Vodafone Smart 6 İncelemesi

Vodafone Smart 6 ile akıllı telefon modellerini geliştirmeye devam ediyor. Smart 6 diğer telefonlarına göre her anlamda yüksek donanım özelliklerine sahip. Bakalım Vodafone Smart 6 kullanıcısına neler sunuyor? Detaylarıyla inceliyoruz.
Vodafone Smart 6 İncelemesi

VODAFONE SMART 6 DETAYLAR

Vodafone kendi markası altında ürettiği telefonlarıyla daha çok kitleye ulaşır oldu. Son çıkardığı Smart 6 modeli diğer modellere göre her konuda yüksek performans vaat ediyor. Genel olarak donanım öğelerine bakıldığında orta segmentte yer alan Smart 6' yı detaylı incelemeye alıyoruz. Telefonun kullanım özellikleri nasıl? Kronik sorunları var mı? İşte merak edilen tüm cevaplar...

 

VODAFONE SMART 6 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip Super LCD 3 ekran

- Çizilmeye dayanıklı cam ve %69.13 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo ve hızlı şarj

 

VODAFONE SMART 6 EKRAN VE TASARIM

smart-6-on-tasarim.png

Telefonun tasarımında ilk dikkati çeken metal gövde oluyor. Kullanılan metal malzeme, kalite algısını bir tık yukarıya taşıyor. Telefonu elinize aldığınız zaman 5.5 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip büyük ekranı sizi karşılıyor. Ekranın çizilmeye karşı dirençli yapısı onu anahtar, bozuk para vs. gibi nesnelerin zarar vermesinden koruyor. Ekranın etrafında kalan boşluklar fena değil. Üst taraftaki boşluk mümkün olduğunca küçük tutulmuş. Ekran altındaki boşluk biraz daha büyük. Kapasitif dokunmatik ve aydınlatmalı menü tuşları buraya yerleştirilerek ekrandan çalınmamış. Böylece %69.13 ekran/gövde oranı elde edilmiş.

smart-6-arka-tasarim.jpg

Güç tuşu ve ses tuşları telefonun sağ tarafına bulunuyor. MicroSD kart ve simkart girişlerine de sağ üst tarafta yer verilmiş. Yanlardan başlayan metal tasarım, telefonun tüm arka yüzeyini kaplıyor. Bu yekpare metal tasarım sağlam duruş gösteriyor. Sol üst köşede kamera ve yanında led flaş bulunuyor. Orta kısımda Vodafone logosu ve alt tarafta 4G desteğini gösteren logo bulunuyor. Telefonun hoparlörü sağ tarafa doğru yatay vaziyette kullanılmış. Genel olarak arka tasarımın sade olduğunu ve kötü görünmediğini söyleyebiliriz.

 

VODAFONE SMART 6 KAMERALAR VE PERFORMANS

smart-6-kamera.jpg

Telefonda yer verilen ana kamera 13 MP çözünürlüğe sahip. 1080p Full HD video kaydı yapabilen kamerada Sony Exmor RS sensör kullanılıyor. Time lapse(ağır çekim) video kaydı yapabilen ve f/2.0 diyaframı olan kameranın ayrıca; HDR, panorama, gülümseme yakalama, coğrafi konum ekleme ve seri çekim (brust) modu gibi özellikleri mevcut. Led flaşıyla da karanlık ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. Öndeki kamera 5 MP çözünürlük sunuyor. Geniş açılı lensiyle özçekimlerde kullanıcısına daha geniş kadraj imkanı tanıyor. Ön kameranın 720p HD video kaydı yapabildiğini de ekleyelim.

smart-6-islemci.jpg

Telefonun performansını sağlayan işlemci tarafında Qualcomm üretimi 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemci yer alıyor. Ana işlemciye Adreno 405 grafik birimi ve 2 GB ram bellek eşlik ediyor. İşlemcinin sunduğu performans ortalama seviyede denebilir. Merak edenler için Vodafone Smart 6 Antutu testinden 28.900 puan alıyor. Yüksek performans göstermese de oyunlarda başarılı grafikler sunabiliyor ve uygulamalar arasındaki geçişlerde donma ve takılma sorunları yaşatmıyor.

smart-6-ozellikler.jpg

3.000 mAh dahili batarya çıkarılamıyor. Kapasitesine bakınca bataryanın iyi kullanım süresi sunmasını bekliyorsunuz lakin pek öyle olduğu söylenemez. Telefonun yazılımsal hatadan kaynaklanan aşırı şarj tüketme durumu var. Yoğun kullanımda 3.000 mAh batarya 1 günü çıkaramıyor. Normal kullanımda dahi 1 günlük kullanım değerini elde etmek biraz güç. Bu olumsuz durumun yazılım güncellemesi ile düzeltilebileceğini belirtelim. O zaman bir günü rahatlıkla çıkaracağını tahmin ediyoruz. 16 GB dahili hafızası bulunan telefonun hafızası istenirse 128 GB' ye kadar microSD kart ile arttırılabiliyor. Dahili radyosuyla uygulamaya ve internete gerek kalmadan radyo dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca cihazın 4.5G hızında bağlantı desteğine sahip olduğunu da ekleyerek bitirelim.

 

VODAFONE SMART 6 FİYAT VE YORUM

smart-6-fiyat.png

Vodafone Smart 6 fiyatı 850-950 TL arasında değişiyor. İstenirse Vodafone' nin sunduğu kampanyalar ile faturaya eklenen ve tarifeye göre belirlenen miktarlar ödeyerek taksitle alma imkanı da sunuluyor.

 

Editör Yorumu: Telefonun donanım özellikleri çoğu kullanıcı için yeterli denebilir. Full HD büyük ekranı film ya da dizi izleyen ve oyun oynayan kişleri cezbedecektir. Şarj dayanımı konusu şu an için sıkıntı olsa da yazılım ile çözülebileceğini belirtelim. Küçük bir güncelleme ile sorun hallolacaktır. Ayrıca hızlı şarj desteği sunuyor olması bu sorunu şu an için az da olsa hafifletiyor diyebiliriz.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.