Vodafone Smart Pro 7 Tanıtıldı

Vodafone Smart 7 serisi adını verdiği yeni modellerini tanıttı. Model ailesi içinde en iyi performansa sahip olan ve üst seviye kullanıcılara hitap eden modeli Smart Pro 7' nin teknik detaylarını ve diğer özelliklerini masaya yatırıyoruz.
Vodafone Smart Pro 7 Tanıtıldı

VODAFONE' NİN AMİRAL GEMİSİ

Vodafone Smart modelleri yenilendi. Smart 7 adını verdiği aileye 3 farklı model ekleyen şirket, eski modellerini tasarım ve donanım anlamında yeniledi diyebiliriz. Giriş seviyede Smart Style 7, orta seviyede Smart Ultra 7 ve üst seviyede Smart Pro 7 ile rakiplerine göz dağı veren Vodafone, her kitleden kullanıcıyı etkilemeyi amaçlıyor.

Ailenin en performanslı üyesi olan Smart Pro 7 modeli, sahip olduğu donanımlarıyla segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Operatör telefonları arasındaki en güçlü özelliklere sahip model diyebileceğimiz Smart Pro 7' nin teknik özellikleri ve diğer detaylarına yakından göz atıyoruz.

 

VODAFONE SMART PRO 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1440x2560p QHD çözünürlüğe sahip AMOLED ekran

- Gorilla Glass 3 ve %72 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 510 Grafik Birimi

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 8 MP led flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo, parmak izi okuyucu ve hızlı şarj

 

VODAFONE SMART PRO 7 TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

smart-pro-7-ekran.png

Ailenin en güçlü ve en yakışıklı modeli olma özelliği taşıyan telefon, 5.5 inç ekran boyutuyla 2560x1440p 2K QHD çözünürlük sunuyor. Bu ekranın inç başına düşen piksel yoğunluğu 534 ppi ile oldukça yüksek değerlere ulaşıyor. AMOLED panele sahip yapısı ve yüksek çözünürlüğü birleşince ekranın görüntüleme anlamında yüksek kalite üretebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ön tasarımda ekranın etrafında bırakılan boşluklar küçük tutulmaya çalışılmış. Sanal menü tuşları, ekran içinde kullanılarak ekran altındaki ve üstündeki boşluklar eşit bırakılmış. Bu sayede tasarım anlamında estetik algı meydana getirilmiş. %72 ekran/gövde oranına sahip telefona, önden bakıldığı zaman oldukça şık duruş sergilediği ve üst segment standartlarına uygun olduğunu görebilirsiniz.

smart-pro-7-tasarim.jpg

Çerçeveleri metal olan ve metal kasasıyla kaliteyi yükselten telefonun, en önemli tasarım detaylarından birisi de arka yüzeyinin cam kaplı olması diyebiliriz. Kasası metal, önü ve arkası camdan imal edilen telefon, ʺOperatör telefonu kalitesiz olurʺ algısını yıkmaya geliyor. Camdan tasarıma sahip olması düşme ve darbelere karşı onu dayanıksız kılar düşüncesinde olanlar için, hem ön hem de arka camın Gorilla Glass 3 kaplamaya sahip olduğunu ve dayanıklılığının artırıldığını belirtelim.

Arka tasarımda, ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi dışarı doğru çıkıntılı kameraya yer verilmiş. Kameranın hemen yanında led flaş, altında ise parmak izi okuyucu bulunuyor. Yuvarlak tasarımlı parmak izi okuyucu kamera ve genel tasarım ile bütünlük sağlıyor. En alt tarafta bulunan Vodafone logosu ile birlikte, telefonun sade ve güzel bir arka tasarıma sahip olduğu görülüyor.

 

VODAFONE SMART PRO 7 İŞLEMCİ ve KAMERA ÖZELLİKLERİ

smart-pro-7-kameralar.png

Smart Pro 7' nin üst segmente hitap ettiğini ve Vodafone' nin amiral gemisi modeli olduğunu yukarıda belirtmiştik. Telefona gücünü veren donanım öğelerine bakınca; 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemci, Adreno 510 grafik birimi ve 3 GB ram belleğin birlikte performans ürettiğini görüyoruz. Bu donanıma sahip bir telefonun uygulamalar arası geçişlerde ve oyunlarda kasılma ya da donma gibi olumsuzluklar yaşatmayacağını düşünüyoruz. Bu düşüncemizi, telefonun Antutu testinden 78.600 puan aldığını göz önünde bulundurarak ifade ettiğimizi belirtelim.

Kamera konusunda da iddialı olan telefonun ana kamerası 16 MP çözünürlük sunuyor. F/2.0 diyaframa sahip bu kamera 2160p 4K UHD video kaydı yapabiliyor. 1080p çözünürlükte 60fps, 720p çözünürlükte 120fps video çekebilen kamera ağır çekim(slow motion) videolar oluşturmanıza imkan sağlıyor. HDR, optik görüntü sabitleme, panorama, hızlı odaklama, yüz tanıma ve gülümseme yakalama gibi özellikleri bulunan ana kamera fiziki deklanşör tuşuyla da kolay fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor.

smart-pro-7-detaylar.png

Öndeki kamera 8 MP çözünürlüğü ile dikkat çekiyor. Geniş açılı lensiyle ve yüksek çözünürlüğü ile kaliteli özçekimler yapmanıza imkan veren bu kamera, led flaşı sayesinde düşük ışıkta dahi iyi kareler yakalamaya izin veriyor. Gesture Shot özelliği ile el hareketinizi tanıyarak kolay fotoğraflar çekmenize, yüz tanıma özelliği ile özçekimlerinizin daima net çıkmasına katkıda bulunuyor.

3.000 mAh batarya kapasitesine sahip telefonun, günlük kullanımda 1 günü çıkarabileceğini tahmin ediyoruz. Yoğun kullanıldığı takdirde, yüksek çözünürlüklü ekranın fazla güç tüketimi yapacağını ve performanslı işlemcinin batarya kullanımını artıracağını düşünürsek gün içinde şarj etme ihtiyacı doğuracaktır. Yeni nesil işlemcisiyle Qualcomm Quick Charge 3.0 desteği sunan telefon kısa sürede bataryasını hızlıca şarj edebilir olmasıyla bu durumu telafi edebiliyor.

 

VODAFONE SMART PRO 7 FİYAT ve YORUM

vodafone-smart-pro-7-fiyat.png

Vodafone Smart Pro 7 fiyatı hakkında henüz net bir rakam açıklanmadı. Temmuz ayında satışa sunulması düşünülen telefonun fiyatı, yakın zaman içinde firma tarafından resmi olarak açıklanacaktır diye umuyoruz. Ailenin diğer modellerine bakınca bu modelin de nispeten uygun fiyatlı geleceğini tahmin ediyoruz.

 

Editör Yorumu: Vodafone, Smart Pro 7 modeliyle düşük özellikli operatör telefonu algısını kırmayı hedefliyor. Telefonun sahip olduğu özellikler amiral gemi modellerini aratmayacak seviyede. Eğer uygun fiyat etiketiyle satışa sunulursa, faturaya ek ödeme seçenekleriyle Türk müşterisinin yoğun ilgisini çekecektir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.