Vodafone Smart Style 7 Ön İncelemesi

Vodafone, gerçekleştirdiği etkinlikte akıllı telefon modellerini tanıttı. 3 farklı model ile 3 farklı kullanıcıya hitap eden telefonlardan giriş seviye kullanıcılar için olan Smart Style 7 modelini inceliyoruz.
Vodafone Smart Style 7 Ön İncelemesi

İŞTE VODAFONE SMART STYLE 7

Vodafone, akıllı telefon ailesini genişletmeye devam ediyor. 3 yeni modelini görücüye çıkartan firma; giriş seviye, orta seviye ve üst seviye donanıma sahip modelleriyle her kesimden kullanıcıya hitap ediyor.

Giriş seviyede rakipleriyle yarışacak model olan Smart Style 7' nin detaylarına yakından göz atıyoruz. Telefonun teknik özellikleri ve satış fiyatı hakkında yapılan tüm resmi açıklamaları haberimizde bulabilirsiniz.

 

VODAFONE SMART STYLE 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 294 ppi netlik ve %66 ekran/gövde oranı

- 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 210 İşlemci

- 1 GB Ram ve Adreno 304 Grafik İşlemci

- 8 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP ön kamera ve Gesture Shot özelliği

- 2.540 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği, dahili radyo ve hızlı şarj

 

VODAFONE SMART STYLE 7 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

smart-style-7-ekran.png

Günümüzün ekran standardı haline gelen 5 inç boyutunda ekrana sahip cihaz, 1280x720p HD çözünürlük değeriyle 294 ppi netlik sunuyor. IPS LCD yapıdaki panel, netlik bakımından sınıf standartlarını karşılayabiliyor ve yeterli kalitede görüntüleme yapabiliyor.

Ön tasarımda ilk dikkat çekenler, köşeleri yuvarlatılmış tasarım ve alttaki ışıklı menü tuşları oluyor. Ekranın altına konumlandırılan menü tuşları ekrandan çalmıyor ve 5 inç ekranın tamamını kullanabilmeye imkan sağlıyor. Ekran etrafında bırakılan boşluklar makul seviyede denebilir. %66 ekran/gövde oranına sahip telefon, bu konuda da rakipleriyle benzer özellik gösteriyor.

smart-style-7-beyaz.jpg

Giriş seviye telefonların uygun fiyatlı olması sebebiyle genelde plastik malzemeden imal ediliyor olmasına karşın Vodafone, telefonun çerçevesini metalden üretmiş. Ön ve arkası plastik olsa da metal çerçeveye sahip olan telefon sağlamlık bakımından çoğu rakibine göre bir adım önde diyebiliriz. Bu durum telefona, görünüş ve kalite algısı bakımından avantaj sağlıyor.

Arka tasarımda oldukça sade bir dil tercih edilmiş. Kamera, telefonun ortasına yerleştirilmiş. Kameranın dışa doğru çıkıntılı yapısı, hemen altındaki led flaşı ve en alt kısımdaki Vodafone logosu, arka tasarımın sahip olduğu detaylar arasında yer alıyor. Tasarım anlamında telefonun oldukça şık olduğunu ve daha ilk bakıştan kendini belli ettiğini söyleyebiliriz.

 

VODAFONE SMART STYLE 7 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

smart-style-7-kamera.png

Kamera konusunda telefonun iddialı olmadığını baştan belirtelim. Ana kamerası 8 MP çözünürlüğe sahip telefonun ön kamerası, 5 MP çözünürlük sunabiliyor. Arka kameranın diğer özellikleri arasında yüz tanıma, gülümseme yakalama, elle odaklama ve panaromik fotoğraflar çekebilme gibi özellikler göze çarpıyor. Öndeki kamera ise Gesture Shot adı verilen, el hareketinizi tanıyıp fotoğraf çekmenizi sağlayan yazılım kullanıyor. Telefon, arka kamerasıyla 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.

İşlemci tarafına bakıldığında, 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 210 işlemcinin telefona performans sağladığı görülüyor. Bu işlemciye eşlik eden Adreno 304 grafik birimi ve 1 GB ram bellek telefonun temel donanımını oluşturuyor. 

Giriş seviye bir telefon için ortalama denebilecek performans üreten telefon oyun konusunda ortalamanın biraz altında kalabilir. Ram miktarının düşük olması, uygulama arası geçişlerde ufak takılmalara sebep olabilir. Bu tahmini ileri sürüyor olsak da telefonu alıp kullanmadan net bir ifade kullanmak doğru olmayacaktır.

smart-style-7-batarya.png

2.540 mAh bataryasıyla günlük kullanımda 1 günü çıkarabileceğini tahmin ettiğimiz telefon, yoğun kullanımda dahi akşama kadar dayanabilir ve günü kurtarabilir diyebiliriz. İşlemcinin düşük güç tüketen yapısı ve ekranın düşük çözünürlüğü, batarya performansının iyi olmasındaki en önemli kozları arasında yer alıyor. 

Telefonun dahili radyo alıcısı, internet bağlantısı veya uygulama kullanmaya gerek olmaksızın karasal radyo yayınlarını dinlemenizi sağlayabiliyor. Bu durum, giriş seviye kullanıcıların talep ettiği bir özellik olması ve bu talebin Vodafone tarafından dikkate alınması olarak yorumlanabilir. Android 6.0.1 Marshmallow sürümüyle gelen telefonda temassız ödeme ya da dokundurarak eşleştirme özelliği sağlayan NFC bağlantısına yer verildiğini de ekleyelim.

 

VODAFONE SMART STYLE 7 FİYAT ve YORUM

vodafone-smart-style-7-fiyat.jpg

Vodafone Smart Style 7 fiyatı 599 TL olarak belirlendi. 8 GB dahili depolama ile tek seçenek halinde satılacak ürün, 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunmasıyla da kullanıcılar için geniş depolama imkanı sunabiliyor. Vodafone mağazalarında kısa süre içinde satışına başlanacak telefon faturaya ek, 24 ay taksit şeklinde alınabiliyor.

 

Editör Yorumu: Telefon, giriş seviye donanımı ve alışık olduğumuz yetenekler ile geliyor. Fiyatının uygunluğu, faturaya ek ücretler halinde taksitlendirilebilmesi ve metal çerçeveye sahip olması gibi avantajları düşünüldüğünde ilk kez akıllı telefon kullanacaklar için en iyi alternatifler arasındaki yerini alacaktır.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.