Meizu Pro 6 İnceleme

Meizu' nun donanım ögeleriyle ve performansıyla dikkat çeken modeli Pro 6' ya yakından bakıyoruz. Telefon hakkındaki tüm detaylar ve fiyat bilgisi bu haberimizde...
Meizu Pro 6 İnceleme

LENOVO'NUN YENİ AMİRAL GEMİSİ MEIZU PRO 6

Meizu, yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Telefon kaliteli metal kasasıyla ve küçülen ekranıyla dikkat çekiyor. Bir önceki modeli Meizu Pro 5' e daha küçük boyutlara sahip ancak daha güncel donanım ile gelen telefon, firmanın üst seviye modeli olarak ürün yelpazesindeki yerini aldı. Meizu Pro 6' nın teknik özellikleri ve diğer detayları hakkında merak edilenleri bu haberimizde derledik.


MEIZU PRO 6 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 424 ppi yoğunluk ve %71 ekran/gövde oranı

- 2.5 GHz 10 çekirdekli MediaTek MT6797T(Helio X25) İşlemci

- 4 GB Ram ve Mali-T880 MP4 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili hafıza, hafıza kartı desteklenmiyor.

- 21.5 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 16 MP led flaşlı geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.700 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, Sony ses teknolojileri ve dahili radyo

 

MEIZU PRO 6 TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

meizu-pro-6-ekran.png

Meizu Pro 6' nın tasarım hatlarına bakınca Pro 5 modelinden esintiler göze çarpıyor. Ön tasarımda bulunan fiziksel ana menü tuşu aynı zamanda parmak izi okuma görevini üstleniyor. Köşesi yuvarlanmış hatlarıyla telefon Pro 5 modeline olduğu kadar iPhone 6 tasarımını da andırıyor.

Sağ tarafında güç ve ses tuşlarını yer alırken telefonda başka fiziksel tuş bulunmuyor. Güç girişi, hoparlör ve kulaklık girişleri telefonun alt tarafına konumlandırılmış. Ayrıca hoparlör de alt tarafa yerleştirilerek tasarım tamamlanmış. Arka tasarıma bakınca kameranın altındaki flaşın yuvarlak yapısı dikkat çekiyor. Burada sıralı led flaş yüksek aydınlatma sağlıyor. Ayrıca yanlardan kıvrım yaparak gelen anten çizgileri de tasarımı tamamlayan ve görünüme estetik katan diğer detaylar oluyor.

Telefonun 5.2 inç ekranı 1920x1080p FHD çözünürlük değeri sunuyor. Ekranın AMOLED yapısı renk doğruluğunun yanında derin siyah ve parlak beyaz renk üretiminde yüksek başarı gösteriyor. 2.5D eğimli ekran tasarımı sayesinde çerçeveye doğru kıvrılan cam, akıcı dokunma deneyimi sunuyor. Gorilla Glass 3 teknolojisi ile kırılmalara ve çizilmelere karşı korunan ekran 3D Touch adını verilen basınca duyarlı ekran teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

 

MEIZU PRO 6 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

meizu-pro-6-kamera.png

Telefonun ana kamerası 21.1 MP çözünürlüğe sahip Sony Exmor RS sensörden güç alıyor. Ana kameranın özelliklerine bakınca; HDR, lazer odaklanma, mavi filtre cam, 6 elementli lens, seri çekim, panorama ve yüksek hızlı odaklanma gibi yüksek donanıma sahip olduğunu görüyoruz. Telefon lazer desteği sayesinde 0,07 saniyede odaklanma yapabiliyor.

Ayrıca kamera lensinin üzerindeki camın Gorilla Glass 3 ile çizilmelere karşı dayanıklı hale getirildiğini belirtelim. 10 adet halka şeklinde dizilmiş led flaş desteği ile telefonun karanlıkta dahi fotoğrafları aydınlatmaya yetecek flaşı üretebildiğini ekleyelim.

Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Ön kameranın 5 elementli lensi ve geniş açılı kadrajı özçekimlerde yeterli kaliteyi üretmesini sağlıyor. Arka ve ön kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Kamera tarafında telefonun beklenen performansı verebileceğini belirtelim.

helio-x25.png

Telefonun performans donanımına geçtiğimiz zaman bizi 2.5 GHz 10 çekirdekli MediaTek MT6797T (Helio X25) işlemci karşılıyor. Bu işlemci Helio X20' nin geliştirilmiş sürümü denebilir. Meizu Pro 6 ile kullanılan işlemcinin 2+4+4 şeklinde dizilen çekirdekleri istenen güce göre devreye giriyor. 

Telefon 10 çekirdekli olmasına rağmen tüm çekirdekleri aynı anda çalışmıyor ve talep edilen güce göre devreye giriyor. Bekleme modu gibi düşük işlem gücü istenen durumlarda düşük güçteki 4 çekirdek aktifken, daha fazla güç istendiği zaman performansı daha iyi olan diğer 4 çekirdek devreye giriyor. Oyun ve ağır grafikli uygulamalarda ise telefon yüksek performans özelliğine geçilsin mi diye sorarak 2.5 GHz olan 2 çekirdeği çalıştırıyor. 

Mali-T880 MP4 grafik birimi ve 4 GB ram belleği ile telefonun uygulamalar arsı geçişlerde ve yoğun kullanımda dahi akıcı olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Grafik biriminin 4 çekirdekli yapısı ağır grafikli oyunlarda bile kasılmalar yaşamadan yüksek kalitede oyun keyfi yaşamanızı sağlıyor.

meizu-pro-6-tasarim.png

32 ve 64 GB hafıza seçenekleriyle satışa sunulacak telefonun bataryası 2.560 mAh kapasiteye sahip. Hızlı şarj destekleyen batarya tamamen boşken tam dolu duruma sadece 60 dakikada ulaşıyor. Yüksek hızlı şarj özelliğini mümkün kılan ayrıntı ise USB Type-C 3.1 bağlantıda gizli. Bu bağlantı sayesinde telefon aynı zamanda yüksek hızlı veri transferi yapabiliyor. 

3D Touch teknolojili ekran, Android camiasında Huawei' den sonra Meizu tarafından kullanılıyor. Flyme arayüzünü güncelleyen ve 3D dokunma teknolojisine göre yeniden tasarlayan firma kendi uygulamalarında bu özelliği destekliyor. Diğer uygulamalarda bu özelliğin henüz aktif olmadığını ve uygulama geliştiricilerin bu konuya karşı henüz yeterli ilgiyi göstermediğini de ekleyelim.

parmak-izi-okuyucu-002.jpg

Öndeki parmak izi okuyucusu 0.2 saniye gibi sürede parmak okuma hızıyla göz dolduruyor. Cirrus Logic ses çipi bulunan Pro 6, yüksek kaliteli ses üretebiliyor. Hoparlörünün ses gücüyle ve ses kalitesiyle de tatmin edici sonuçlar ortaya koyan telefon, magnezyum alaşımlı malzemesiyle de kalite hissini yukarılara taşıyor.

 

MEIZU PRO 6 FİYAT ve YORUM

meizu-pro-6-fiyat.png

Meizu Pro 6 Türkiye fiyatı henüz belli değil. Telefonun ülkemizde hangi tarihte satışa sunulacağı hakkında da şu an için resmi bir açıklama yapılmış değil. İlerleyen günlerde firma tarafından gerekli açıklamalar yapılacaktır.

 

Editör Yorumu: Telefon tasarımı ve malzeme kalitesiyle dikkat çekiyor. 3D dokunma özelliği, 10 ledli flaş ve değişen arayüzüyle Meizu Pro 6 dikkat çekiyor. Selefine göre küçülen ekranı elde kullanımını kolaylaştırırken, gelişen işlemci gücüyle telefonun performansı artıyor. Batarya konusunda eleştiri alacak telefonun hızlı şarj özelliği bu eleştirilerin bir nebze de olsa kırılmasını sağlayacaktır.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.