperia X ailesinin tasarım hatlarını XA Ultra modelinde görmek mümkün... Telefonun sade ve şık tasarımı daha ilk bakışta kendini belli ediyor. Ön tasarımda dikkat çeken en önemli ayrıntı ise ön kameranın büyük tasarımı oluyor. Aynı zamanda led flaş ile desteklenen kamera, telefonun özçekim konusunda iddialı olduğu konusunda ipuçları veriyor.

Arkasını çevirmeden önce metal çerçeve, ince yapısıyla telefona şıklık katarken aynı zamanda dayanıklılık ve sağlamlık katıyor. Metal malzeme kullanımı telefonun kalite algısını yükseltiyor ve ısınan donanım öğelerinin hızlı soğumasında önemli rol oynuyor.

xa-ultra-tasarim.jpg

Arka tasarımda sade bir tasarım anlayışının kullanıldığını ve X ailesinin diğer üyelerine benzer görüntü sergilediğini görüyorsunuz. Sol üst köşede kamera ve hemen altındaki led flaşı, ortaya doğru NFC ve onun altındaki Xperia logosundan başka arka tasarımda bir detaya yer verilmeden olabildiğince sade bırakıldığını görüyoruz.

Ekranına gelince, adındaki Ultra ifadesinden anlaşılacağı üzere telefonda 6 inç ebatında 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekran kullanılıyor. Ekranın 367 ppi netlik değeri, keskin görüntüler oluşturabilmesine imkan sağlıyor. IPS LCD tabanlı bu panel, Sony patentli Bravia Engine 2 görüntü motoru ve çizilmeye karşı dayanıklı camıyla görüntüleme anlamında tatmin edici sonuçlar ortaya koyabiliyor.

 

XPERIA XA ULTRA KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

mediatek-mt6755.PNG

Xperia XA Ultra' nın gövdesinde 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye Mali-T860 MP2 grafik birimi ve 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Donanım birimi öğelerinin telefona yeterli performansı üretebilecek gücü sağlayacağını, uygulamalar arası geçişlerde akıcılığı sağlayacağını söylemek mümkün. Ayrıca grafik biriminin oyunlarda kasılma ya da takılma olmadan rahatlıkla oyun oynatabileceğini de ekleyelim.

xa-ultra-kamera.jpg

Kamera konusunda telefon iddialı özelliklerle geliyor. Ana kamera Sony' nin en gelişmiş kamerası olan 21.5 MP çözünürlük ve Sony G lense sahip. Bu kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Ana kamera, hybrid odaklanma, dijital görüntü sabitleme, odak takibi, yüz tanıma, gülümseme yakalama, temiz görüntü yaklaştırma ve HDR gibi özellikleriyle de göz dolduruyor.

xa-ultra-on-kamera.jpg

Öndeki kamera konusunda Sony, telefonu adeta bir özçekim telefonuna dönüştüren yeniliklere imza atmış. 16 MP çözünürlüklü ön kamera led flaş desteği sayesinde karanlık ortamlarda net fotoğraflar çekebiliyor. 88 derece geniş açılı lensi sayesinde geniş kadrajlı fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca optik görüntü sabitleyici özelliği olan ön kamera fotoğraf ve videolarda titreşimleri ve sarsıntıları emerek temiz görüntüler yakalamayı mümkün kılıyor.

xa-ultra-batarya.jpg

16 GB dahili hafıza ile gelen telefonun hafızası istenirse 200 GB' ye kadar MicroSD kart ile artırılabiliyor. 2.700 mAh kapasiteli bataryası gövdeye bitişik olan telefon firmanın iddiasına göre 2 gün kullanım ömrü sunabiliyor. Altın, siyah ve gümüş renk seçenekleriyle satılacak telefonun dahili radyosu ile karasal yayınlar harici program ve veri bağlantısı olmadan dinlenebiliyor.

 

XPERIA XA ULTRA FİYAT ve YORUM

xperia-xa-ultra-renkler.jpg

Sony Xperia XA Ultra Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmış değil. Xperia XA Ultra, temmuz ayından itibaren raflardaki yerini alacak.

 

Editör Yorumu: Telefonun özellikleri tatmin edici denebilir. Kaliteli dev ekranı, kullanım ömrü ve iddialı kameralarıyla dikkatleri üzerine çekecek. Telefonun başarılı tasarımı, uygun fiyat ile tüketiciye sunulursa iyi satış yapacağını söylemek zor değil.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.