Vodafone Smart Ultra 7 Tanıtıldı

Vodafona Smart serisi modellerini güncelledi. Yeni Smart 7 serisi 3 model tanıtan firmanın, ülkemizde satışa çıkaracağı orta seviye telefonu Smart Ultra 7 modelinin detaylı özelliklerini ve satış fiyatını merak edenler için cevaplar yazımızda...
Vodafone Smart Ultra 7 Tanıtıldı

SMART ULTRA YENİLENDİ

Vodafone, düzenlediği etkinlikte Smart 7 ailesini tanıttı. 3 farklı model tanıtan firma; Smart Style 7 modelini giriş seviye, Smart Ultra 7 modelini orta seviye ve Smart Pro 7 modelini de üst seviye kullanıcıların beğenisine sundu. Giriş seviye model olan Smart Style 7 hakkında daha fazla bilgi için buradaki öninceleme haberimize tıklayabilirsiniz.

Orta segmente konumlandırılan Smart Ultra 7, kardeşine göre daha iri cüsseyle ve daha iyi bir işlemciyle geliyor. Büyük ekran sevenlere hitap edecek telefonun teknik özelliklerine ve detaylarına hep birlikte göz atıyoruz.

VODAFONE SMART ULTRA 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401ppi yoğunluk ve %71 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755M(Helio P10) İşlemci

- 2 GB ve 3 GB Ram bellek, Mali-T860 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.960 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo ve hızlı şarj

SMART ULTRA 7 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

smart-ultra-7-ekran.png

Smart Ultra 7, adından da anlaşılabileceği üzere 5.5 inç boyutlu büyük bir ekrana sahip. Bu ekran 1920x1080p FHD çözünürlüğü ile 401 ppi keskinlikte görüntüler üretebiliyor. IPS LCD panel kullanılan ekranın, görüntüleme konusunda sorun yaşatmayacağını düşünsek de üst kaplamasının kırılma ya da çizilmelere karşı dayanıklı kaplamaya sahip olmayışı, rakiplerine göre onu bu konuda biraz geride bırakıyor.

Ön tasarım, ilk bakışta Note 4 ile oldukça benzer bir görüntü sunuyor. Ekranın altındaki fiziksel ana menüye dönüş tuşu, yatay eliptik şekliyle ve onun iki yanında bulunan kapasitif dokunmatik menü tuşlarıyla birlikte Samsung' un Note serisini fazlasıyla andırıyor. Ekranın üstünde ahizenin oraya yerleştirilen led flaş, ön yüzde dikkat çeken diğer detay oluyor.

Telefonun arkasına bakıldığı zaman oldukça sade bir tasarım görülüyor. Arka kameranın dışa çıkıntılı yapısı ve geniş lensi, sade olan arka tasarımın öne çıkan detayı oluyor. Kameranın yanındaki led flaş ve telefonun alt tarafındaki Vodafone logosu haricinde, arka kapağın pürüzlü yapısı elde tutmayı kolaylaştırıyor. Pürüzlü tasarlanan arka kapakların ilk dokunuşta kalite algısını da yukarıya çektiğini belirtelim.

 

SMART ULTRA 7 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

smart-ultra-7-kamera.png

Arka tasarımda kameranın geniş merceğinden bahsetmiştik. Ana kameranın özelliklerine göz atınca karşımıza, 13 MP çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip bir kamera çıkıyor. Tek led flaş ile desteklenen ana kamera 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Yüz tanıma, gülümseme yakalama, elle odaklama, HDR ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikler, ana kameranın sahip olduğu diğer özellikler arasında yer alıyor.

Ön tarafta kullanılan kamera 5 MP çözünürlük sunuyor. Ön kameranın kalitesi konusunda henüz net bir açıklama yapamıyor olsak da ortalama kalitede özçekimler yakalayabileceğini tahmin ediyoruz. Sahip olduğu led flaş sayesinde yeterli ışık olmayan durumlarda daha iyi fotoğraflar çekmenize imkan tanıyan ön kamera, Gesture Shot özelliği sayesinde tek el hareketi ile fotoğraf çekmenizi kolaylaştırıyor.

smart-ultra-7-islemci.png

Telefonun performans öğelerine bakınca; 1.8 GHz 8 çekirdekli MediaTek MT6755 işlemci, Mali-T860 MP2 grafik birimi ve 2 GB ram bellekten oluşan bir donanım karşımıza çıkıyor. Bu donanımın oyunlarda ve uygulamalarda yeterli gücü üretebileceğini ve saf Android' e yakın arayüzüyle birleşince, performans anlamında kullanıcısını tatmin edeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Çıkarılabilir arka kapağın altındaki 2.960 mAh batarya, gövdeyle bütünleşik ve çıkarılamayan yapıda bulunuyor. Ekrana göre dengeli olan pil, normal kullanımda 1 günlük kullanım süresi üretebiliyor. Yoğun kullanımda henüz net konuşamasak da, telefonun bir günü çıkaramayacağını ancak akşam saatlerine kadar idare edebileceğini düşünüyoruz.

Telefonun önemli özelliklerinden birisi de hızlı şarj desteği sunabilmesi oluyor. Hızlı şarj desteği sayesinde, gün içinde şarj bitse bile kısa sürede batarya yüksek doluluğa ulaşabiliyor. 4.5G hızlı veri bağlantısına sahip telefon, dahili radyo alıcısı sayesinde veri bağlantısı olmadan karasal radyo yayını dinlemeyi mümkün kılıyor.

 

SMART ULTRA 7 FİYAT ve YORUM

smart-ultra-7-batarya.png

16 GB dahili hafıza seçeneği ile tek model olarak satılacak Vodafone Smart Ultra 7 fiyatı 899 TL ile ön siparişe özel satışa sunuldu. Telefonun artırabilir hafızaya sahip olduğunu ve 128 GB'ye kadar MicroSD kart desteği sayesinde kişisel dosyalarınız için bol alan sunacağını da ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Vodafone Smart Ultra 7, yerini aldığı Smart Ultra 6' ya göre güncellenen özellikleri ve değişen tasarımıyla geliyor. Telefonun işlemci ve performans öğelerine bakınca, kullanıcıları memnun edecek güce sahip olduğu söylenebilir. Kamera konusunda kendi segmentindeki bazı rakiplerinin gerisinde kalıyor olsa da uygun fiyatıyla ve faturaya ek taksitlerle alınabilmesiyle bu farkı kapatıyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.